Katkaiseeko KalPa Kärppien nousukiidon?

LIIGA / Ennakko
Oulun Raksilassa pelataan torstai-illan kärkiottelussa putkista, joko KalPan tappioputki katkeaa tai Kärppien voittoputki venyy jo viiteen. Lisäpanoksena ottelulle on runkosarjan kolmas sija, jonka Kärpät valloittaisi puhtaalla voitolla.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on pelannut joulutauon jälkeen erittäin pirteästi voittaen kaikki neljä otteluaan maalieron ollessa peräti 21-8. Joukkueen puolustuspeli etenkin on selkeästi tiiviimpää, josta myös osaltaan johtuu laadukkaammat hyökkäyksiin lähdöt.

Niin Viuhkolan kuin Corsonkin johtamat kentälliset ovat takoneet taululle kovia pistemääriä, joka taasen kielii ylivoimapelin parantumisesta.

Maalivahtipeli on erinomaisessa kunnossa, kun loukkaantumisesta toipuva Tuomas Tarkkikin on käytettävissä. Tarkin poissaolon aikana maalissa esiintynyt nuori Petri Koivisto on todellakin osoittanut haastavansa Tarkin tosissaan taistelussa peliajasta.

KalPan uusi vuosi on käynnistynyt takellellen, joukkue on kärsinyt tappion jokaisessa joulutauon jälkeisessä ottelussaan. Vielä alkukaudesta KalPa kykeni voittamaan rutiinillaan, mutta joulutauolta kentälle on luistellut ajoittain huolimattomasti pelaava joukkue.

Eritoten maalinteko on ollut todella hankalaa vierailijalla, sillä joukkue on kyennyt tekemään vain kolme maalia kolmessa ottelussa joulutauon jälkeen.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen raskaan tammikuun alkutaival on osoittanut Kärppien vertyvän perinteitä vaalien kevään lähestyessä. Peli on kokonaisuutena tiiviimpää kuin aiemmin tällä kaudella, eikä puolustuspeli pakiston poissaoloistakaan huolimatta ole enää niin virhealtista.

Hyökkäyksessä Kärpät on elänyt kahden ensimmäisen kentällisen tehojen, sekä hyvin toimineen ylivoiman avulla. Tiistain ottelussa Ässiä vastaan Porissa, myös Tommi Paakkolanvaaran kentällisen työstä alkoi tulla palkintoja maalien muodossa. Tällä hetkellä Kärppien hyökkäyspeli on tehokasta, eikä eksy kulmiin pyörimään kuin aiemmin tällä kaudella.

Puolustuksesta löytyy edelleen Kärppien heikoin osa-alue, siitäkin huolimatta että se on selkeästi parantunut. Puolustuspelissä tulee edelleen merkkausvirheitä ja huolimattomuudesta johtuvia yksittäisiä virheitä jotka johtavat usein maalintekopaikkoihin vastustajalle. Tähän KalPankin on iskettävä, jos tappioputken katkeaminen tahdotaan välttää.

Kärpät pelaa tällä hetkellä kuuminta otteluruuhkaansa, kun taas vieraili sai levätä ja harjoitella alkuviikon.

- Me olemme reissanneet ja KalPa on tuoreempi. Se on vähän kaksiteräinen miekka. Meillä on kuitenkin pelivalmius kovaa luokkaa, uskon että se on etumme, Kärppien kanssa vuoden jatkosopimuksen solminut valmentaja Matti Alatalo tuumaili.

KalPan puolustus on ollut viime aikoina selkeästi vaikeuksissa. Jos vastustaja on saanut pitkän mylläkän KalPa-päätyyn, puolustuspeli on jähmettynyt ja yksinkertaisen purkukiekon tekemisessä tullut yllättäviä vaikeuksia.

Vierailijan erikoistilannepelaaminen on ollut isäntäjoukkueen vastaavaa selkeästi heikompaa, joten etenkin alivoimaan KalPan pitää torstai-iltana keskittyä. Ylivoimalla KalPan uusittu ylivoimaviiskko toimi ajoittain hyvin edellisessä pelissä, tuloksena yksi maali ja pari hyvää paikkaa. Ylivoimalla on siis lupa odottaa vierailijalta tehoja.

KalPan selkeästi heikoin osa-alue on todellakin maalinteko, johon syynä ovat viime aikoina olleet huolimaton viimeistely. Paikkoja vierailija saa luotua, mutta laukaukset ovat olleet heikkolaatuisia tai osoitteettomia. Viimeistelyään terävöittänyt KalPa on varmasti pelaamassa voitosta Kärppiä vastaan, mutta nähtäväksi jää, miten Pekka Virran joukot ovat valmentajansa ohjeet sisäistäneet.

Kokoonpanot

Kotijoukkue pääsee otteluun ns. voittavalla kokoonpanollaan, eli mitään muutoksia ei ole tiedossa. Poissa ovat edelleen Oskari Korpikari, Toni Dahlman, Martti Järventie ja Antti Aarnio.

Vierailija saapuu Ouluun tutulla koostumuksellaan, poissa on ainoastaan Jussi Timonen polvivamman vuoksi. Hyökkääjistä nuorten MM-joukkueen Kanadassa pelannut Teemu Hartikainen on sivussa kamppailusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle