Kuuden pisteen kamppailu

LIIGA / Ennakko
Taistelu runkosarjan voitosta kiihtyy, kun viidentenä majaileva Blues saapuu sarjakärki JYPin vieraaksi. Espoolaisilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna, joten käytännössä toinen joukkueista skalpeeraisi kolmen pisteen voitolla jo melkoisen päänahan.

Kuntokäyrät

JYP ilmeisesti syyllistyi joulun aikaan ylensyöntiin nauttiessaan tukevasta sarjajohdosta, sillä tauon jälkeen pelaamistaan kuudesta ottelusta se on hävinnyt peräti neljä. Etenkin kotona tuttu hurrikaanipyöritys on loistanut poissaolollaan, eikä otteissa ole ollut rentoa tekemisen meininkiä. Viime lauantaina Ilves joutui sentään nöyrtymään Jyväskylässä, mutta sekin tapahtui vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Hieman nihkeää on ollut Bluesillakin. Heidän vaikeutensa ovat ilmenneet lähinnä vieraspelaamisessa. Raskas CHL-urakka on nyt takana ja avainpelaajiakin on tullut takaisin kokoonpanoon sairastuvan puolelta. Siitä huolimatta peli ei ole loksahtanut vielä täysin uomiinsa. Joukkue kaatoi tiistaina TPS:n vain vaivoin, eikä päävalmentaja Petri Matikainen ollut lainkaan tyytyväinen omiensa esitykseen.

Aikaisempia otteluita ei kuitenkaan pidä liiaksi tuijottaa tässä vaiheessa, sillä molemmat joukkueet tiedostavat taatusti ottelun tärkeyden ja yrittävät kaikkensa voiton eteen. Usko omaan tekemiseen ja kokonaispaketin toimivuus ovat kamppailun lopputuloksen kannalta ratkaisevia tekijöitä.

Ratkaisun paikat

JYPiltä odotetaan ratkaisuja edelleen myös muilta kuin Immosen johtamalta ykkösvitjalta. Katseet kääntyvät hyökkääjien osalta kolmeen mieheen: Juha-Pekka Hytöseen, Ossi Louhivaaraan ja Jani Tuppuraiseen. Näistä viimeksi mainitulle sallitaan vielä pieni etsikkoaika pitkän loukkaantumisen jäljiltä, mutta Hytösen ja Louhivaaran tehottomuus alkaa jo huolestuttaa. JYP ei voi voittaa etenkään pudotuspelimäisiä kamppailuita ilman heitä, sillä Immosen johtaman ketjun harteille asetetaan vastustajan toimesta illasta toiseen lämmin päällystakki.

Bluesinkin on ryhdistäydyttävä pelaamaan täydet 60 minuuttia, mikäli se aikoo voittaa kamppailun. Vastaava seiskoskelu kuin tiistaina turkulaisia vastaan tuottaisi tukun jäähyjä ja vain vähän omia maalipaikkoja. Matikaisen on syytä kiinnittää huomiota toki myös Immosen ketjun pitämiseen. Vaikka JYP on välillä jopa kontannut joukkueena, ei ykkösen pelissä ole ollut juurikaan valittamista. Espoolaisten eduksi on laskettava suurempi kokemus paineen alla pelaamisesta sekä vuosikausia jatkunut keskinäisten otteluiden parempi voittosuhde.

Kokoonpanot

JYPin sairaslistaa miehittävät edelleen Kalle Koskinen, Samuli Piiroinen sekä Jouni Virpiö. Pelikiellon takia ottelun joutuvat jättämään väliin Olli Sipiläinen sekä Tuomas Vänttinen.

Blueskin on joutunut jälleen avaamaan vemppaosastonsa ovia, kun potilaina ovat Rami Alanko, Santeri Heiskanen, Patrik Lostedt sekä Jari Tolsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle