Topit ja flopit: Senators tyrmäsi Penguinsin kolmannessa ottelussa - Fleurylla synkkä ilta

Senators siirtyi sarjassa 2–1-johtoon.

Getty Images

Ottawa Senatorsin murhaava avauserä riitti lopulta tylyyn 5–1-voittoon Pittsburgh Penguinsia vastaan kolmannessa ottelussa. Penguinsin maalilla torjuneella Marc-Andre Fleurylla oli vaikea ilta. Jatkoaika paketoi yksipuolisen kolmannen ottelun tapahtumat onnistujien ja epäonnistujien muodossa.

Senators-Penguins 5-1 (otteluvoitot 2-1)

Kamppailun avauserä jää tämän pudotuspelikevään historiaan eränä, jota Pittsburgh Penguins tuskin haluaa enää muistella. Vain 48 sekuntia oli ottelu ehtinyt vanheta, kun kiekko oli jo Marc-Andre Fleuryn selän takana. Kyle Turrisin laukoman irtokiekon napautti pienestä kulmasta maaliin Mike Hoffman vahvan pyörityksen jälkeen.

1–0-maali oli vasta alkusoittoa, sillä jatkoa seurasi erän puolivälissä. Senators-puolustaja Marc Methot pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Bobby Ryanin hyvästä syötöstä ja kiekko pomppi lopulta hieman onnekkaalla tavalla Penguins-puolustaja Ian Colen kautta maaliin.

Vierasjoukkue Penguins oli avauserässä aivan unessa, eikä joukkueen puolustuspelaaminen ollut mistään kotoisin. Senators lisäsi vettä myllyyn ja iski avauserään vielä kaksi maalia. Ensiksi Clarke MacArthurin kääntölaukauksen maalin kulmalta verkon perukoille jatkoi Derick Brassard ja vain reilu 20 sekuntia myöhemmin Zack Smith kiersi maalin takaa vanhanaikaisella neljännen kerran kiekon ohi Fleuryn Penguins-puolustajien katsellessa vierestä.

Tämä lopulta riitti Fleurylle ja tolppien väliin luisteli loukkaantumisista toipunut Matt Murray. Avauserä oli kaikkinensa hyvin synkkä Fleurylle, jolle torjuntoja kertyi vain vaivaiset viisi.

Toinen erä oli tasaisempi, kiitos hetkellisen rauhallisuuden puolustukseen tuoneen Murrayn, jonka otteet maalilla olivat vakuuttavia. Maalipaikat jäivät toisessa erässä vähiin. Kotijoukkueen puolustaja Dion Phaneuf oli päässyt taklauspelinsä ja fyysisyytensä vuoksi täysin Penguins-pelaajien ihon alle, ja se näkyi varsinkin viime ottelun sankarin Phil Kesselin pelaamisessa. Myös Jevgeni Malkinin keskittyminen tuntui koko ajan olevan vain jälkitilanteiden kähinöinnissä.

Senators naulasi toisen erän lopussa vielä viidennen osuman, kun Kyle Turris pelasi Senatorsin alivoiman jälkeisen tilanteen loppuun asti ja veivasi kiekon ohi Murrayn. Tilanteessa vieraiden puolustaja Chad Ruhwedel oli pahasti tuuliajolla.

Päätöserässä tempo laski odotetusti Senatorsin jäädyttäessä peliä. Sidney Crosby ohjasi ylivoimalla maalin edustalta vieraiden ainokaisen. Maali oli Penguins-kapteenille ensimmäinen tehopiste tässä sarjassa. Kotijoukkueen maalilla jälleen hienosti torjuneelle Graig Andersonille kertyi ottelussa 25 koppia.

Läpi ottelun kuumana käynyt ja peliinsä turhautunut Malkin sai ulosajon jo toisessa peräkkäisessä ottelussa. Sarja jatkuu jälleen Ottawassa perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Kommentit

Ottelut ja tulokset

18.5.2017

Yön ottelut

  • OTT
  • 5
  • 1
  • PIT