Sytyttääkö Niiralan hurmos KalPan?

LIIGA / Ennakko
Taistelu Keski-Suomen herruudesta jatkuu, kun Jyväskylän JYP saapuu Kuopioon toiseen välierään.

Muuta

JYP onnistui nollaamaan KalPan ensimmäisessä välierässä. Pekka Tuokkolalle kaikkien kiekkojen pysäyttäminen lienee iso asia, josta mies ammentaa voimaa jatkossa.

Toisessa kohtaamisessa KalPalta vaaditaan kylmäpäisyyttä. Junioripitoisessa ryhmässä kuupassa kiehuu helposti, kun pelin panos on korkealla ja takana mylvii täysi kotihalli. Tällaisilla hetkillä kokemus nousee arvoonsa. Esimerkiksi Kalle Sahlstedt ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Mies osaa varmasti rauhoitella kavereitaan ja näyttää omalla esimerkillään, mitä hyvä pudotuspelipelaaminen on.

Järin kokeneeksi ei voi väittää jyväskyläisremmiäkään, mutta kotivoitto avausottelussa oli varmasti helpottava tekijä. Valmentaja Risto Dufva yritti vähentään joukkueensa paineita kertomalla, että puolivälieräsarjan voitto vei paineet. Tämä on kuitenkin pötypuhetta, sillä kierrosten edetessä paineet kasvavat koko ajan - halusi tai ei.

Ottelun avausmaali näyttelee isoa roolia. Tappioasemassa pelaaminen saattaa tuskastuttaa helposti. Varsinkin KalPalle nopean avausosuman tekeminen olisi tärkeää, jotta Tuokkolasta ei koituisi heille ylitsepääsemätöntä estettä.

On myös mielenkiintoista nähdä, kuinka ärhäkkäästi JYP hyökkää KalPan kimppuun. Hippoksella kuopiolaiset ajettiin ahtaalle, mutta muuttuuko jyväskyläläisten peli vieraskaukalossa?

Aiemmat jutut:

Ottelu 1: KalPa jäi aseettomaksi Jyväskylässä

- Kommentti: JYPin karvaus ja liike myrkkyä KalPalle

- Kuvakooste: Tuokkola nollasi KalPan

Ennakkojutut:

Analyysi: Kauden yllättäjäjoukkueet kohtaavat välierissä

- Haastattelu: Sahlstedt: Ennakkoluulottomuus kuvaa tätä joukkuetta

- Taustaa: Työ tekijäänsä kiittää

- Taustaa: Luurankojen kevätsiivous

- Dialogi: Keskisen Suomen voimainkoitos

- Kommentti: Naapurisopu koetuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle