Pelicans pistejahtiin Kuopioon

LIIGA / Ennakko
KalPa saa vieraakseen Lahden Pelicansin viimeisessä kotiottelussaan ennen maaottelutaukoa. Kuopiolaiset lähtevät katkaisemaan lahtelaisten kustannuksella neljän ottelun tappioputkeaan.

Kotijoukkueen kone on yskinyt viimeaikoina erittäin pahasti. Joukkueen kuntokäyrä näyttäisi olevan huolestuttavasti laskusuunnassa. KalPan parhaan pelaajan Jani Tuppuraisen lähtö Ruotsiin tuskin edesauttaa taistelussa Hannu Aravirran suojatteja vastaan.

Kauden ehdoton yllätysjoukkue Pelicans on jatkanut lentoaan läpi runkosarjan. Pieniä aallonpohjia joukkueella on ollut, mutta kotiedun saaminen kevään pudotuspeleihin näyttäisi olevan realistista.

Pelicansin edellisellä Kuopion vierailulla KalPa esitti koko kauden surkeinta peliään. Silloin lahtelaiset saivat temmeltää kaukalossa mielin määrin. Vierailijoiden Jesse Saarinen laukoi uransa ensimmäisen hattutempun.

Jumbopaikan välttelyä

Kuopiolaiset ovat ajautuneet jälleen sarjan tyvipäähän. Tällä kertaa KalPa ei kuitenkaan ole takaa-ajajan roolissa, vaan pyristelee sarjataulukossa muutaman pisteen Porin Ässiä edellä. Pudotuspelimahdollisuudet menettänyt Ässät tyhjensi pelaajapajatsonsa ja moni joukkueen runkopelaajista vaihtoi maisemaa. Nyt KalPalla on realistinen mahdollisuus välttää jumbosija ja ottaa pienimuotoinen imagovoitto.

Kilipaitojen ympärillä on pyörinyt melkoinen huhumylly aina marraskuusta saakka. Jani Tuppuraista on viety kotimaassa JYPiin ja Kärppiin, mutta lopulta laitahyökkääjä löysi uuden kodin loppukaudeksi lahden takaa Färjestadista. Myös muutama muu KalPan pelaaja on kiinnostanut pudotuspeleihin meneviä joukkueita. Kuopiolaisten johtoporras ilmoitti kuitenkin, ettei muita runkopelaajia enää myydä. Oliko KalPan ratkaisu oikea? Urheilullisesti varmasti, mutta taloudellisesti tuskin.

Pelicans-ottelu on KalPan viimeinen kotiesiintyminen ennen maaottelutaukoa. Kotijoukkue tarpoo neljän ottelun tappioputkessa ja pyrkii kiillottamaan viime aikoina pahasti ryvettynyttä kilpeään. KalPan suurin ongelma on viime peleissä ollut heikohko viimeistely. Joukkue pystyy rakentamaan otteluissa riittävän määrän maalipaikkoja, mutta viimeistelytaito on pettänyt ratkaisevilla hetkillä.

Pakkopullan täytyy maistua

Pelicansin valmennusjohdolla on kova työ saada lahtelaisryhmä motivoitua Kuopion koitokseen. Sarjan kärkipäässä majailevalla joukkueella alkaa jo kevään pudotuspelit siintää mielessä. Tammikuinen kohtaaminen KalPaa vastaan vieraissa tuskin saa joukkueelle samanlaista henkeä päälle kuin ottelut sarjataulukon kärkiporukoita vastaan.

Edellisessä ottelussa lahtelaiset kokivat kotonaan karvaan 2-3 -tappion Espoon Bluesille. Lahtelaiset eivät ole juurikaan kärsineet peräkkäisiä tappiota. Kokenut Hannu Aravirta pyrkii varmasti piiskaamaan Pelicans-lauman jälleen voittojen tielle.

Lahtelaiset ovat perustaneet koko kauden hyvän vireensä erinomaiseen maalivahtipeliin. Antti Niemi on näyttänyt maalilla olevansa maajoukkuetason maalivahti. Tarvittaessa Tommi Satosaari on ollut mainio paikkaaja tolppien välissä. Pelasi maalilla kumpi tahansa, joutuu KalPa tekemään hartiavoimin töitä saadakseen kiekon lahtelaisten maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle