Savonlinnassa ääripäiden peli

Muun muassa Markus Jokinen pääsi kiertämään Similän.
Kuva © Antti Varonen
Savonlinnan lauantai-illasta ei vauhtia uupunut. Kumpikin joukkue takoi maaleja kovaan tahtiin ja vei yhden erän täysin nimiinsä. Loppujen lopuksi LeKi oli kuitenkin vahvempi lukemin 4-5.

Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta se, että LeKi sai hallittua oman kaoottisen vaiheensa paremmin kuin SaPKo. LeKi vei toisen erän täysin nimiinsä ja SaPKo kolmannen. Maalivahdit eivät savonlinnalaismaalille kesken vaihdettua Antti Leskistä lukuun ottamatta olleet aivan parhaimmillaan, mikä heijastui myös valotaululla.

Alku oli vielä rauhallistahtisempi

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo 58 sekunnin pelin jälkeen LeKin Valentin Claireaux vei vieraat läpiajomaalillaan johtoon. SaPKo-puolustus lahjoitti tilanteessa kiekon suoraan Aleksi Luhtalammelle, joka syötti Claireaux'n läpi.

Kisa jatkoi hallintaansa erän alkupuolella, mutta isännätkin alkoivat päästä peliin paremmin kiinni ja pääsivät koettamaan myös ylivoimalla, kuitenkin tuloksetta. Lisäpuhtia haettiin isäntien leirissä myös aikalisästä.

SaPKo pääsi lopulta tasoihin reilun 12 minuutin pelin jälkeen, kun Kai Lehtisen siniviivalaukaus kimpoili Juuso Forsströmille, joka sijoitti sen ohi reippaasti vastaan tulleen Aaro Peltosen.

SaPKon vireen nousu lopahti kuitenkin pahasti, kun se joutui vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin viiden minuutin alivoimalle, kun Anssi Köykkä-Luopa ajettiin ulos korkeasta mailasta. Tuomio oli melko kova sillä vaikka LeKin pelaajan naama aukesikin tilanteessa, ei se vaikuttanut perus 2+2 minuutin tuomiota kovemmalta tilanteelta.

Kisa hieroi ylivoimaansa pitkään tehottomasti ilman huippumaalipaikkoja. Lopulta sen neljännellä minuutilla Jonatan Tanus yllätti isäntien maalivahdin Petteri Similän helpohkosti räpyläkäden kainalosta. Vieraat pääsivät tämän myötä maalin johdossa ja hyvässä vireessä erätauolle.

Kisa paineli kaasu pohjassa karkuteille

LeKi tuli hurjalla ilmeellä toiseen erään. Joukkue iski viidessä minuutissa kolme maalia, kun Patrik Laine, Tanus ja Markus Jokinen onnistuivat maalinteossa. Peli ei ehtinyt edetä yhteensä edes kuutta minuuttia.

Isäntien tilanne ei tästä juuri helpottunut. Vieraat hallitsivat peliä selkeästi ja pyörittivät kiekkoa miten lystäsivät. SaPKo ei löytänyt millään keinoja LeKin hillitsemiseen. Kisa pääsi vyöryttämään peliä varsinkin laitojen kautta ja SaPKo oli helisemässä. Joukkue vaihtoi viidennen maalin jälkeen maalivahtia Similästä Leskiseen, mikä tuntui auttavan edes vähän.

Erän loppupuolta lähestyttäessä SaPKokin sai taas tolkkua pelaamiseensa ja sai luotua myös pari maalipaikkaa. Ote kirposi kuitenkin taas, kun joukkue otti erän lopussa jäähyn ja LeKi sai hallinnan takaisin. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty.

LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi oli tyytyväinen joukkueensa alusta.

− Meiltä erittäin hyvä sisääntulo peliin ja tärkeät maalit siihen. Olemme kaksi edellistä peliä SaPKoa vastaan hävinneet nollille ja Similästä on ollut muodostumassa peikko meille. Saimme alkuun onnistumisen ja sitä kautta itseluottamusta.

− Meillä on ollut vaikeuksia toisissa erissä, mutta nyt pelattiin kauden paras toinen erä. Teimme kolme tärkeää maalia siihen.

Isäntien päävalmentaja Janne Sinkkonen sätti itseään kehnosta kahdesta ensimmäisestä erästä.

− Ensimmäinen ja toinen erä täytyy ottaa aika isosti omaan piikkiin. Meillä oli haasteellinen tilanne, Joonas Toivanen tippui eilen ja Köykkä-Luopa joutui tuosta vielä pois. Oma rytmimme oli sekaisin ja sitä haettiin.

Täydellinen 180 asteen käännös

Kolmas erä oli täydellinen peilikuva edelliserästä. SaPKo sai hurjan vaihteen silmään ja LeKi oli aivan pulassa. Isännät tulivat jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen kahden maalin päähän. Maalit syntyivät 46 sekunnin välein. Onnistujia olivat Joona Manninen ja Teemu Suhonen.

LeKi turvautui reilun kahdeksan minuutin kohdalla aikalisään rauhoittaakseen tilannetta. Tämä loi hieman seesteisemmän tilan joukkueen pelaamiseen, mutta hallinta säilyi savonlinnalaisilla. LeKi ei saanut omaa pelaamistaan kuntoon koko erän aikana.

SaPKo nousi reilut kuusi minuuttia ennen loppua jo maalin päähän Pekka Niemimaan maalilla. Joukkue pääsi yrittämään lopussa myös ylivoimalla ja ilman maalivahtia tasoitusta, mutta tulosta ei syntynyt. Eniten jossiteltavaa jäi varmasti Miiko Hintzille, joka pääsi läpiajoon viimeisellä minuutilla, mutta laukoi yli.

Kolmannen erän lähes voiton töpeksiminen harmitti Juujärveä. Maalivahti sai kuitenkin kehut valmentajalta.

− Kolmanteen erään tuli sellainen jännäkakka, erä lähti huonosti liikkeelle. SaPKo tuli kovaa ja se tuli osalle pelaajista varmaan yllätyksenä. Peltosta ei voi syyttää kolmannen erän maaleista, hän ei nähnyt niitä vetoja. Hän antoi kuitenkin mahdollisuuden taistella voitosta.

LeKi-leirissä oltiin kuitenkin tyytyväisiä lopputulemaan.

− Tyytyväinen täytyy olla, tällainen kahden päivän kiertue on rankka. Eilinen istuttiin bussissa ja hävittiin Kajaanissa. Tänään oli iso tasonnosto ja henkistä kasvua joukkueena, Juujärvi päätti.

Savonlinnalaisille jäi jossiteltavaa pelin lopputuloksesta. Päävalmentaja Sinkkonen otti haasteet omaan piikkiinsä.

− Kannan isoimman syyn siitä, että joukkue oli tuolla tasolla. Ehkä tässä sai kaksi joukkuetta opetuksen siitä, että ottelu kestää 60 minuuttia. Pelasimme viimeiset 20 minuuttia ja LeKi otti siinä vastaan, mutta otimme ensin 40 minuuttia vastaan. Eilen oli vähän sama tilanne.

− Tänään oltaisiin saatettu kolmannen erän tasolla päästä voittoonkin asti. Siinä meillä on työstämistä, että pääsemme suvantovaiheista pois.

LeKi vankisti voitollaan kuudetta sijaansa, kun taas SaPKo jatkaa seitsemäntenä. Kisa pelaa seuraavaksi ensi keskiviikkona vieraissa JYP-Akatemiaa vastaan. Savonlinnalaiset isännöivät samana iltana Hokkia.