Ahvenjärvi manasi kuritonta peliä

Juhana Aholla riitti keskiviikkona hommia.
Jyväskylässä nähtiin keskiviikkoiltana intensiivinen kiekkokamppailu, kun JYP-Akatemia ja LeKi iskivät yhteen. Lempääläiset olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli, ja ilta päättyikin vierasvoittoon lukemin 3-5.

Heti avausminuuteista kävi ilmi, että Jyväskylässä ei tänä iltana annettaisi tuumaakaan periksi. Ottelussa haettiin selkeästi asetelmia perjantaille, kun joukkueet kohtaavat Lempäälässä toista kertaa kahden päivän sisällä. Vierasjoukkue osoitti heti avauskympillä, että isäntien puolustuksella tulisi pitämään kiirettä koko illan.

Jyväskyläläisten alakerralla oli läpi ottelun suuria vaikeuksia päästä omalta alueelta pois, kun lempääläiset painoivat hirveällä höyryllä päälle. Tämän myönsi myös JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

- LeKi tuli ensimmäisessä erässä todella kovaa päälle, ja olimme kyllä sen kanssa läpi ottelun vaikeuksissa. Vähän tuurilla pysyimme pelissä mukana.

Vaikeuksista huolimatta ottelun avausmaalin iski JYP-Akatemia. Julius Nättinen pääsi lapioimaan kiekon tyhjään verkkoon, kun LeKin maalivahti Dominik Hrachovina sylki eteensä Sami Nikun laukauksen. Kuten koko ottelu, ensimmäinen erä oli erittäin fyysistä jääkiekkoa. Varsinkin isäntien Henri Auvisella tuntui olevan paljon sanottavaa vastustajille.

Ryhtiliike

Toiseen erään lähdettäessä isäntien pukukopissa oli selkeästi tapahtunut muutos. Kotijoukkue tuli toiseen erään todella terävästi, ja sai siitä erän alussa ansaitun palkinnon, kun Henri Kanninen lisäsi vastahyökkäyksestä johtolukemiksi jo 2-0. JYP-Akatemian riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Erinomaisesti koko pelin yhteen pelannut kaksikko Miikka Männikkö-Jonatan Tanus luovivat kauniisti läpi jyväskyläläisten puolustuksen, ja Tanus pääsi iskemään kiekon takatolpalta sisään.

Sitten alkoi tapahtua. Erän loppuhetkillä vierailijoiden Olli Henriksson tasoitti ottelun rangaistuslaukauksesta. Joonas Sammalmaa vei isännät hetken päästä uudelleen johtoon ennen summerin soittoa. Isäntien ilo loppui kuitenkin lyhyeen. Kolmannen erän alussa LeKi tuli 40 sekunnin aikana tasoihin ja meni ohi. Ensiksi Männikkö tasoitti ottelun Tanusin syötöstä ja heti perään Matias Simontaival vei vieraat johtoon Patrik Laineen syötöstä. Laine oli muutoin ottelussa melko pimennossa, vaikka jakoikin muutavan painavan taklauksen.

- Yritimme pelata hyvää johtoasemapeliä, mutta LeKi pystyi nostamaan erinomaisesti painetta. He tulivat sen ja meidän virheiden ansiosta rinnalle ja ohi. He ansaitsivat voiton, onnittelut heille siitä.

Kun vierailijoiden Henriksson lisäsi lempääläisten johdon kahteen maaliin, ottelu alkoi olla taputeltu. Vaikka JYP-Akatemia saikin viimeiselle viidelle minuutille kovan paineen aikaan ja yritti kavennusta ilman maalivahtia, niin LeKi korjasi voiton Jyväskylästä numeroin 3-5.

Päävalmentaja Ahvenjärvi ei luonnollisesti ollut suojattiensa otteisiin tyytyväinen ottelun jälkeen.

- Ei tähän voi tyytyväinen olla, olimme todella kurittomia tänään. Pelasimme tänään joukkueena huonosti. Jätkien pitäisi kopissa alkaa heräämään pikkuhiljaa siihen, että sarja alkaa viikon päästä.