Kärsivällisyys palkittiin täydellä pistepotilla

MESTIS / Raportti
Jokipoikien nousu sarjataulukossa jatkui lauantaina, kun illan ainoaksi jäänyt Joona Karevaaran tahto-osuma riitti voittoon Kajaanin Hokista. Linnapaidat saivat poistua kaukalosta jälleen maalin tappion kärsineenä, kun kuokkaan tuli jalkapallolukemin 1-0 (0-0, 0-0, 1-0).

Ärjylauma aloitti ottelun vaatimattomalla temmolla ja Hokki oli niskan päällä avauserässä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Jokipojat pääsi peliin mukaan.

– Olen kuitenkin tyytyväinen peli-ilmeeseen ja taisteluumme, mutta tappio on aina tappio. Tästä on hyvä jatkaa, kehui Hokin luotsi Petri Mattila omiaan tappiosta huolimatta.

Mehtimäen kotiyleisö sai odottaa avausmaalia aina päätöserän loppuminuuteille asti. Joona Karevaara onnistui ohittamaan Hokki-vahti Aaro Peltosen komean nousunsa päätteeksi.

– Meidän kärsivällisyys loppui 54 minuutin kohdalla. Jokipojat sai kolme paikkaa peräkkäin, joista kolmas sitten upposi. Raskaita maalin tappioita on alla, niin sinänsä kärsivälisyyden puutteen ymmärrän, myönsi Mattila.

Hokki ei onnistunut enää tosissaan uhkaamaan kauden kolmannen nollapelinsä torjuneen Antti Oren vartioimaa joensuulaismaalia. Niinpä Jokipojat nousi voiton myötä jo sijalle viisi, pisteen päähän neljännellä sijalla makoilevasta JYP-Akatemiasta.


Viikonloppu oli Jokipojille kuuden pisteen arvoinen.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

– Kova vääntö oli. Kolmas peli molemmille tällä viikolla ja ottelun alussa kyllä huomattiin, että meidän liike ei ollut riittävää. Koko ajan parannettiin, iloitsi kotijoukkueen luotsi Mikko Haapakoski.

Maalinteko ongelmana

Hokille tappio oli jo neljäs perättäinen. Sarjan kärkisijoilla operoinut kajaanilaissakki on vajonnut tappioiden myötä seitsemänneksi.

– Maalinteko on meidän selkeä akilleen kantapäämme. Ne, ketkä niitä maaleja osaavat tehdä, ovat parhaillaan Kajaanissa sairastuvalla. Toivottavasti saataisiin lisää yksi kunnon maalintekijä, toivoi Mattila.

– Nolla maalia omiin, se on aina hieno suoritus. Melkoisia lahjamaaleja on viime aikoina mennyt omiin. Kiitokset vaan pojille, että jaksoivat painaa hyvin hommia. Kokonaisuutena meiltä hyvä viikko, tiivisti Haapakoski.

Jokipojat jatkaa pelejään keskiviikkona Mehtimäellä, kun vastaan asettuu Jukurit. Hokin seuraava koitos on samana iltana Vantaalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle