Pelicans painetilassa ensimmäiseen kotiotteluunsa

LIIGA / Ennakko
Lahtelaiselle kiekkoyleisölle ei tällä kaudella kelpaa Pelicansilta mikään muu kuin paikka pudotuspeleissä. Ensimmäisessä kotiottelussa KalPaa vastaan kotikatsomo janoaa voittoa eikä hyväksy mitään tekosyytä yhdenkään pisteen menetykselle. Avauskierroksen kirvelevän SaiPa-tappion jälkeen nälkä on vain kasvanut.

KalPa ja Pelicans hävisivät kumpikin avauskierroksen ottelunsa. Kuopiolaisjoukkue nöyrtyi kotiyleisönsä edessä JYPiä vastaan maalein 1−3, kun samalla Pelicans kärsi 1−4-tappion Lappeenrannassa.

Kovat ovat siis molempien voitonhalut joukkueiden kohdatessa Lahdessa lauantaina. Pelicans mielii jopa ylempään keskikastiin, joten vain voitto kelpaa. KalPalla on altavastaajana helpompi aloittaa, mutta tappioputken möröt ja sitä seuraava yleisökato vaanivat savolaisten mielissä. Siksi painetta on molemmissa päissä.

Suhosella näyttöhaluja

Eniten lahtelaisyleisö saa jännittää Pelicansin ylivoiman puolesta. Vaikka joukkueen ainoa maali Lappeenrannassa syntyi ylivoimalla, kokonaisuudessaan lintuparvi räpiköi onnettomasti pakkopelin kanssa. Ainoastaan tuore pakkihankinta Samuli Suhonen hoiti ruutunsa ylivoimalla mallikkaasti.

Suhonen on muutenkin mielenkiintoinen pelaaja lauantain ottelun kannalta. Pelicans-paidassa on takana vasta yksi liigaottelu, ja nyt vastassa on hänen kasvattajaseuransa. Viimeisinä KalPa-aikoinaan kaudella 2005−06 Suhosella oli taipumusta pyrkiä näyttäviin suorituksiin ja mahdottomiin sooloihin. Näyttöhaluja on varmasti nytkin, mutta Pelicans odottanee häneltä ennen kaikkea ehjää suoritusta.

Koko Pelicans-hyökkäyksellä on lupa parantaa torstaista. Hermostuneisuus paistoi, eikä maalipaikkoja juuri syntynyt. Kuvaavaa on, että joukkueen ainoan maalin napautti puolustuspeliin enemmän keskittyvä Jani Forsström.

KalPa-puolustus ollut vaikeuksissa

KalPalla eivät JYP-ottelussa juuri muut asiat onnistuneet kuin maalivahtipeli. Mika Oksa torjui monta avopaikkaa, mutta toisaalta hän torjui myös sen verran paljon eteensä, että virkaveli Tuomas Nissinen saanee pelivuoron.

Etenkin puolustuspeli KalPalla oli huolestuttavassa kunnossa. Takalinjoilta puuttui jenkkipakki Justin Harney, joka on toistaiseksi sivussa henkilökohtaisten syiden takia. Johtaviin pakkeihin lukeutuva Matti Kuusisto oli jäällä kaikkien JYP-maalien aikana. Simo Pulkki ja Ville Varakas puolestaan syyllistyivät sellaisiin virheisiin, että pakkikaluston kapeudesta huolimatta päävalmentaja Pekka Virta laittoi heidät vilttiin.

Hyökkäyspelin harvat valopilkut olivat kärppäkasvatti Jyri Junnila ja Tuomas Kiiskinen. Mailataiturina ansioituneelta Kiiskiseltä on lupa odottaa kunnon pistepottia kauden mittaan. Kaikkea KalPa ei kuitenkaan voi laskea hänen varaansa, sillä pienikokoinen hyökkääjä täyttää kohta vasta 21 vuotta eikä hän vielä ole rutinoitunut liigatason ratkaisijaksi.

Enemmänkin KalPan olisi syytä saada vastinetta palkkarahoille yhdysvaltalaisilta Bryan Lundbohmilta ja Jeremy Stevensonilta. Lundbohmilla on takanaan keskinkertaiset tilastot AHL:stä, mutta KalPassa hän ei ole vielä vakuuttanut ollenkaan. Stevenson puolestaan on jo lähtökohtaisesti kysymysmerkki, sillä hän on vasta liittynyt joukkueeseen ja tunnettu muista kuin kiekollisista avuistaan.

Terveet joukkueet

Pelicans päässee lauantain otteluun parhaalla miehistöllään. Tuukka Mäkeläkin on pelikieltonsa lusinut, joten hän palaa vahvistamaan takalinjoja. KalPalta puuttuu vain Yhdysvaltoihin perheensä luo matkannut Harney.

Kaksi viimeistä kautta liigajumbona ollut KalPa ei ole ollut Pelicansille helppo vastustaja. Viime kaudella voitot menivät tasan 2−2.

Historiakin tukee siis sitä väitettä, että vaikka Pelicans on materiaalinsa puolesta ennakkosuosikki, KalPalla on selkeät saumat voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle