Topit ja flopit: Penguins tasoitti sarjan huiman trillerin jälkeen, Määtälle avausosuma

NHL / Aamuraportti
Penguins riuhtoi sarjan tasoihin.
Pittsburgh Penguins onnistui kokoamaan rivinsä neljännessä ottelussa ja otti kovan taistelun jälkeen 3–2-voiton Ottawa Senatorsista. Voiton takuumieheksi nousi vahvan ottelun pelannut kapteeni Sidney Crosby. Jatkoaika kokosi neljännen ottelun onnistujat ja epäonnistujat.

Senators-Penguins 2-3 (otteluvoitot 2-2)

Avauserä eteni erittäin tasaisissa merkeissä ja molemmille siunaantui hyviä maalintekopaikkoja. Niistä parhaimmat osuivat vieraiden Jake Guentzelille, mutta ruuti oli nuorella yhdysvaltalaishyökkääjällä märkää.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon, kun avauserää oli pelaamatta alle minuutti. Penguins-kapteeni Sidney Crosby toi kiekon Senatorsin alueelle ja näki laidalta nousevan puolustajan Olli Määtän, jonka laukaus yllätti hölmösti etukulman auki jättäneen Craig Andersonin. Maali oli suomalaispuolustajalle tämän pudotuspelikevään ensimmäinen.

Tunteet kuumenivat erän lopussa Bobby Ryanin taklattua rajusti Penguins-puolustaja Chad Ruhwedelia. Jälkitilanteesta tuomittiin kuitenkin puolustaja Ian Colelle rangaistus väkivaltaisuudesta.

Vieraiden maalilla pelannut Matt Murray oli todella vakuuttava.

Penguisin vahva toinen erä toi tarvittavan selkänojan

Maali tuntui vapauttavan vierasjoukkueen pelaamista. Se kykeni järjestäen luomaan hyviä maalintekopaikkoja ja Senators joutui ahtaalle.

Erän puolivälissä Jean-Gabriel Pageaulle vihellettiin rangaistus väkivaltaisuudesta. Penguins ei jättänyt tätä ylivoimaa hyödyntämättä. Täysin vapaaksi maalinkulmalle jätetty Crosby suti Andersonin nenän edestä 2-0 vieraille. Phil Kessel sekä Guentzel saivat maaliin syötöt.

Senatorsillekin tarjoutui omat tilaisuutensa, mutta ylivoima oli todella surkeata. Tasaviisikoinkin peli tuntui kotijoukkueella sakkaavan, eikä se tahtonut päästä edes kunnon laukaisupaikoille.

Penguins lisäsi johtoaan, kun erää oli pelattu reilu 11 minuuttia. Puolustaja Brian Dumoulinin viivalta lähtenyt rannelaukaus muutti onnekkaalla tavalla suuntaa Senators-puolustaja Dion Phaneufin luistimesta ja painui vastustamattomasti maaliin.

Erän loppuhetkillä Senators onnistui tärkeässä kavennusmaalissaan. Ryan löysi Senators-hyökkäyksen päätteeksi ovelasti takatolpalle liukuneen Clarke MacArthurin, joka ohjasi kiekon ohi Murrayn.

Päätöserä oli tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Kesselille tarjoutui erän puolivälissä loistava tilaisuus lyödä ottelu lopullisesti pakettiin, kun hän pääsi läpiajoon. Anderson kuitenkin pelasti kotijoukkueen.

Senators näytti henkistä kanttia nousemalla maalin päähän, kun Erik Karlssonin viivalta tulleen laukauksen ohjasi Murrayn jalkojen välistä Tom Pyatt.

Penguins lisäsi loppuhetkien jännitystä ottamalla vielä tyhmän jäähyn väärästä vaihdosta, mutta Senators ei onnistunut maalinteossa raivoisasta yrityksestä huolimatta.

Ottelun tähdistöön valituille Crosbylle (1+1) ja Guentzelille (0+2) ottelusta muodostui kahden pisteen ilta. Tärkeitä torjuntoja ottaneelle Murraylle kertyi 24 koppia.