Peliitat päätti harjoituskauden tappioon - Noora Räty vakuutti

Noora Räty oli vakuuttava uransa toisessa Mestis-startissa
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat pelasi viimeisen harjoitusottelunsa kotona Kiekko-Vantaata vastaan. Runkosarjan kenraaliharjoitus oli Peliitoille melko tuskainen koitos, mutta hyviäkin asioita jäi käteen. Kiekko-Vantaan tarkka, tiivis ja uhrautuva puolustus ja maalivahtien varma torjuntatyöskentely oli Peliitoille liian kova pala. Niinpä voitto kirjattiin vantaalaisille maalein 1-3 (0-1, 1-1, 0-1).

Heinolan Kiekon 30-vuotista taivalta juhlittiin keskiviikkona Peliittojen ja Kiekko-Vantaan välisen ottelun lomassa. Ilmainen sisäänpääsy ja 500 ensimmäiselle tarjotut kakkukahvit vetivät Heinolan betoniseen jääkiekkopyhättöön 690 katsojaa, mikä ei ehkä täyttänyt odotuksia, mutta oli piristävää vaihtelua yleensä melko tyhjään katsomoon. Osaltaan yleisömagneettina toimi varmasti myös Noora Räty, joka aloitti Kiekko-Vantaan maalilla nyt toisen kerran urallaan.

Ensimmäinen erä tarjosi kaiken kaikkiaan sekavaa, rikkonaista ja laadultaan tasapaksua kiekkoa. Vierasjoukkue hallitsi erän tapahtumia varsinkin alkuminuuttien ajan. Parhaat tilanteet siunaantuivat nelosketjun Atte Mäkiselle ja Jonas Elolalle, jotka molemmat pääsivät sutimaan aivan maalin edustalta. Antti Rautiola Peliittojen maalilla piti kuitenkin pintansa toistaiseksi.

Erässä nähtiin yksi kappale maalejakin, kun ylivoimapyörityksen päätteeksi Henri Tamminen laukoi levottomasti pomppivan kiekon Rautiolan selän taakse. Erätauolle siirryttiin Kiekko-Vantaan johtaessa 0-1.

Räty kesti Peliittojen tulituksen

Toisessa erässä nähtiinkin jo enemmän menoa ja meininkiä. Peliitat sai ajoittain erinomaisia tilanteita aikaiseksi, mutta Noora Räty hoiti tonttinsa mallikkaasti. Läpi illan jatkunut omituinen tuomarilinja toi oman mausteensa otteluun, sillä peli oli toisessakin erässä turhan rikkonaista pysyäkseen tasoltaan hyvänä.

Kiekko poltti Peliittojen lavassa ja peli näytti muutenkin ajoittain hermostuneelta. Erän puolivälin lähestyessä Peliittojen virheet alkoivat näytellä yhä isompaa roolia ottelun kulussa, kuten Kiekko-Vantaan toinen maalikin sai todistaa. Keskialueen kiekonmenetyksestä auennut 2v1-hyökkäys oli sellaisenaan jo uhkaava Peliittojen kannalta, eikä Iikka Kangasniemen häikäisevä harhautus helpottanut tilannetta. Peliittojen puolustaja jäi taka-alalle pyörimään, kun Kangasniemi tarjoili kiekon maalin viimeistelleelle Toni Leinoselle.

Kauaa ei KiVa saanut kahden maalin johdostaan nauttia, kun Peliitat sai vihdoin kavennusmaalin aikaiseksi. Try-outilla Peliitoissa pelaava Aatu Viljanen lakaisi irtokiekon ohi neuvottoman Rädyn. Syöttäjinä maaliin merkittiin Ilari Metsola ja Sport-laina Michal Kristof.

Maalintekijä Viljanen tarjoili lisää toimintaa muutaman minuutin päästä taklaamalla Kiekko-Vantaan puolustajan jään pintaan. Näyttävä lonkkataklaus jäi hieman kyseenalaiseksi, kun taklauksen kohde jäi hetkeksi jäähän makaamaan, mutta nousi kuitenkin pian pelin siirtyessä takaisin Kiekko-Vantaan päätyyn.

Toisessa erässä ei maaleja enää nähty. Noora Räty siirtyi toisen erän jälkeen vaihtopenkille, kuten valmennuksen kanssa oli sovittu. Räty sai kiistatta puhtaat paperit ottelusta torjuen 21 laukausta, joista 15 Räty torjui toisessa erässä.

K-Vantaa taisteli läpi päätöserän

Kolmannessa erässä Peliitat sai jonkinlaisen kirivaihteen päälle, vaikka Kiekko-Vantaan tarkka puolustus piti pintansa hienosti. Maalille vaihdettu Joona Partanen sai venyä kiekon tielle useammankin kerran,  mutta Peliittojen viimeistely ei ottanut toimiakseen. Lähimpänä maalintekoa kävi Michal Kristof, jonka laukaus lirui jo pitkin maaliviivaa, kunnes Vantaan puolustaja noukki kiekon lapaansa ja huitaisi pelivälineen kauemmas.

Kiekko-Vantaa varmisteli johtoasemaansa vielä Toni Leinosen illan toisella maalilla. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, kun Leinosen laukaus siniviivan tuntumasta suhahti ohi Rautiolan. Peliitat haki vielä kavennusta ilman maalivahtia kuitenkaan siinä onnistumatta. Päätöslukemat ja voitto kirjattiin Kiekko-Vantaalle maalein 1-3.

Ottelussa valttia oli myös erikoistilanteiden hyväksikäyttäminen. Vierasjoukkueen maaleista kaksi syntyi ylivoimalla ja kolmas siirretyn rangaistuksen aikana. Ottelussa jaettiin yhteensä 32 minuuttia jäähyjä ja vaikka Kiekko-Vantaa keräsi niistä jopa 20 minuuttia, ei Peliitat saanut ylivoimalla tulosta aikaan.

Peliitat pelaa seuraavan ottelunsa 10. syyskuuta Heinolassa, jolloin kyseessä on runkosarjan avaus ja vastustajana LeKi. Kiekko-Vantaa pelaa vielä yhden harjoitusottelun perjantaina 5. päivä Turussa, vastustajanaan TUTO. Kiekko-Vantaan runkosarja lähtee käyntiin myöskin 10. syyskuuta, kun KooKoo vierailee Vantaalla.