Kellokortin saa leimata vasta työpäivän päätyttyä

LIIGA / Ennakko
Löytyykö Ässien riveistä riittävästi ratkaisijoita?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin torstai-iltaan lähdetään tällä kertaa poikkeuksellisista asemista. Länsirannikon kiertueellaan keskiviikkona Lukon kaatanut ja sarjakärkeen noussut SaiPa lähtee otteluun Ässiä vastaan selvänä ennakkosuosikkina.

Ässien ja SaiPan tilanne on erilainen oikeastaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Sarjataulukon keskivaiheille sijoittuvaksi ennustettu Pata kyntää melko syvällä, kun taas karsintapeikolla uhkaillut lappeenrantalaiset ovat tukevasti kuuden joukossa. Lisäksi Ässien maalit ovat jakautuneet liian harvojen harteille, SaiPa sen sijaan on löytänyt ratkaisijoita kaikista ketjuista. Tärkein ero on ollut siinä, että SaiPa painaa täydet kolme erää, mutta Ässien otteet ovat usein hiivahtaneet kahden erän jälkeen.

Porilaisten lähtötilanne SaiPa-matsiin ei ole helppo, sillä joukkueesta puuttuu paljon johtajuutta. Samoin jo aiemmin tökkineeseen ylivoimapeliin pitää löytää uusia vastuunkantajia, sillä noin puolet normaalisti pakkopeliä pyörittävistä hyökkääjistä on poissa rivistä.

Ässävalmentaja Mikael Kotkaniemi palasi keskiviikkona vielä tiistaiseen Pelicans-kamppailuun, jonka porilaiset hävisivät heikon viimeisen erän ansiosta.

- Jos olisimme pelanneet koko pelin samalla draivilla kuin kaksi ensimmäistä erää, meillä ei olisi ollut hädän päivää. Pitää olla rohkea ja aktiivinen täydet 60 minuuttia, tai kauanko peli sitten kestääkään. Siinä meillä on yhä opeteltavaa. Toivomalla ja odottamalla ei voita mitään, vaan rohkeuteen pitää vastata rohkeudella.

Hyvässä myötätuulessa läpi syksyn porskuttanut SaiPa on Kotkaniemen mukaan monellakin tapaa hankala joukkue. Mainion maalivahtipelin ja laajan ratkaisurintaman lisäksi vierasjoukkueen pelitapa on parhaimmillaan tehokas.

- SaiPa tulee hemmetin kovaa päälle ja ajaa suoraan maalille. Meillä pitää olla kyllä kaikki aistit hereillä ja pelivalmius tapissa. He jättävät hyökkäysalueella jääkiekon pelaamisen hieman vähemmälle ja menevät saatana sinne maalille. Ei siellä pyöritä kulmissa ja toivota, että paikka aukeaisi.

SaiPa kärsi maaottelutauon jälkeen pari tappiota mutta kellisti sitten viime lauantaina Jokerit. Lappeenrantalaisiin on viime kausien aikana liitetty vahvasti sitkeys, eikä tämäkään kausi näytä tuovan poikkeusta. Taistelutahdon ruumiillistuma on Stefano Giliati, jonka pisteputki venähti Lukko-ottelun myötä jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

- Siellä on helvetin kova henki päällä. SaiPasta voidaan puhua nimenomaan joukkueena, joka pelaa loppuun asti. Kukaan ei varasta tai kuse toisen jaloille. He ovat sisäistäneet hyvin sen, että tämä on joukkuelaji, eikä mikään saatanan pingisturnaus. Jos he eivät voita jotain peliä, tahtomäärällään he aiheuttavat ainakin ongelmia, Kotkaniemi varoittelee omiaan.

Ässien hyökkäysosasto on tällä hetkellä pelottavan ohut, kun neljästä kärkilaiturista kolme on telakalla. Jesse Joensuu ja Veli-Matti Savinainen ovat poissa pitkään, eikä lauantaina aivotärähdyksen saanut Joel Armiakaan ole pelikuntoinen.

- Armia kävi keskiviikkona pyörähtämässä hallilla naama valkoisena, joten ei tilanne hyvältä näytä. Täytyy muistaa sekin, että tämä oli Armialle jo toinen aivotärähdys kuukauden sisään. Pelaavaa maalivahtia mietimme vielä, ja Tapio Sammalkangas saattaa palata kokoonpanoon, muuten jatkamme samoilla kuin Pelicansia vastaan, Kotkaniemi kertoo.

SaiPan kokoonpano ratkennee sen mukaan, tuleeko jollekin pelaajalle Lukko-ottelussa kolhuja. Ainoa varma poissaolija on Lauri Taipalus, joka sai kiekon kasvoihinsa ja on sivussa useita viikkoja.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

15 peliä ilman maaleja, sitten viidessä ottelussa neljä osumaa. Itseluottamus on kohdallaan, joten on mielenkiintoista seurata, pystyykö olemaan tarjolla olevan vastuun arvoinen.

Mark Lee #22 |

Keskushyökkääjä

Alkukauden loukkaantuneena ollut kanukkisentteri kohtaa viime kauden seuransa. Takana kuusi peliä, joissa Lee on saalistanut kolme syöttöpistettä. Rokottaako vanhaa seuraansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle