Tappara kukisti HIFK:n toisessa finaaliottelussa

LIIGA / Kuvakooste
Liigan finaalisarjan toinen peli pelattiin Tampereella täpötäydessä hallissa. Rökäletappion viimeksi kärsinyt Tappara teki onnistuneen korjausliikkeen ja tasoitti ottelusarjan nujertamalla HIFK:n 2-1.
Luistimet viimeisteltiin vielä alkulämmittelyiden ohessa.
Tappara saapui jäälle totuttuun tapaan liekkien tehostamana.
HIFK:lta hylättiin ottelun alussa maali. Joonas Rask jyräsi tilanteessa Tomi Karhusen maalin sisään.
Helsinkiläiset ehtivät jo innostua, mutta tuomari oli eri mieltä.
Kiihkeissä ottelluissa osuu joskus ikävän näköisesti.
HIFK oli Tapparaa aktiivisempi ensimmäisessä erässä ja pyöritti kiekkoa moneen otteeseen tamperelaisten alueella.
Stephen Dixon oli viedä Tapparan johtoon toisessa erässä, mutta Ville Husson ilmiömäinen venytys teki aikeet turhaksi.
Patrik Laineen peli kulki jälleen, vaikka maaleja ei miehen tilille tullutkaan.
Tomas Záborský räjäytti HIFK-kannattajat huutoon tasoittamalla ottelun kolmannessa erässä.
Yksi tuomareista oli varustettu kypäräkameralla, jonka kuvaa nähtiin välillä valotaululla.
Raskin jalka otti kipeää laukauksen blokkaamisesta. Mies avustettiin vaihtoaitioon toipumaan.
Joonas Järvinen piti huolen, ettei Veli-Matti Savinainen päässyt tekemään pahojaan.
Todellisen huutomyrskyn sai aikaan Juhani Jasu, joka sai kiekon lirumaan HIFK:n maaliin.
Voittomaalia tulivat juhlimaan myös Patrik Laine ja Jukka Peltola, jotka tekivät maaliin esityön.
Tapparan vaihtopenkillä alkoi juttukin jo luistamaan.
Tappara piti HIFK:n kurissa fyysisellä pelillä. Miestä painettiin maihin jo aloituksesta lähtien.