Flyersin hurja kiri ei riittänyt

NHL / Aamuraportti
Rangers piti Flyersin pihdeissään kaksi erää.
New York Rangersin ja Philadelphia Flyersin välisestä iltaottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Rangers karkasi jo 3-0-johtoon mutta Flyers tuli kolmannessa erässä peliin mukaan. Henrik Lundqvist kesti kotijoukkueen hurjan painostuksen ja vieraat poistuivat kaukalosta 3-2-voitto takataskussaan.

Rangers sai otteluun hyvän alun, kun Flyersin Dale Weise lähti istumaan 2+2 minuutin jäähyä korkeasta mailasta. Varsinaiset tekopaikat jäivät kuitenkin puuttumaan ja Flyers selvitti jäähyn helposti.

Ensimmäisen erän puolivälissä Brandon Pirri taklasi Brandon Manningin jäähyn arvoisesti. Travis Konecny ei taklausta sulattanut vaan haastoi Pirrin tappeluun. Konecny kuittasi itselleen tappelujäähyn lisäksi myös kaksiminuuttisen aloittamisesta sekä 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Flyers sai jäähyn selvitettyään hyvän paineen Rangersin päätyyn. Henrik Lundqvist oli kuitenkin mies paikallaan torjuen Matt Readin loistopaikan. Hetkeä myöhemmin Rangers siirtyi ottelussa johtoon. J.T. Miller riisti kiekon Scott Laughtonilta ja antoi hienon syötön Derek Stepanille, joka ei erehtynyt

Stepanin maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun Rangers iski toistamiseen. Jimmy Vesey löysi nappisyötöllä Matt Puempelin ja tämä lirutti 2-0-osuman Steve Masonin patjojen välistä. Erän lopussa Chris Kreider ja Brandon Manning selvittelivät välejään nyrkein. Kreider vei tappelun nimiinsä yhdellä tyrmäysiskulla.

Toisen erän avauspuolisko oli vauhdikasta peliä. Tilanteita riitti molemmissa päissä ja kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa maalintekoon. Lähimmäksi pääsi Flyers, mutta Lundqvist selvitti helposti Claude Giroux'n yrityksen.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Nick Holden katkaisi Mark Streitin syöttöyrityksen ja laukoi kohti maalia. Kevin Hayes sai mailansa väliin ja peli oli 3-0. Flyers jatkoi maalin jälkeen painostustaan. Isäntien yritykset olivat kuitenkin ponnettomia, eikä Rangers-puolustuksella ollut vaikeuksia tilanteiden selvittämisessä.

Flyers aloitti kolmannen erän vahvasti. Reilun minuutin pelin jälkeen Chris Vandevelde ohjasi hieman onnekkaastikin isäntien 3-1-kavennuksen. Rangers pääsi yrittämään pelin ratkaisua useaankin otteeseen. Michael Grabner karkasi erän loppupuolella yksin läpi, mutta Mason torjui tyylikkäästi.

Flyers tuli maalin päähän, kun kolmatta erää oli jäljellä kaksi minuuttia. Shayne Gostisbeheren siniviivakuti löysi tiensä ohi Lundqvistin. Tämän jälkeen isännät järjestivät hurjan mylläkän Rangersin maalille, mutta vieraiden maali pysyi koskemattomana. Enempää maaleja ei nähty ja pisteet matkasivat Manhattanille lukemin 3-2.