NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkov ja Markus Granlund ottivat roolia

NHL / Aamuraportti
Siellä lepää. Aleksander Barkov on juuri ratkaissut voiton Florida Panthersille.
Aleksander Barkov ja Markus Granlund toimivat joukkueidensa ratkaisupelaajina yön kierroksella. Myös Mikko Koivu ja Sebastian Aho keräsivät kelpo tehot. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Aleksander Barkov, Florida Panthers

Barkov otti ratkaisijan viitan harteilleen, kun Panthers kaatoi Columbus Blue Jacketsin voittolaukauskisan jälkeen 2-1. Suomalaishyökkääjä myös alusti Jaromir Jagrin tekemän 1-0-johtomaalin ensimmäisessä erässä.

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Hurricanesin tulokashyökkääjä jatkoi vahvoja otteitaan tekemällä joukkueensa ainoan maalin 2-1-tappiossa Ottawa Senatorsille. Aho vei Hurricanesin johtoon 11 minuutin pelin jälkeen. Dion Phaneuf ja Kyle Turris kuitenkin ratkaisivat pelin Senatorsille.

Mikko Koivu & Erik Haula, Minnesota Wild

Koivu iski tehot 1+1, kun Wild hävisi St. Louis Bluesille voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Koivu vei Wildin 1-0-johtoon avauserässä ja alusti Charlie Coylen tekemän 3-3-tasoituksen kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Myös Haula onnistui kertaalleen maalinteossa. Voittolaukauskisassa ratkaisun iski David Perron.

Markus Granlund, Vancouver Canucks

Granlund iski ratkaisun, kun Canucks kukisti Colorado Avalanchen voittolaukauskisan jälkeen 3-2. Varsinaisella peliajalla Granlund saalisti syöttöpisteen Loui Erikssonin 1-0-maaliin.

Flopit:

Detroit Red Wings

Punasiipien vaikea alkukausi ei ota loppuakseen. Tällä kertaa Montreal Canadiens oli parempi jatkoajan jälkeen 2-1. Ratkaisun iski Alex Galchenyuk vain reilu minuutti ennen loppua. Red Wingsin ainoan maalin teki Justin Abdelkader

Pittsburgh Penguins

Penguins jatkoi vaisuja otteitaan New Jersey Devilsiä vastaan. Devils johti peliä aina kolmannen erän lopulle saakka, kunnes Sidney Crosby venytti ratkaisun jatkoajalle ja lopulta voittolaukauskisaan saakka. Lopulta Kris Letang ratkaisi voiton isännille.