NHL-kierroksen topit ja flopit: Lindellille NHL-uran avausmaali, Wild höykytti Penguinsia

NHL / Aamuraportti
Esa Lindell oli mukana molemmissa Starsin maaleissa.
Dallas Starsin Esa Lindell iski NHL-uransa avausmaalin 2-1-voitossa Vancouver Canucksista. Mikael Granlund puolestaan oli pelipäällä, kun Minnesota Wild rökitti Pittsburgh Penguinsin 6-2. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Esa Lindell, Dallas Stars

Starsin suomalaispuolustaja iski voittomaalin, kun Stars kukisti kotikaukalossa Vancouver Canucksin 2-1. Maali oli samalla Lindellin NHL-uran ensimmäinen. Lindell saalisti myös syöttöpisteen Radek Faksan tekemään 1-1-tasoitusmaaliin.

Mikael Granlund, Minnesota Wild

Wildin suomalaishyökkääjä iski tehot 1+1, kun isännät höykyttivät Pittsburgh Penguinsia 6-2. Granlund teki toisessa erässä Wildin 5-1-maalin ja alusti kolmannen erän puolivälissä Nino Niederreiterin tekemän 6-2-osuman. Mikko Koivu saalisti syöttöpisteen Jonas Brodinin 2-0-maaliin.

Pekka Rinne, Nashville Predators

Rinne torjui 22 laukausta, kun Predators kukisti kotonaan Winnipeg Jetsin 5-1. Ainoastaan Dustin Byfuglien onnistui ohittamaan hänet. Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntai-iltana Suomen aikaa Winnipegissä.

Flopit:

Thomas Greiss, New York Islanders

Greiss tuskin haluaa muistella San Jose Sharks-ottelun toista erää kovinkaan lämmöllä. Sharks iski kaksi maalia Greissin selän taakse 34 sekunnissa. Ensin Joe Pavelski laukoi Chris Tierneyn loistosyötöstä tarkasti ranteella yläkulmaan. Sen jälkeen Brent Burns yllätti saksalaisen kaukaa punaviivan tuntumasta lähteneellä lyöntilaukauksella.

Pittsburgh Penguins

Pingviinien esitys Minnesota Wildia vastaan oli kaukana siitä, mitä joukkueelta on totuttu näkemään. Wild karkasi vierailtaan jo avauserässä, kun se iski kolme maalia Marc-Andre Fleuryn selän taakse. Nino Niederreiter viimeisteli kolmannessa erässä 6-2-loppulukemat Mikael Granlundin syötöstä.