SaPKo jatkoi voittoputkeaan TUTO Hockeyn kustannuksella

TUTO Hockeyn avauserässä hankkima kolmen maalin johto ei riittänyt, kun SaPKo tuli toiseen erään kovalla voitontahdolla. SaPKo nousi lopulta voittoon lukemin 6-4. (0-3, 5-1, 1-0).

Avauserässä täysin jyrän alla olleen SaPKon nousu kruunautui, kun Mikko Nuutinen piti toisessa erässä pitkään kiekkoa lavassaan ylivoimalla. Lopulta hän kyllästyi veivailuun ja naulasi komealla rannelaukauksella SaPKon ensimmäistä kertaa johtoon. Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

– Ensimmäisessä erässä puolustuksemme oli aivan kuutamolla, toisessa ryhdistäydyttiin hienosti, vaikka pelasimme vain kolmella hyökkäysketjulla. Viimeisessä erässä TUTO pystyi hallitsemaan peliä, mutta saimme silti pidettyä johtomme. Hieno nousu. Yhdeksän pisteen viikko meille, kiteytti SaPKon tyytyväinen päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

TuTo vie, SaPKo vikisee

Avauserässä näki heti alussa, kumpi sitä tulee viemään. SaPKon jalat tuntuivat jääneen Mikkelin ja Savonlinnan väliselle bussimatkalle.

Vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen Lauri Aaltonen pääsi lyömään Arttu Reposen huippupassista takatolpalta kiekon tyhjään rysään, vieden TUTOn johtoon.

Peli jatkui TuTon hallitessa, mutta SaPKo onnistui kuitenkin selviämään ilman lisämaaleja. Juuri kun pelissä oli sellaisia merkkejä, että SaPKo voisi päästä siihen mukaan, passitettiin Taneli Maasalo jäähyaitioon korkean mailan seurauksena. TuTo ei jättänyt tilaisuuttaan ylivoimalla käyttämättä, vaan Markku Vuorisalo antoi komean, pitkän syötön SaPKon alivoimaneliön läpi, ja Toni Jalo tälläsi suoraan syötöstä turkulaiset kahden maalin johtoon.

SaPKo ehti tuskin toipua edellisestä, kun se tarjoili TUTOn ruotsalaisvahvistus Paul Erikssonille oikean kunniakujan parhaalle laukaisusektorille. Eriksson kiitti SaPKo-puolustusta ja upotti rannelaukauksensa varmasti ohi Juha Toivosen. Samassa ajassa Pekka Tirkkonen otti aikalisän, eikä avauserässä nähty enää maaleja.

Laakkonen onnistui kahdesti maalinteossa.

Sitkeän SaPKon usko ei horju

Toista erää oli pelattu vain 24 sekuntia, kun SaPKo tuli peliin mukaan. Ainakin toistaiseksi viimeistä otteluaan SaPKossa pelannut Ässä-laina Borna Rendulic löi kiekon maalivahti Mikael Vuorion patjoihin, joista se kimmahti Niko Laakkosen lapaan. Laakkonen ei erehtynyt, vaan toi SaPKon kahden maalin päähän.

Hetkeä myöhemmin sattui mielenkiintoinen tilanne. Toni Hyvärinen pääsi irti turkulaispuolustuksesta ja karkasi läpiajoon. Miehen harhauttaessa maalivahtia Mikael Aaltonen huitoi hänet kumoon, mutta illan tuomarikaksikko antoi Aaltoselle vain kaksiminuuttisen huitomisesta.

Tilannetta seuranneella ylivoimalla SaPKo-puolustus kuitenkin nukahti ja Antti Virtanen pääsi puolestaan läpiajoon. SM-liigassakin kovia tehoja tehnyt Virtanen ei erehtynyt vaan sijoitti hallitusti turkulaiset jälleen kolmen maalin johtoon.

SaPKo ei kuitenkaan aikonut luopua pisteistä ilman taistelua. Pari minuuttia Virtasen alivoimamaalin jälkeen oli jälleen Laakkosen vuoro onnistua maalinteossa. Kristian Ruisma heitti maalin takaa namupassin, ja Laakkonen pääsi iskemään avopaikasta. Nyt oli puolestaan TUTOn vuoro ottaa aikalisä.

Erän edetessä tunteet kuumenivat jatkuvasti, ja se koitui SaPKon hyödyksi. Jesse Jyrkkiö istui rangaistusaitiossa väkivaltaisuudesta, kun Pasi Hirvonen toi SaPKon jo maalin päähän. Vain 39 sekuntia edellisestä Antti Tenkanen kiersi Vuorion ja ampui SaPKon tarkasti tasoihin.

SaPKon hallinta jatkui myös tasoituksen jälkeen, ja Aaltosen istuessa jälleen jäähyaitiossa pääsi Mikko Nuutinen viemään SaPKon johtoon. Nuutinen veivaili kiekkoa pitkään siniviivalla ja ampui lopulta kiekon ohi maskissa olleen Vuorion. Erätauolle siirryttiin siis SaPKon johtaessa 5-4.

SaPKo onnistuu puolustustaistelussaan

Kolmannessa erässä TUTO otti ottelun hallinnan jälleen itselleen ja pääsikin muutamaan hyvään maalintekopaikkaan. SaPKo puolestaan tyytyi puolustamaan kurinalaisesti ja purkamaan kiekkoa pois omalta alueeltaan.

Lopulta Maasalo räjäytti Talvisalon jäähallin huutomyrskyyn, kun Tenkanen jätti kiekon ovelasti ja Maasalo tälläsi ottelun loppulukemiksi 6-4 reilu minuutti ennen ottelun loppua.

– Avauserä oli hyvä, toinen taas
käsittämättömän huono. Kolmannessa erässä SaPKo tyytyi purkamaan kiekkoa pois alueelta ja se puolustikin hyvin. Yritetään jatkaa työntekoa ja saada perusasiat kuntoon, kertoi TUTO-luotsi Kari Makkonen.