NHL:ssä tapahtuu, 26. elokuuta: Sopimuksia Washingtonissa, Floridassa, Anaheimissa ja Ottawassa

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun 26. päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Washington Capitals on solminut tulokassopimuksen puolustaja Mike Greenin kanssa. Sopimus kattaa seuraavat kolme kautta. Green on Capitalsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004.

Green on viettänyt neljä viimeistä kautta WHL:n Saskatoon Bladesin puolustuksessa. Green oli viime kaudella koko WHL:n eniten pisteitä kerännyt puolustaja 66 pisteellään. Lisäksi 19-vuotias kanadalainen valittiin WHL East all-stars -joukkueeseen.

Focht Floridaan

Puolustaja Dan Fochtin kiekkoura jatkuu Florida Panthersin organisaatiossa. Panthersin ja Fochtin tuoreen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Pilvenpiirtäjän kokoinen Focht kiekkoili viime kauden AHL:n Hamilton Bulldogsissa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 27-vuotias kanadalainen tahkosi 52 ottelua Pittsburgh Penguinsin takalinjoilla.

Smith ja Mighty Ducks sopimukseen

Anaheim Mighty Ducks on tehnyt kolme vuotta kattavan tulokassopimuksen puolustaja Jordan Smithin kanssa. Smith on Mighty Ducksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Kanadalaispuolustaja on pelannut neljä viimeisintä kautta OHL:n Sault Ste. Marie Greyhounds -joukkueessa. Viime kaudella Smith pääsi myös kokeilemaan Mighty Ducksin farmijoukkueessa Cincinnati Mighty Ducksissa viiden ottelun ajan ammattilaiskiekkoilun tunnelmaa.

Senatorsiin lisää syvyyttä

Ottawa Senators on täydentänyt pelaajamateriaaliaan kentän kummassakin päässä tekemällä sopimukset puolustaja Lance Wardin ja laitahyökkääjä Jeff Heereman kanssa. Kummatkin sopimukset kattavat yhden kauden.

Myös laitahyökkääjänä pelaamaan pystyvä 27-vuotias Ward kiekkoili kaudella 2003-04 Anaheim Mighty Ducksin organisaatiossa. Kovaotteinen kanadalainen saalisti 46 Mighty Ducks -paidassa pelatussa ottelussa tehot 0+4.

Urallaan lähinnä farmisarjoja tahkonnut 25-vuotias Heerema pelasi viime kauden AHL:n Manitoba Moosessa. Kanadalaishyökkääjä on esiintynyt NHL-jäillä ainoastaan 32 ottelussa.

Lydman Sabresiin

Calgary Flames on kaupannut suomalaispuolustaja Toni Lydmanin Buffalo Sabresiin. Siirrosta voit lukea tarkemmin täältä.

Red Wings sopimukseen Kronwallin kanssa

Detroit Red Wings on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Niklas Kronwallin kanssa. Sopimuksen arvo on kaksi miljoonaa dollaria.

Viime kaudella Kronwall häikäisi otteillaan AHL:n Grand Rapidsissä. Kronwall oli liigan tehokkain puolustaja sekä Griffinsin paras pistemies. 76 ottelussa syntyi 13+40=53 tehopistettä. Huippukauden tuloksena mies valittiin ensimmäisenä eurooppalaispelaajana AHL:n parhaaksi puolustajaksi.

Griffinsin kausi jäi kuitenkin Kronwallin otteita lukuunottamatta varsin heikoksi ja joukkue ei hyvästä alkukaudesta huolimatta selviytynyt AHL:n pudotuspeleihin. 24-vuotias ruotsalainen on tähän asti pelannut vasta 20 NHL-ottelua, mutta miestä pidetään silti jo varmana NHL-tason puolustajana.

Lightning-kapteeni jatkaa

Hallitse Stanley Cup –mestari Tampa Bay Lighting on tehnyt kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen 41-vuotiaan kapteenin Dave Andreychukin kanssa. Sopimuksen rahallista arvoa ei julkistettu.

Lightingin mestaruusjuhliin päättyneellä kaudella Andreychuk saalisti 21 maalia ja 39 pistettä pelaamissaan 82 ottelussa. Pudotuspeleissä hän teki maalin ja 14 pistettä 23 ottelussa. Hän voitti uransa ensimmäisen Stanley Cupin keväällä 2004 tahkottuaan sitä ennen NHL-urallaan läpi 1597 runkosarja- sekä 162 pudotuspeliottelua.

Andreychuk on NHL-historian toiseksi tehokkain vasen laitahyökkääjä. Hän on tehnyt pelaamissaan otteluissa 634 maalia ja 1320 pistettä.

Mighty Ducks teki pelaajakaupan ja sopimuksen

Anaheim Mighty Ducks on hankkinut hyökkääjä Kip Brennanin Atlanta Thrashersista vaihdossa puolustaja Mark Popoviciin. Lisäksi Mighty Ducks ilmoitti solmineensa sopimuksen Craig Adamsin kanssa. 28-vuotiaan kanadalaishyökkääjän sopimus on yksivuotinen.

Adams on aiemmin pelannut neljä kautta ja 242 NHL-ottelua Carolina Hurricanesin riveissä. Tehoja on tilille kertynyt 14 maalin ja 23 maalisyötön verran. Työsulkukaudella Adams pelasi Italian liigassa Milanon joukkueessa.

Brennan, 24, on pelannut NHL:ssä 46 ottelua Thrashersin ja Los Angeles Kingsin riveissä. Pelaamisaan NHL-peleissä hän on tehnyt yhden maalin.

Popovic, 22, on Mighty Ducksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2001. Hän on tähän mennessä pelannut vain yhden NHL-ottelun. Viime kaudella hän pelasi 74 ottelua Ducksin farmijoukkue Cincinnati Mighty Ducksissa.

Giroux ja Grenier pysyvät Rangers-organisaatiossa

New York Rangers ilmoitti tehneensä jatkosopimukset hyökkääjä Alexandre Giroux’n ja puolustaja Martin Grenierin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Grenier, 24, pelasi menneellä kaudella Rangersin farmiseurassa Hartford Wolf Packissä. Hän tähän mennessä pelannut 15 ottelua NHL:ssä.

Myös Giroux, 24, pelasi kaudella 2004-05 Wolf Packin riveissä. Hän on pelannut urallaan toistaiseksi vain AHL-pelejä.

Capitals hankki keskushyökkääjän

Washington Capitals solmi kaksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Dave Steckelin kanssa. Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Steckel, 23, tulee Washingtoniin vapaana agenttina. Hän on Los Angeles Kingsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2001. Isokokoinen amerikkalaishyökkääjä pelasi kaudella 2004-2005 Kingsin farmijoukkueessa Manchester Monarchsissa, tehden 63 ottelussa tehot 10+7.

NHL:ssä tapahtui 25. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle