Vuoden ensimmäinen paikallinen

LIIGA / Ennakko
Helsingissä nähdään perjantai-iltana vuoden ensimmäinen paikallispeli, kun Jokerit saapuu HIFK:n vieraaksi. Ottelu on samalla viimeksi lauantaina kohdanneille joukkueille kauden viimeinen keskinäinen runkosarjassa.

Kuntokäyrät

Vierasjoukkue Jokerit on jatkanut joulutauon jälkeen siitä mihin jäi ennen taukoa. Joukkueen oma pää on kyllä kunnossa, mutta maalintekoon johtava hyökkäyspeli tökkii. Joukkue ei ole saanut kuukauteen aikaan enempää kuin kaksi maalia pelissä. Tämä näkyy myös pistepussissa: viimeisestä kahdeksasta ottelusta Jokerit on saanut kasaan vain neljä pistettä.

Jokerit on hävinnyt molemmat ottelunsa joulutauon jälkeen. Kotonaan HIFK:ta vastaan tappio tuli lukeminen 1-2, Raumalla Lukko oli parempi numeroin 4-2. Sarjataulukossa KalPa on kammennut itsensä Jokerien edelle. Eroa kärkeen JYPiin on jo rankat 15 pistettä, mutta hyvä syyskausi loi Jokereille puskuria alaspäin, eivätkä Blues ja Kärpät ole vielä aivan kannassa kiinni.

HIFK:lle ovat paikallispelit sopineet tällä kaudella muita pelejä paremmin. Joukkue on vääntänyt kotiin jo tässä vaiheessa sarjat niin Jokereita kuin Bluesiakin vastaan ja kerännyt pisteitä yli kahden pisteen ottelukeskiarvolla. Joulutauon jälkeen HIFK on voittanut vieraissa Jokerit ja kotonaan tiistain Bluesin luvuin 3-1. Joukkue tarvitsee lisää samanlaisia tuloksia tammikuussa, mikäli se aikoo saada kiinni suorassa pudotuspelipaikassa kiinni olevat Kärpät tai HPK:n.

Ratkaisun paikat

Jokerien syyskauden MVP Juuso Riksman ei ole ollut toistaiseksi joulutauon jälkeen pelikunnossa. Maalilla on esiintynyt nuori Joonas Hallikainen. Hallikainen pelasi edellisen paikallispelin ja ottelun Lukoa vastaan asiallisella tasolla, mutta ei ole samanlainen joukkueen kivijalka kuin Riksman.

HIFK:n maalilla pelivastuu näyttää siirtyneen Juha Pitkämäeltä Jani Niemiselle. Nieminen on aloittanut neljä viimeistä peliä ja esiintynyt varsinkin joulutauon jälkeen varmasti. Samaan aikaan koko joukkueen viisikkopelaaminen on tiivistynyt.

Kun joukkueiden omat päät ovat suhteellisen hyvässä kunnossa ei ottelusta ole odotettavissa keskiviikon ilotulitusten pikauusintaa. Helsingin jäähallin pienessä ja ahtaassa kaukalossa eivät edes ylivoimat toimi yleensä erityisen tehokkaasti. Yksittäiset maalit nousevat tärkeiksi, ja ottelun voittaja on todennäköisesti se, joka jaksaa vääntää tarvittavat osumat taistelualueelta maalin edustalta.

Kokoonpanot

Jokerit saa takaisin miehistöönsä Janne Lahden, joka kärsi Lukko-ottelussa pelikieltoa, jonka hän sai edellisen ottelun taklauksesta, jossa HIFK:n Jussi Pesonen loukkaantui. Puolustajien Mikko Jokelan ja Kimmo Erosen sekä maalivahti Riksmanin pelaaminen ratkeaa pelipäivänä.

HIFK:n puolella tiistain Blues-ottelussa Ryan Kelleriä taklanneen Markus Kankaanperän mahdolliset sanktiot eivät ole vielä selvinneet. Hyökkääjistä Kimmo Kuhta on varmuudella sivussa, mahdollisesti myös Pesonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle