Jaossa isoja pinnoja

LIIGA / Ennakko
SaiPa etsii ilon aiheita lauantaina
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Alavireisesti vuodenvaihteen molemmin puolin esiintynyt Saimaan Pallo saa vastaansa vastikään päävalmentajaa vaihtaneen Tampereen Ilveksen. Sarjajumbo Ilveksen nousua pois karsijan paikalta kevään aikana voisi alkaa pitää jo pienoisena ihmeenä. SaiPa puolestaan tarvitsee kipeästi onnistumisen tunnetta.

Lauantai-iltana Lappeenrannan Kisapuistossa tullaan näkemään kahden tuskaisen joukkueen taisto. Kotijoukkue SaiPa on menestyksekkääseen syyskauteen nähden suorittanut erittäin alavireisesti jo pidemmän aikaa, mistä kertoo vain kaksi voittoa viimeisestä 12 ottelusta. Joulutauolla sarjakärki Jokereiden vanavedessä ollut SaiPa on pudonnut heikon jaksonsa aikana jo sijalle 10 ja Jokereihin eroa on kertynyt lähes 20 pistettä.

SaiPan edellinen ottelu HIFK:ta vastaan Helsingissä oli kohtuullista yritystä, mutta vaikean vaiheen seurauksena itseluottamuksen puute on tuonut mukanaan muun muassa maalinteon suunnattoman hankaluuden. Lisätuskaa kyseiselle saralle on tuonut kultakypärä Stefano Giliatin poissaolo lievän loukkaantumisen vuoksi. Tehohyökkääjää kuitenkin odotellaan kaukaloon mahdollisesti jo Ilvestä vastaan.

Tampereen Ilveksen lähimenneisyyden suurin muutos on päävalmentajan vaihdos. Seuraikoni Raimo Helminen sai väistyä isolta penkiltä ja tilalle astui Tuomas Tuokkola. Ainakaan välittömästi vaihdoksella ei ollut vaikutusta, sillä torstaina paikallisottelussa vastustaja Tappara veti pidemmän korren puhtaasti 0-3.

Ilves on viime viikkoina tehnyt pelaajistossaan monia muutoksia, joilla tähdätään suurilta osin kuluvan kauden lisäksi myös jo tulevaisuuteen. Nyt kuitenkin Tuokkolan suojateilla on koko urakka selvittää tie ulos karsijan paikalta ja sen tien varrella lauantainen vastustaja SaiPa on ensimmäinen oiva mahdollisuus.

Toistuuko ryöpytys?

SaiPan ja Ilveksen edellinen kohtaaminen Lappeenrannassa syyskaudella oli silkkaa sputnikkien näytöstä. Lukemiin 7-2 päättynyt ottelu ei jättänyt tuolloin selittelyn varaa kellekään tamperelaisleirissä. Tällä kertaa vastaavia lukemia tuskin tullaan näkemään.  Marraskuun ensimmäisenä päivänä Raimo Helmisen luotsaama Ilves teki todellisen hukkareissun Etelä-Karjalaan. Tuolloin SaiPa siirtyi johtoon jo 34 sekunnin kuluttua aloituskiekosta, eikä sen jälkeen voittajasta ollut epäselvyyttä. Silti moni seikka on muuttunut sitten viime näkemän.

Marraskuun ensimmäinen päivä Raimo Helmisen luotsaama Ilves teki todellisen hukkareissun Etelä-Karjalaan. Tuolloin SaiPa siirtyi johtoon jo 34 sekunnin kuluttua aloituskiekosta, eikä sen jälkeen voittajasta ollut epäselvyyttä. Vieraiden puolustaja Jyrki Jokipakka komeine laukauksineen oli ainoa näkyvä hahmo silloisessa kohtaamisessa.

Lähtökohdat tämänkertaiseen peliin ovat täysin erilaiset. Tragikoomista puolestaan on se, että viidestä viime ottelusta SaiPa on ottanut pisteitä pelkästään JYPiltä ja HPK:lta – joukkueilta, jotka olivat syyskaudella lappeenrantalaisille voittamattomia esteitä. Ilveksellä puolestaan tappioputki venynyt jo lohduttomasti kuuden ottelun mittaiseksi.

Voittava joukkue tulee varmasti tuulettamaan voittoaan.

Erikoista

SaiPa on noteerattu tällä kaudella myös valtakunnallisessa radiomediassa. YleX:n Iltapäivä-osion radiopersoonat Aino, Jenni ja Mäkkäri nimittäin saapuvat kummijoukkueensa fanipaidoissa kannustamaan SaiPaa lauantai-iltana legendaariseen Kisapuistoon.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Mikäli SaiPan pistekärki on menossa mukana, odotetaan kanadalaiselta sitä paljon kaivattua maalille menoa ja jyrkkää haastamista. SaiPa tarvitsee juuri nyt Giliatin tyylistä pelaamista.

Jyrki Jokipakka #23 | Adler Mannheim

Puolustaja

Puolustaja on siunattu todella laadukkaalla laukauksella. Etenkin siniviivalla Jokipakka on erikoistilanteissa kova pelote.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Niko Peltola 0 2 2
2.Tommi Välimaa 1 1 2
3.Samuli Kivimäki 1 1 2
4.Teemu Huhtala 2 0 2
5.Arto Tukio 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle