Lukko hakee revanssia tiistaiseen tappioon

LIIGA / Ennakko
SM-liiga uudisti tälle kaudelle hieman sarjaohjelmaansa, ja sen takia pelataan muun muassa miniplayoff-ottelusarjoja useiden joukkueiden välillä. Tällä kertaa se tarkoittaa sitä, että Lukko ja Pelicans pelaavat toisiaan vastaan kaksi peliä kahden vuorokauden sisällä. Tiistaina joukkueet ottelivat Lahdessa ja nyt on vuorossa kohtaaminen Raumalla.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Lukko on hukannut lähes kaikki peruselementit, joilla otteluiden voitosta tosissaan taistellaan. Vain maalivahtipeli Petri Vehasen avulla on siinä mallissa, kuin voittavassa joukkueessa kuuluu olla. Kaikki muu tekeminen on sitten vähän sinnepäin, eikä niillä esityksillä taistella voitosta hetkeäkään. Päävalmentaja Rauli Urama joutuikin ottamaan uuden teesin käyttöön, kun joukkue luisteli harjoituksiin peliä edeltävänä päivänä.

- Nyt lähdetään rakentamaan sitä viimeistä himoa, kuulutti päävalmentaja suureen ääneen harjoitusten alkaessa.

Kaksi viimeistä ottelua kun ovat päättyneet tekemättä maaliakaan, niin valmennuksen rakentaman linjan ymmärtää varsin hyvin.

Vierasjoukkue Pelicans on taistellut samojen ongelmien parissa, eli tehottomuus vaivaa joukkuetta. Vuoden 2009 puolella pelatuista viidestä ottelusta kaksi on päättynyt tekemättä maaliakaan, joten voidaan sanoa lähes kohtalotovereiden kohtaavan tässä ottelussa. Joukkue on kuitenkin taistellut tasapäisesti otteluiden voitosta, koska maalivahti Tommi Nikkilä on torjunut kiekkoja hyvällä prosentilla. Tämä asia näkyy päästetyissä maaleissa hyvin, koska joulukuun alun jälkeen ei ole kertaakaan mennyt kahta maalia enempää omaan verkkoon.

Keskinäisiä kohtaamisia on nyt takana kaksi, ja molemmat ovat päättyneet Pelicansin voittoon. Kummassakin ottelussa on noudatettu lähes samaa kaavaa. Lahtelaiset ovat lyöneet jo ensimmäisessä erässä niin suuret numerot taululle, että siitä ei raumalaisryhmä ole toipunut.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueesta löytyy taitoa jokaiselle kentän osa-alueelle, mutta viime otteluiden 95%:n keskittyminen on tarkoittanut 50%:n suorittamista. Ensiksi mainittu prosentti pitää saada nousemaan ainakin sataan, mikäli joukkue haluaa käyttää ne taitonsa hyödyksi. Sen lisäksi erikoistilannepelaaminen on tuottanut viime aikoina suurta tuskaa. Paljoa ei ole ollut harjoitteluaikoja tarjolla tähän asiaan liittyen, mutta työn kautta muutos parempaan on saavutettavissa.

Pelicans haluaa aloittaa ottelun samalla tavalla kuin tiistainakin. Rohkealla karvauksella voidaan sekoittaa Lukko-puolustuksen pelinrakentelu heti alkuunsa, jolloin itselle aukeaa nopeita maalintekopaikkoja. Sen lisäksi tiiviisti toiminut viisikkopuolustus pyritään edelleen pitämään kasassa, jotta ylivoimahyökkäyksiä ei Lukko pääsisi tekemään.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen kokoonpanoon saattaa tulla pieniä muutoksia, koska tehottomuus vaivaa kautta linjan. Muutoksiin voi vaikuttaa sekin, että muutaman pelaajan kohdalla pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen. Hyökkääjistä Lauri Tukosen jalkavaiva, Pasi Saarelan selkävaiva sekä puolustajista Veli-Pekka Laitisen nivusvaiva voivat estää heidän osallistumisensa otteluun. Vain maalivahti Vehanen tietää pelipaikkansa olevan selviö.

Polvivammasta toipuva Tommi Kovanen jatkaa edelleen kuntoutustaan, eikä ole vielä pelikuntoinen.

Lahdessa riehunut vatsatautiepidemia alkaa olemaan voitettu kanta, joten tiistaina sen takia huilanneet Jari Kauppila, Henri Laurila sekä Samuli Suhonen ovat taas pelikuntoisia.

Pois kokoonpanosta ovat edelleen vatsatautipotilas Karo Koivunen, sekä pitkäaikaispotilaat Toni Koivunen ja Lasse Pirjetä.

» Lähetä palautetta toimitukselle