Topit ja flopit: Ducks tasoihin jatkoerän pomppumaalilla

NHL / Aamuraportti
Perry sivaltaa, Subban ohjaa, Rinne antautuu.
Anaheim Ducks aiheutti Nashville Predatorsille pudotuspelikevään ensimmäisen kotitappion ja tasoitti sarjan onnekkaalla jatkeräosumallaan.

Predators - Ducks 2-3 je. (Sarja tasan 2-2)

Anaheim Ducks päästi Predatorsin kolmannessa erässä tasoihin, mutta onnistui ratkaisemaan ottelun jatkoerässä. Corey Perryn laukaus laidan läheltä pomppi onnekkaasti ohi Predators-vahti Pekka Rinteen ja toi Ducksille sarjan toisen voiton. Tappio oli samalla Predatorsin ensimmäinen kotijäällään tämän kevään pudotuspeleissä.

Ducks oli ottelun alkupuoliskolla vahva ja johti ottelua kahden erän jälkeen maalein 2-0. Rickard Rakell vei vieraat avauserässä johtoon tulisella laukauksellaan ja Nick Ritchien tarkka rannekuti tuplasi Ankkojen johdon toisen erän puolivälin tienoilla.

Predatorsin tähtipuolustaja P.K. Subban käynnisti kotijoukkueen takaa-ajon kolmannen erän alkupuoliskolla. Jo ennen Subbanin maalia Predatorsin maali oli lähellä, sillä se kolisutteli Ducks-maalin tolppia ylivoimallaan vain hetkeä ennen täysosumaa.

Predators venyi lopulta jatkoeriin, kun joukkueen ruotsalaisässä Filip Forsberg tasoitti ottelun puolisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Forsberg kirjoitti maalillaan organisaation historiankirjoja uusiksi: Hän on ensimmäinen Predators-pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa neljässä peräkkäisessä pudotuspeliottelussa. Samalla hän sivusi yhden kauden pudotuspelimaaliennätystä. Joel Ward onnistui tekemään niin ikään seitsemän pudotuspelimaalia keväällä 2011.

Täydellistä nousua kotiyleisö ei kuitenkaan päässyt todistamaan, sillä Perryn laidan tuntumasta ampuma kiekko osui matkallaan Subbaniin ja Ducks-hyökkääjä Nate Thompsoniin painuen Rinteen selän taakse, kun jatkoerää oli pelattu kymmenisen minuuttia.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Anaheimissa.