Pelicans yhä ilman vierasvoittoa

LIIGA / Ennakko
Viime kerralla tuomarit lahjoittivat voiton HPK:lle. Juha Kiilholman tuuletus on varmasti lahtelaisilla hyvin mielessä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicans saapuu Hämeenlinnan Pallokerhon vieraaksi janoten kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Kuudesta kauden vierasottelustaan lahtelaiset ovat saaneet kasaan vain kaksi pistettä.

Toisen pisteistään Pelicans kävi hakemassa viikonvaihteen kaksoiskierroksella Jokereita vastaan voittomaalilaukausten jälkeen, toisen Jokerit-ottelun Pelicans puolestaan voitti kotonaan niin ikään pitkän kaavan kautta. HPK kävi häviämässä Espoossa, mutta nosti tasoaan huomattavasti lauantain otteluun, jossa se nollasi Bluesin kotonaan.

HPK:n apuvalmentaja Pasi Arvonen peräänkuuluttaa voittavaa asennetta myös tiistain otteluun.

- Ei se vaadi kuin työntekoa. Kaikki olivat töissä lauantaina, ja vähitellen yritetään parantaa pelisysteemiä. Joukkue on saatu pelaamaan suurilta osin sillä idealla kuin on haluttu ja noudattamaan valittuja arvoja. Nollasta sekunnista ottelun loppuun asti tehdään töitä, Arvonen kertoo.

Viime Hämeenlinnan kohtaamisesta lahtelaiset ovat vahvistuneet NHL-vahti Antti Niemellä.

- Katsotaan, mitä Kari Lehtonen (HPK:n maalivahtivalmentaja) kirjoittaa lapuille tiistaina. Hän listaa aina kolme kohtaa pelaajille ottelupäivänä. Joka tapauksessa Niemi on pelannut hyvin ja antanut mahdollisuuden joukkueelle pelata rohkeammin.

Pelicans kaipaa tehokkuutta etenkin ylivoimapeliinsä muiden pelin osa-alueiden ollessa ihan hyvällä tasolla.

- Pelicans on taitava joukkue, joka liikuttaa kiekkoa hyvin, ja jonka kanssa ei auta lähteä juoksemaan, luonnehtii HPK-sentteri Arsi Piispanen.

Piispanen istutettiin viime otteluun Jesse Saarisen ja Tuomas Santavuoren keskelle ja tulosta syntyi heti. Myös Piispanen näkee otteluiden ratkeavan asennepuolella.

- Viime kauteen verrattuna fiilis on paljon parempi. Töitä tehdään tosissaan ja muulloin on erittäin hauskaa. Se näkyy varmasti kentälläkin, kaikki tietävät mitä siellä tehdään.

Kolmen ottelun pelikieltonsa kärsinyt HPK:n puolustaja Dan Spang palaa kokoonpanoon ja pelaa Aleksi Laakson parina. Muut pakkiparit ovat Joni Tuominen - Marko Tuulola ja Ossi-Petteri Grönholm - Juuso Vainio. Hyökkäyspäässä Antti Aarnio tulee Jaakko Turtiaisen paikalle nelosketjuun. Maalivahti valitaan ottelupäivän aamuna.

Pelicans saa sairastuvalta takaisin hyökkäykseen Ilkka Pikkaraisen. Sivussa ovat Vili Sopanen ja Joni Isomäki. Puolustajista Oskari Korpikari palaa lähipäivinä, mahdollisesti jo HPK:ta vastaan.
 

Seuraa Heitä

Juuso Vainio #5 | JYP

Puolustaja

Vainio on pelannut mainiosti päästyään paikkaamaan vajaata puolustusmiehistöä. Dan Spang palaa kaukaloon, mutta Vainio jatkaa yhä kuusikossa. Jatkuuko nuoren miehen noste?

Antti Niemi #31 |

Maalivahti

HPK:n maalinteko on ollut työmäärästä huolimatta vaikeaa. Nyt vastassa on yksi Suomen kovimpia maalivahteja. Toimivatko Kari Lehtosen ohjeet?

» Lähetä palautetta toimitukselle