TUTO vei pässiä narussa

Turkulaiset pääsivät tuulettamaan viidesti.
Perjantai-iltana Kupittaalla nähtiin jälleen jännityksen täyteinen ottelu, kun TUTO sai vieraakseen kovassa vireessä olleen SaPKon. Monivaiheinen ottelu meni lopulta kotijoukkueelle lukemin 5-3. Turkulaisten asema sarjakakkosena vahvistui, kun taas vierailija SaPKon pudotuspelihaaveet kokivat miltei lopullisen kolauksen.

Kotijoukkue sai illan otteluun vauhdikkaan alun, kun heti ensimmäisestä aloituksesta paine siirtyi SaPKon päätyyn. Paineen säilyttäminen onnistui turkulaisryhmältä mallikkaasti ja kovista purkuyrityksistä huolimatta pässipaidat joutuivat jatkuvasti puolustukannalle.

SaPKon paine puolestaan oli vain ajoittaista ja melko helposti purettavaa, mutta yksittäiset hyökkäykset avasivat savonlinnalaisille muutaman hyvän maalipaikan. Tuomas Muhonen oli lähellä 0-1-maalia, mutta koko erän mallikkaasti torjunut Tommi Virtanen ei päästänyt selkänsä taakse yhtäkään kiekkoa.

Useampaan otteeseen ykkösmaalivahti Virtasta kehunut Juhani Tamminen näkee joukkueen otteissa edelleen parannettavaa.

- Meillä on kuitenkin vielä jonkun verran kasvuvaraa ja paljon töitä, eikä tämä ilta tehnyt poikkeusta, mutta Tommi Virtanen antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Savonlinnalaisille avautui myös ylivoimamahdollisuus, mutta läpi erän hyvin puolustanut TUTO sai pidettyä SaPKon vaaralliseksikin äityneen ylivoima hallinnassaan.

Pitkään näytti kuitenkin siltä, ettei TUTOn hallinnassa ollut ensimmäinen erä tuottaisi maaleja. Erän puolen välin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua: Kolmosketjun taidokas kiekonkäsittely vei joukkueen 1-0-johtoon Juha Virtasen maalilla. Syöttöpisteet kirjattiin Arttu Niskakankaalle ja Anrei Hakuliselle.

Illan toisen maalinsa TUTO sai iskettyä vain muutama minuutti ennen erän loppua. Turkulaiset rynnistivät SaPKon maalille ryminällä ja lopputuloksena oli 2-0-maali, jonka pääsi viimeistelemään Aki Keinänen Mikael Aaltosen ja Tuukka Pulliaisen syötöistä.

Uudella ilmeellä toiseen erään

Toisessa erässä roolit menivät kuitenkin täydellisesti sekaisin. Jos ensimmäistä erää hallitsivat turkulaiset, oli toinen erä savonlinnalaisten heiniä. SaPKo aloitti erän vajaalukuisena, mutta vahva alivoimapelaaminen piti TUTOn maalit loitolla.

Koko toisen erän ajan savonlinnalaiset hengittivät vaarallisesti TUTOn niskaan. Kotijoukkueen ensimmäisen erän vahva hallinta katosi hetkessä ja SaPKo teki kentällä mitä tahtoi.

Ottelun jälkeen vähäpuheinen SaPKo-valmentaja Saku Martikainen näki lopputuloksesta huolimatta pelissä myös jotain positiivista.

- Vaikka tulos tietysti harmittaa, saimme aikaan hyvän taistelun. Kerran tulimme takamatkalta rinnalle ja kolmannessa erässä pääsimme 4-3-tilanteeseen.

Pässipaitojen kova yrittäminen palkittiin lopulta ja vierasjoukkue pääsi tuulettamaan kavennusmaaliaan vain vajaan neljän pelatun minuutin jälkeen. Oskar Essen pääsi kasvotusten Tommi Virtasen kanssa ja sai napautettua kiekon maaliin.

SaPKon kavennusmaali oli TUTO-luotsi Tammiselle liikaa ja välittömästi vierasjoukkueen maalin jälkeen Tamminen herätteli omiaan aikalisällä. Päävalmentajan sanat eivät kuitenkaan menneet pelaajille perille, sillä epävarmaksi muuttuneet otteet jatkuivat. Ei kulunut kuin kaksi minuuttia ja pässipaidat tuulettivat jälleen, tällä kertaa Mikko Nuutisen toimesta.

Vei erän puoleen väliin saakka ennen kuin TUTO sai pelinsä lähellekään ensimmäisen erän tasoa. Viimeiset kymmenen minuuttia peliä käytiin tasaisesti molemmissa päädyissä, mutta maalit jäivät näkemättä vahvan maalivahtityöskentelyn ansiosta.

Kovaa vääntöä viimeiseen saakka

Toisen erän lopun ryhdistäytyminen näkyi turkulaisten pelissä myös kolmannen erän alussa. Viimeiseen erään TUTO lähti huomattavasti SaPKoa nälkäisempänä ja johtomaali syntyikin erän alkuun.

SaPKon Pekka Niemimaa otti kahden minuutin jäähyn ja tämä avasi kotijoukkueelle mahdollisuuden siirtyä johtoon ylivoimalla. Maali syntyi samalla hetkellä, kun joukkueet tulivat täysilukuisiksi. Aki Keinäsen ja Lasse Korhosen syötöt tavoittivat Samu Pitkäsen, joka ohjasi kiekon reppuun.

Kaksi minuuttia ehti kulua ja TUTO iski jälleen. Lasse Korhosen maali vei kotijoukkueen 4-2 johtoon ja ensimmäisessäkin erässä nähty turvallinen kahden maalin etumatka oli jälleen saavutettu.

Aikalisän käytettyään SaPKo lähti uuteen nousuun. Päävalmentajan herättely meni paremmin jakeluun vierasjoukkueen leirissä, sillä Teemu Tallberg toi pässipaidat lähemmäs tasoitusta erän puolen välin tienoilla.

Nousu tasoihin jäi kuitenkin vain haaveeksi, sillä SaPKon yrittäessä tasoittaa kuudella kenttäpelaajalla, turkulaisten onnistui tulla väliin ja loppujen lopuksi Tuukka Pulliainen sai ujutettua kiekon tyhjään maaliin.

- Kaikki tänään annettiin, mutta se ei riittänyt sarjapisteisiin. Turha sitä sen enempää on analysoida, Martikainen tokaisi lopuksi.

- Arvostan syvästi näitä kolmea pistettä. Tämä sarja on sotaa joka millimetristä joka ilta. Tämä ilta oli symbolina sille, Juhani Tamminen kuvaili iltaa ja Mestistä yleensä.

TUTOn pelit jatkuvat tulevana keskiviikkona, kun Peliitat saapuu Kupittaalle. SaPKo puolestaan jatkaa pelejään heti lauantaina, kun vastaan asettuu LeKi Lempäälässä.