HCK taisteli voiton Peliitoista

Peliittojen Ville-Matti Koposella oli kahden maalin ilta.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
HCK:n ensimmäisen Mestis-kauden viimeiseen runkosarjan kotiotteluun saapui vieraaksi Peliitat Heinolasta. Keravalaiset olivat maalipaikoissaan Peliittoja tehokkaampia, joten HCK saalisti kolme sarjapistettä lukemin 4-3 (1-1, 3-1, 0-1).

- Me ei oikeastaan tehty tänään yhtään mitään, millä me oltaisi ansaittu täältä mitään. Samaa sontaa, mitä meillä ovat nyt olleet nämä HCK-pelit, Peliittojen luotsi Petri Karjalainen tuumasi.

HCK:n päävalmentaja Sami Ranta oli ottelusta sivussa sairastelun vuoksi, joten valmennusta johti apuvalmentaja Jyrki Kylmänen. Hän oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

- Se oli iloista ja yritteliästä peliä. Me pelattiin niin reippaasti, kuin me osattiin. Oltiin tänään sillä tavalla riittävän hyviä, mitä tuolla rosterilla irtosi, Kylmänen kommentoi.

Avauserä tasaista pelaamista

Kotijoukkueen fanien lisäksi otteluun oli saapunut bussillinen Peliittojen kannattajia kannustamaan omiaan, joten tunnelmaa ottelusta ei puuttunut. Ottelussa mentiinkin heti alusta alkaen kovaa päädystä päätyyn.

Vierailijat aloittivat maalinteon ajassa 14.34. HCK-puolustaja Paavo Ylipaino ei saanut purkukiekkoa haltuun hyökkäysalueella, jolloin Ville-Matti Koponen ampaisi puolittain läpiajoon nostaen kiekon hallitusti maalin yläkulmaan. Peliittojen illan ainoat syöttöpisteet Ville-Veikko Väkeväiselle ja Marko Rairamalle.

Isännät tasoittivat pelin heti minuutin jälkeen Peliittojen johtomaalista. HCK:n siirtorajalla hankkima Matias Kiiskinen pyöräytti kiekon maalin takaa maalin eteen, jossa vahvin oli Timo Kuuluvainen tasottaen pelin.

HCK rokotti minuutin sisään kahdesti

HCK sai puolitoista minuuttia ylivoimaa toisen erän alkuun. Isännät käyttivät sen hyödykseen tekemällä 2-1-johtomaalin. Toni Jeskanen harhautteli itsensä Peliittojen alivoimaneliön läpi ja nosti kiekon rystyllä maalin kattoon.

Kotijoukkueella oli johtomaalin jälkeen kaksi huippupaikkaa lisätä johtoa, mutta sekä Edgar Lukjanov että Jeskanen tyrivät huippupaikat lähietäisyydeltä.

Kotijoukkue otti erän puolivälissä kaksi jäähyä putkeen vääristä vaihdoista. Toisen jäähyn aikana Peliitat nousi tasoihin. Sami Holappa yritti syöttää kiekkoa takatolpalle, mutta peliväline kimposikin onnekkaasti HCK:n Mikko Sirenin luistimesta maaliin.

Heti tasoitusmaalin jälkeen Peliitoille tuli musta minuutti, kun HCK tekaisi kaksi maalia ja siirtyi ottelussa 4-2-johtoasemaan Jere Laineen ja illan toisen maalinsa tehneen Jeskasen ansiosta. Siren saalisti illan toisen syöttöpisteensä alustamalla Jeskasen tekemän maalin.

Peliitat taisteli pisteistä loppuun asti

Kolmannessa erässä nähtiin pieni pystypaininpoikanen, kun Laine ja Jukka Sompi alkoivat nahistella keskenään. Tuomarit tulivat kuitenkin väliin ennen kuin iskuja ehdittiin kunnolla vaihtamaan.

HCK hallitsi kenttätapahtumia ja sai vielä ylivoiman kaksi minuuttia ennen ottelun päätössummeria. Peliitat ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi ottelun 4-3 Koposen ampuman rangaistuslaukauksen johdosta. Peliitat oli saada kiekon vielä viime hetkillä maaliin, mutta keravalaiset kestivät ja korjasivat pistepotin nimiinsä.

Mestiksen siirtotakaraja oli mennyt umpeen torstai-iltana. Peliitat hankki riveihinsä vielä Mikko Tarkiaisen ja Jesse Peltosen. HCK:lta uusia miehiä kokoonpanossa oli Kimi Koivisto, Johannes Lehto ja Matias Kiiskinen. Kylmänen oli tyytyväinen uusien miesten pelaamiseen.

- Hyvin liikkuvia, reippaita ja asenteellisesti oikein mukavia ja hyviä pelimiehiä tuohon meidän ryhmään. Tuovat hyvän kilpailutilanteen joukkueeseen, Kylmänen kehui uusia hankintoja.

HCK päättää runkosarjan vieraskiertueella ensi viikonloppuna, kun se matkaa Kajaaniin ja Joensuuhun. Peliitoilla on vielä neljä ottelua aikaa taistella paikasta pudotuspeleissä. Seuraavassa ottelussa kotona vastaan asettuu Kajaanin Hokki heti huomenna lauantaina.