Toivonen palasi voittajana − "Muulla ei ole väliä"

LIIGA / Haastattelu
Toivonen palasi voitokkaana.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen kokenut maalivahti Hannu Toivonen oli pitkään sivussa perheenlisäyksen myötä. KooKoota vastaan hän oli jälleen tupsukorvien tolppien välissä.

Ilves kohtasi kotihallissaan keskiviikkona KooKoon. Ottelussa taottiin maaleja tasaiseen tahtiin, mutta lopulta tupsukorvat vetivät pidemmän korren numeroin 5-3. Ilveksen maalilla nähtiin ensimmäisessä ottelussaan tällä kaudella Hannu Toivonen.

− Kivahan se on voittaa. Muulla ei ole väliä, Toivonen tinttasi.

Toivonen oli sivussa peleistä yli kuukauden. Pelituntuma oli ymmärrettävästi vielä välillä hakusessa. Kokenut pelimies kuitenkin löysi tutun toimen vaatimat sävelet nopeasti.

− Alku varsinkin oli vähän hakemista. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä paremmalta oma peli tuntui.

Vaikka ottelussa nähtiin paljon maaleja, eikä Toivonenkaan numeroiden valossa esiintynyt maagisesti, on miehelle itselleen selvää mikä maalivahdin hommassa on tärkeintä.

− Ei ollut siltikään erityisen vaikea ottelu. Jokaisessa pelissä tulee ne muutamat tilanteet, jotka minun on otettava kiinni, jotta joukkueella on mahdollisuus voittaa.

Toivonen on kiertänyt urallaan maailmaa aina NHL:ää myöten, joten 32-vuotiaalle maalivahdille oman huippukunnon ja rutiinin löytyminen ovat lähipäivien juttu.

− En näe mitään syytä sille, ettenkö pääsisi omalle huipputasolleni jo seuraavien otteluiden aikana. Tämä ottelu tähän paikkaan oli tärkeä, tähdensi Toivonen.

Tamperelaisjoukkueen maalin suulla on nähty alkukauden aikana nyt kaksi eri miestä. Molemmat ovat esiintyneet pääsääntöisesti mainiosti.

Toivosen lisäksi tuo toinen mies on nuori Antti Lehtonen. Hänestä Toivosella on hyvää sanottavaa. 

− Hän on nälkäinen, nuori maalivahti. On erittäin hyvä, että meillä on maalivahdeissa parivaljakko, joka pyrkii kirittämään toista ja haastamaan peliajasta. Meidän tehtävämme on auttaa joka ottelussa joukkuetta voittamaan, Toivonen tiesi.

Kolme päästettyä maalia on määrä, josta voi vielä parantaa. Sen tietää myös Toivonen.

− Niin kuin tänäänkin, aina on asioita, jotka voi tehdä paremmin.

Seuraava mahdollisuus Ilvekselle ja Toivoselle, sikäli kun pelivuoro aukeaa, otteiden parantamiseen tulee eteen ylihuomenna perjantaina, kun joukkue kohtaa Lappeenrannassa SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle