Kiekko-Vantaa lähtee kääntämään laivaansa alamäestä ylämäkeen

MESTIS / Ennakko
Akatemian maalivahtipeli on ollut erinomaista läpi kauden.
Kuva © Timo Savela
Lauantai-iltana Jyväskylässä nähdään kahden vaikeita aikoja viime viikkoina nähneiden joukkueiden kohtaaminen, kun JYP-Akatemia saa vieraakseen Kiekko-Vantaan. Akatemia on dominoinut koko kauden kohtaamisia vantaalaisia vastaan hienosti kolmella voitolla kolmesta pelistä, joten Kiekko-Vantaan kasvojenpesun lähtokohdat ovat vaikeat.

Kotijoukkue JYP-Akatemian esitykset ovat viimesimmissä peleissä olleet erittäin ailahtelevia. Hienojen voittojen perään on usein tullut yllättäviä tappioita, eikä joukkue ole löytänyt pelien sisällä tarvittavaa tasaisuutta otteisiinsa. Hurrikaaninutut hävisivät perjantaina TuTon vieraana ottelun pääasiassa ensimmäisen erän katastrofiin lukemin 6-2.

Jyväskyläläisten perisyntinä on tällä kaudella ollut tason ailahtelevaisuus otteluiden sisällä, ja usein hyvää erää on seurannut huono. Puolustuksessa henkilökohtaiset virheet ovat maksaneet joukkueelle pisteitä. Jos hurrikaaninuttujen avauspelaamista saa hankaloitettua aggressiivisella karvauksella, joukkue on helisemässä. 

Joukkue pystyy kuitenkin nojaamaan maalivahtipeliinsä, kun Dennis Saikkonen sekä Veini Vehviläinen koppaavat kiekkoja erinomaisella tasolla illasta toiseen. Myös hyökkäyksen kärkimiehet Samu Markkulan johdolla ovat Mestis-tasolla uhka joukkueelle kuin joukkueelle.

Helppoa ei ole ollut Kiekko-Vantaallakaan. Sarjan peräpäässä majaileva joukkue on hävinnyt edellisestä yhdestätoista ottelustaan kymmenen, ja perjantaina joukkueen tuskaa sai luvan syventää KeuPa, kun vantaalaiset hävisivät ottelun voittomaalikisassa 2-3.

Vantaalaisten suurimmat ongelmat ovat viime aikoina olleet maalinteossa. Joukkue tarvitsee suuren määrän työtä maaliensa eteen, ja se onkin ollut melkoista tervanjuontia joulun jälkeen. Joukkue sai KeuPa-otteluun Iikka Kangasniemen ja Tomi Tuomiston mukaansa, mutta se ei vielä siivittänyt vantaalaisia takaisin voittojen tielle.

Lohipaidat saavat kuitenkin lauantain vääntöön vahvistukseksi Jokeri-laina Niko Peltolan, jonka luulisi tuovan lisää kiekollista varmuutta vantaalaisten alakertaan.

Kiekko-Vantaan pitää pystyä iskemään jyväskyläläisten alakerran virhealttiuteen ja löytää maalijyvänsä, mikäli joukkue aikoo pisteitä Jyväskylästä kairata. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, ja kaikki kohtaamiset ovat menneet jyväskyläläisille maalierolla 15-4. Akatemia siis lähtee isona suosikkina illan otteluun. 

Kotijoukkueen suurimmat aseet ovat maalivahtipelinsä ohella vikkeläjalkaiset hyökkääjät, jotka lähtevät hanakasti iskemään vastaan paikasta kuin paikasta. Vantaalaisten puolustuksella on edessä hikinen ilta, jos joukkue ei saa Akatemian hyökkäystä kuriin.

Seuraa Heitä

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Taskuraketti on saanut jälleen virtaa paristoihinsa ja jälki on sen mukaista.

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

Markkula joutuu Joonas Sammalmaan ollessa poissa ottamaan hyökkäyksen liiderin viittaa harteilleen. Pystyykö johtamaan joukkueen nuorta hyökkäyskalustoa?

» Lähetä palautetta toimitukselle