Monivivahteinen peli päättyi Lukko-juhlaan

LIIGA / Raportti
Lukko taiteili lopulta voittoon.
Kuva © Jussi Kivimäki
Blues tuli kertaalleen kolmen maalin takaa tasoihin, mutta toiseen kiriin ei espoolaisryhmästä enää ollut. Lukko vei pisteet maalein 5-3 alivoimamaalien ja tanskalaisten avulla.

Voittomaali tosin oli pieni poikkeus illan raumalaiskuvasta, sillä sen iski Filip Riska. Syöttöpisteet menivät toki tanskalaisten nimiin. Riska tuli maalin takaa ja laukoi pienestä kulmasta. Kiekko upposi luvattoman helposti ohi Blues-vahti Lars Voldenin.

- Ei tuollaiseen voi peli ratketa, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

- Viimeisessä erässä olimme päättäväisiä, joten me ansaitsimme voiton, Lukko-luotsi Risto Dufva näki omassa osuudessaan.

Mikkel Bødker viimeisteli illan toisen osumansa tyhjiin.

Toisensa kumoavat kulminaatiopisteet

Ennen ratkaisumaalia kaksi tilannetta oli elänyt aikaansa ottelun ratkaisukohtana. Ensimmäisessä erässä Lukon Matt Generousin istuessa jäähyllä Lukko iski kaksi alivoimaosumaa Bluesin pahojen harhasyöttöjen jälkeen. Ensin Justin Azevedo karkasi onnistuneesti läpiajoon, ja toisella kerralla Teemu Nurmi sai tilanteen, jossa häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Nurmi tyylitteli kiekon rystyltä maalin kattoon rankkarista.

- Meillä oli hyvä sisääntulo otteluun. On todella harvinaista että saadaan kaksi alivoimamaalia saman jäähyn aikana, Dufva kiitteli.

Kun ensimmäisen erän lopulla molemmat osuivat kerran, oli tilanne 1-3. Näin mentiin aina toisen erän jälkimmäiselle puoliskolle, jolloin Lukko oli pitkään pahassa pyörityksessä, ja raumalaisjoukkue laukoi pitkän. Varsinkin Generous näytti pelikatkon aikana todella uupuneelta. Joku valmentaja olisi varmasti nähnyt tilanteessa hyvän ajankohdan aikalisälle, mutta Dufva ei sitä tehnyt. Se kostautui, sillä seuranneessa vaihdossa Juuso Ikonen riisti kiekon ja syötti Niko Niemisen tekopaikkaan, josta kavennus syntyi. Blues tuli erässä vielä tasoihin komealla viidellä kolmea vastaan syntyneellä osumalla.

- Voitimme ottelun, joten takaiskuilla ei sinänsä ole mitään väliä, Bødker totesi.

Itse peliä analysoidessa Blues-valmentaja näki myös hyvää.

- Olimme valmiita peliin ja meillä oli hyvä lataus. Pysyimme pelissä mukana takaiskuista huolimatta. Puolenvälin jälkeen käännettiin peliä, mutta kolmannessa sitten kävi näin. Paljon hyviä asioita tapahtui, ja erityiskiitos faneille, Marjamäki näki.

Marjamäki nosti esiin yhden vastustajan tähden.

- Bødker on hieno pelaaja. Hänestä nähdään mitä todellisella huipulla pelaaminen vaatii.

Pelit jatkuvat keskiviikkona, jolloin Blues kohtaa kotonaan HIFK:n ja Äijänsuolle matkaa TPS.

» Lähetä palautetta toimitukselle