Jukurit niukkaan voittoon - "Tänään oli pienestä kiinni"

Jarno Pavén vastasi Jukureiden toisesta maalista.
Jukureiden ja K-Vantaan välinen kolmas puolivälieräottelu päättyi jälleen mikkeliläisjuhliin. Tämänkertainen ottelu oli kuitenkin kaikista tiukin, sillä ottelun loppulukemat kirjattiin lopulta lukemiin 3-2.

Ottelu säilyi loppuun asti tasaisen tiukkana, eikä kumpikaan päässyt niskan päälle kuin ajoittain. Vantaalaiset saivat pidettyä mikkeliläiset aisoissa hyvän puolustus- ja maalivahtipelin turvin, eikä Jukurit päässyt helpolla. Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta Joonas Sammalmaa, jonka laukaus takasi Jukureille niukan voiton.

− Tosi tiukka peli ja hieno taistelu meiltä. Jostain se Jukurit taas kaivoi sen yhden maalin enemmän, K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä aloitti.

K-Vantaa tuli ottelun avauserään sisuuntuneella ja hyvällä asenteella. Lohipaidat käänsivät peliä nopeasti vastahyökkäyksiin, minkä lisäksi vantaalaiset pystyivät myös mallikkaaseen hyökkäyspelaamiseen.

Vierailijat avasivat ottelun maalihanat heti neljännellä peliminuutilla, kun Toni Leinonen vei vantaalaiset johtoon oikealla tahtomaalilla Pekka Niemimaan ja Julius Rantaeskolan tehdessä esityön.

Jukurit ei onnistunut luomaan todellisia maalipaikkoja, minkä vuoksi lohivahti Jani Kautto pääsi maalilla suhteellisen helpolla yhtä läpiajoa lukuun ottamatta.

− Eiköhän tämä ollut vaatimukseltaan kovin näistä kolmesta ottelusta, jukurikäskijä Antti Pennanen aloitti.

Jukurit osoitti, kuinka maaleja tehdään

Toisessa erässä Jukureille koitui vaikeuksia hyökkäyksiinlähdöissä, sillä vantaalaiset puolustivat tiiviisti keskialueella.

Vantaalla oli ylivoimallaan hyvä mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon. Jukurit kuitenkin kesti kriittisillä hetkillä, ja tästä sisuuntuneena tasoitti ottelun Oula Palven upealla yksilösuorituksella.

− Tänään oli pienestä kiinni. Tarvitsemme lisää maskia ja lepakkokiekkoja. Jukurit on osoittanut hyvin sen, miten niitä maaleja pudotuspeleissä tehdään, Mälkiä kertoi.

Maali ei jäänyt kuitenkaan ainoaksi, kun erän loppupuolella molemmat onnistuivat maalinteossa. Ensin puolittain läpiajoon päässyt Jarno Pavén laukoi helpohkosti Jukurit johtoon, jonka jälkeen lohipaidat tasoittivat erän lopun ylivoimallaan Nico Frimanin laukoessa kiekon maaliin Joel Lehtisen poikittaissyötöstä.

"Mikäs sen hienompaa"

Kolmas erä alkoi kutkuttavasti tasalukemissa 2-2. Erän aikana molemmilla oli paikkoja maalintekoon ja pelissä mentiin päästä päähän.

− Meidän viisikko- ja etenkin puolustuspelaaminen meni eteenpäin. Ylivoima- ja alivoimapelaaminen ei ollut niin hyvää, kun se voisi olla. Siitä löytyy parannettavaa neljänteen peliin, Pennanen kommentoi.

Vaikka Jukureille tarjottiin mahdollisuutta myös ylivoimalla, oli ottelun ratkaisumaali erikoinen. Sammalmaan roiskaisu laidasta yllätti Kauton täydellisesti, jonka vuoksi laukaus painuikin helpohkon näköisesti maaliin.

Ottelun loppuhetkillä Vantaa ei enää onnistunut tasoittamaan, joten Jukurit nappasi kolmannen kiinnityksensä välieräpaikkaan. Ottelusarja jatkuu maanantaina Vantaalla, jolloin Jukureilla on mahdollisuus sarjan ratkaisuun.

− Näissä pudotuspeleissä tulee aina se seuraava ottelu, johon me käännetään nyt katseemme. Yksi päivä huilataan ja sen jälkeen päästään pelaamaan taas Tikkurilassa, niin mikäs sen hienompaa, Mälkiä tuumi.