Kapteenin esimerkillä voittoon - Hakametsä pidätti hengitystään toisessa erässä

Laakso (2+1) johdatti joukkueensa kauden ensimmäiseen kotivoittoon KooKoon kustannuksella.
Kuva © Jarno Hietanen
Syyskuun sateisena iltana Hakametsässä yhteen iskivät Karri Kiven luotsaama Ilves sekä Petri Mattilan ohjastama KooKoo. Ottelu alkoi vaisusti, mutta loppua kohden tahti muuttui täysin päinvastaiseksi.

Kuten edellisessäkin Ilveksen kotiottelussa, myös tänään Hakametsässä nähtiin maali-iloittelu. Tällä kertaa täydet kolme pistettä jäivät kuitenkin Hakametsään loppunumeroiden ollessa kotijoukkueen hyväksi 5–3.

− Hemmetin tärkeä voitto, tätä me tarvittiin. Tekemistä on kuitenkin vielä paljon, ajatuksemme karkaa liikaa, kun pääsemme pelaamaan johtoasemassa, pohti Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ottelun päätyttyä.

Kolmas erä alkoi räväkästi, kun Eemeli Suomi riisti kiekon KooKoo-puolustukselta ja raipemainen lätty löysi maalin kulmalle nousseen Tapio Laakson, joka iski kiekon verkkoon. Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Jäähyjen sävyttämässä kolmannessa erässä KooKoo nousi vielä Juha-Pekka Haatajan onnekkaalla osumalla maalin päähän, mutta Ilveksen Markus Jokinen sinetöi ottelun loppulukemat tyhjään maaliin.

− Meillä on ollut vieraspeleissä ongelmana, että viisikkopelimme hajoaa. Tehtiin tänäänkin isoja virheitä, joista Ilves rankaisi, manasi vieraiden päävalmentaja Petri Mattila.

Hakametsässä heräiltiin hitaasti

Ottelun avauserä ei harvalukuiselle yleisölle ihmeitä tarjonnut. Ensimmäinen puolisko oli tasaista kiekottelua, mutta jäähyjen myötä ote siirtyi erän loppua kohden vierasjoukkueelle.

Ilveksestä näkyvimmin esillä oli Sami Sandellin johtama ketju, jonka laidoilla viilettivät piskuiset Teemu Rautiainen ja Aleksi Mustonen. Tuhannen taalan paikoille ketju ei ensimmäisessä erässä päässyt, mutta muutamaan otteeseen kiekko pyöri vaarallisesti KooKoo-vahti Samu Perhosen nenän edessä.

− Vahvaa pelaamista Sandellin kolmikolta. Välillä piti vähän rauhotellakin tätä kolmikkoa, kun tuntui kentällä olevan niin kova vauhti päällä, analysoi Kivi ketjun edesottamuksia.

Kotijoukkue joutui kuluttamaan jäähypenkkiä kahdesti ensimmäisessä erässä. 18 sekuntia Laakson jäähyn päättymisen jälkeen Jarkko Malinen tarjoili kiekon Jarkko Immoselle, joka käveli Ilves-puolustuksen keskelle ja sijoitti kiekon ohi Hannu Toivosen.

Hanat auki - Hakametsän yleisö ehti pelätä jo pahinta

Ottelun toisessa erässä ei ollut enää tietoakaan alun jähmeydestä. Josh Greenin jäähyn aikana Laakso toi Ilveksen maalin edestä tasoihin. Maalia edelsi paljon parjausta osakseen saaneen Mitch Wahlin uhrautuva heittäytyminen, jotta kiekko pysyi tupsukorvien hallussa.

Miiko Hintzin ohjausmaalilla Ilves siirtyi nopeasti 2-1 johtoon, mutta kauaa kotijoukkue ei johdosta saanut nauttia, kun Jan-Mikael Juutilainen merkkautti tililleen vieraiden tasoitusosuman lähietäisyydeltä.

− Hintz on ollut itselleni positiivinen yllätys. Jätkä ei ole pelannut vielä yhtään huono vaihtoa Liigassa, kehui Kivi viime kaudella LeKissä pelannutta nuorukaista.

Koko Hakametsän halli hiljeni erän puolessa välissä hetkeksi, kun Sandell ontui vaihtoaitioon. Kotijoukkueen kannattajat saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun joukkueen ykköstähti palasi kentälle huilattuaan muutaman vaihdon.

Toiselle erätauolle siirrytiin lopulta 3-2 lukemista, kun koko ottelun pirteästi esiintyneen Rautiaisen syötöksi tarkoittama kiekko ohjautui onnekkaasti KooKoo-puolustajasta verkon perukoille.

Ilves onnistui pitämään pintansa ja kirjasi itselleen voiton lopulta lukemin 5-3.

Joukkueet jatkavat pelejään siten, että Ilves kohtaa perjantaina SaiPan Lappeenrannassa. KooKoo puolestaan pelaa jo huomenna torstaina kotonaan Sportia vastaan.