Ketterän sementoitu maali oli RoKin vaivana jatkoerään asti

Joona Tolvasen nimeä huudettiin lappilaisyleisössä hänen maalinsa jälkeen.
Rovaniemen Kiekko hallitsi kotiottelussaan kentän tapahtumia, mutta viimeistely tuotti vaikeuksia. Ville Hostikka taisteli Ketterän maalilla kauan, mutta lopulta RoKi voitti karsintaottelun jatkoerässä lukemin 3-2.

Ottelun alku oli lappilaisten vyörytystä. Ketterä oli pahasti jumissa omassa päädyssä, eikä päässyt sieltä pois. Imatralaisten pelaamisessa oli havaittavissa pientä hätääkin, kun syötöt eivät löytäneet omille ja RoKin luisteluvauhdissa ei pysytty mukana.

Lappilaisyleisössä oli hyvin odottavainen tunnelma ensimmäisen erän neljän ylivoiman aikana. Erikoistilanteiden henki oli hyvin aggressiivinen, mutta viimeiset kaksi ylivoimaa eivät antaneet minkäänlaisia lupauksia maaleista.

Ketterän maalissa torjuvan Ville Hostikan hermo oli koetuksella alivoimilla, ja veräjänvartija potkaisikin patjallaan RoKin keskushyökkääjä Mikko Väänästä. Hostikka liikkui muutoinkin varsin rohkeasti, syöksyen ajoittain kauas maalista kiekkoa havitellen.

Erän lopussa vierasjoukkue aloitti todellisen pelaamisensa, ja se onnistuikin tekemään ryöstön. Maalistaan kiekon perään luistellut RoKi-vahti Paavo Hölsä yritti purkaa kiekon maalin sivulta, mutta epäonnistui. Ketterän pelaajat saivat kiekon, ja Jesse Ryhänen sakotti upottamalla kiekon verkkoon.

Ketterä teki kaiken sen, mitä piti

Vierasjoukkue aloitti toisen kaksikymmenminuuttisen ylivoimalla. Jos RoKi liikkui ylivoimalla viitosvaihteella, eteni Ketterä sen sijaan maltillisesti kakkosvaihteella. Tilanteissa oli paljon ajatusta, mutta käytännössä erikoistilanne oli aikaansaamaton.

RoKi jatkoi nopeaa ylivoimapelaamista, mutta molemmilla kerroilla ilmassa haisi turhautuneisuus. Maalipaikkoihin se kykeni kampeamaan muutaman kerran, mutta erittäin kurinalainen vierasjoukkueen alivoimanelikko hoiti asiansa mallikkaasti.

− Jos ei tee maaleja, niin ei näitä pelejä voi voittaa, torui kotijoukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Ketterän toinen ylivoima ei kerennyt vanhentua kauan. Koko ottelun kauneimmat 11 sekuntia sisälsi viisasta kiekonsiirtelyä, ja lopulta Joni Suutari niittasi kiekon reppuun ja imatralaisjoukkue sai 2−0-johtoaseman.

RoKi Tolvasen otteilla tasoihin

Viimeisen erän alku toi Rovaniemen Kiekolle välittömästi ilonaiheita, kun läpi ottelun kärkkäästi maalia hamunnut Olli-Matti Järvelä teki kaventavan 2−1-maalin.

Kavennuksen jälkeen kotijoukkue painosti Ketterän maalia, mutta torjuva voima nimeltä Hostikka kannatteli joukkuettaan johtoasemassa.

Nopeudella itseään esiin tuonut Joona Tolvanen tasoitti tilanteen näyttävällä ylänurkalla, minkä jälkeen yleisössä raikui puolustajan nimi.

Ottelun kannalta ratkaisevin erikoistilanne tuli erän loppuun, kun kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Ketterä kuitenkin jatkoi hyvään sijoittumiseen perustuvaa alivoimaansa, ja ratkaisua ei enää varsinaisella peliajalla nähty.

"Vähän meinasi luulotauti iskeä"

Kun jatkoerää oltiin ehditty pelata kaksi minuuttia, ratkaisi Olli-Aleksi Pietilä ottelun RoKille. Hölsälle kertyi torjuntoja yhteensä 12, Hostikka oli vuorostaan kiekon edessä 44 kertaa.

Hirvonen ei pitänyt omiensa sooloilusta, jota ilmeni varsinkin ottelun alussa.

− Vähän meinasi luulotauti iskeä pelin alussa. Jokaiselle olisi voinut melkein tilata oman pelipaidan omalla logolla.

− Kova taistelu oli, tehtiin minkä pystyimme, harmitteli Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen.

Mensonen käänsi katseen tulevaan.

− Hieno lähteä Imatralle pelaamaan, toivotaan että menee siellä hyvin.

Karsinta jatkuu tiistaina, kun kaksi seuraavaa ottelua käydään Imatralla. RoKi johtaa tällä hetkellä karsintasarjaa otteluvoitoin 2-0, ja neljä voittoa vaaditaan Mestis-paikan lunastamiseen.