Ilves kirittämään tappiotonta traktoria

LIIGA / Ennakko
Ilveksen maalilla riittänee tänäänkin kiirettä.
Kuva © Jarno Hietanen
Perjantai-iltana Jyväskylässä kohtaavat JYP ja vierasjoukkue Ilves. Hurrikaanipaidoille pisteet olisivat äärimmäisen arvoikkaita heidän taistellessa kotiedusta kevään pudotuspeleihin. Ilves taas pelaa lähinnä kunniasta, sillä heillä on väistämättä edessään liigakarsinnat.

Joukkueet lähtevät perjantaiseen kohtaamiseen täysin erilaisista tilanteista. Toisena sarjataulukossa majaileva JYP joutuu vääntämään jokaisesta pisteestä tosissaan, mikäli joukkue mielii aloittaa pudotuspelit omassa kotiluolassaan. Sarjan piikkipaikalla porskuttava Jokerit on varmasti karannut jo liian kauas, mutta neljäntenä niskaan hengittävä KalPa on jyväskyläläisistä vain viiden pisteen päässä. Vapaapäiville ei siis ole varaa.

Vierailija Ilvekselle ottelussa taas ei juurikaan ole panosta. Synkän kauden pelannut tamperelaisryhmä on jo 18 pistettä perässä toiseksi viimeiseksi sijoittunutta TPS:ää. Tuleva ottelu ei siis tule tekemään minkäänlaisia muutoksia tupsukorvien tilanteeseen sarjataulukon osalta. Ilveksellä on kuitenkin nyt hyvä tilaisuus tehdä pelillistä hienosäätöä karsintaotteluita silmällä pitäen.

Voitosta voittoon ja tappiosta tappioon

Sarjataulukollisten tilanteiden lisäksi joukkueiden välille voidaan tehdä eroa katsomalla viimeisimpien otteluiden tuloksia. Nehän ovat täysin päinvastaiset.

Kotijoukkue JYP on saanut kevään ovella loistavan hengen päälle ja on paraikaa kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Hurrikaanin edellisestä pisteettömästä tappiosta taas on kulunut yli kuukausi, kun 19.1 SaiPa kaatoi traktorin Lappeenrannassa.

JYPin huiman vireen kapelimestarina on toiminut odotetusti joukkueen kapteeni Eric Perrin, joka on noussut runkosarjan lopulla hirmuvireeseen. Viidessä viime ottelussaan kokenut konkari on naputtanut yhteensä tehot 1+9. Maalivahti Tuomas Tarkki on puolestaan joutunut antautumaan vain kahdesti viimeisessä kahdessa ottelussaan.

Ilveksellä on otteluiden panoksettomuus alkanut väkisinkin näkymään viimeaikaisissa otteissa, sillä tamperelaisryhmä tarpoaa kuuden ottelun tappioputkessa. Viimeisimmässä ottelussa Tappara muilutti tupsukorvia Tampereen derbyssä peräti 6-0.

Onnistujat ovat Ilves-leirissä kovin vähissä, sillä joukkue on tappioputkensa aikana onnistunut heiluttamaan vastustajansa verkkoa vain seitsemän kertaa. 23. helmikuuta pelatussa ottelussa SaiPaa vastaan joukkue teki näistä seitsemästä maalista peräti neljä. Muissa otteluissaan tamperelaiset ovatkin jääneet nollille tai onnistuneet maalinteossa vain kertaalleen.

Vaivoja parannellessa

Vierailulle saapuva Ilves sai keskiviikkona pelattuun Tappara-otteluun apua puolustuspäähän, kun kokenut Arto Tukio vapautui sairauslistalta pelikäyttöön. Tamperelaisten loukkaantumistilanne on kuitenkin vaikea, sillä erilaisista vammoista kärsivät muun muassa puolustajat Ville Koistinen ja Miro Hovinen sekä hyökkääjät Masi Marjamäki ja Antti Hölli.

Myös JYPille on tippunut postiluukusta jobinpostia loukkaantumishuolien muodossa. Vastikään joukkue tiedotti, että Olli Malmivaara sekä Matias Myttynen liittyvät Jari Jääskeläisen seuraksi pitkäaikaispotilaiden kirjoihin, ja kolmikko on poissa tositoimista koko loppukauden. Hurrikaanin onneksi tšekkihyökkääjä Petr Hubacek on pikku hiljaa hyppäämässä takaisin kaukaloon pitkän loukkaantumisensa jäljiltä.

Seuraa Heitä

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Joukkueensa kapteeni on päässyt huippuvireeseen runkosarjan lopulla. Kellottaa kovia minuuttilukemia ottelusta toiseen ja tuntuu löytävän tiensä jatkuvasti tilastomerkintöihin. Kamppailee syöttöpörssin voitosta.

Valtteri Järviluoma #20 |

Hyökkääjä

On pelannut pirteästi vähäisellä vastuulla ja merkkasi muun muassa SaiPa-ottelussa tehot 1+1. Pikku hiljaa vakiinnuttanut paikkaansa Ilves-kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 8 9
2.Ramzi Abid 3 2 5
3.Kristian Näkyvä 1 3 4
4.Markus Nenonen 3 1 4
5.Yohann Auvitu 2 1 3
Ilves M S P
1.Jarkko Näppilä 1 1 2
2.Michael Keränen 0 2 2
3.Kai Kantola 1 1 2
4.Samuli Kivimäki 1 1 2
5.Mikael Kuronen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle