HCK dramaattiseen turnausvoittoon Kouvolassa

Tomi Mustonen ratkaisi turnausvoiton keravalaisille.
KooKoo ja HCK kohtasivat KooKoo-turnauksen loppuottelussa. Ottelu oli melkoisen sekavaa puolin ja toisin. HCK otti finaalissa 3-4 -yllätysvoiton viime sekuntien osumallaan, jonka iski Tomi Mustonen.

HCK:n Tomi Mustonen oli KooKoo-turnauksen finaalin sankari iskettyään voittomaalin isäntien verkkoon vain kaksi sekuntia ennen päätossummeria.

Harjoitusotteluksi pelin alku oli normaaliin tapaan hieman nihkeää kummankin joukkueen hakiessa vielä omaa peliään. Minuuttien kuluessa hallinta kääntyi hieman KooKoon puolelle HCK:n jäähyn seurauksena.

Erän puolivälissä KooKoon hallinta alkoi lipsua ja HCK pääsikin peliin paremmin ja paremmin mukaan. Peli muuttui taas melkoiseksi sählingiksi molempien roiskittua kiekkoa pitkin kenttää. Syötöt eivät löytäneet perille eivätkä vedot maalia kohti.

Lopulta hieman erän puolivälin jälkeen Lasse Lappalainen pääsi täräyttämään pelin avausmaalin komealla vedolla yläriman kautta häkkiin. Lappalaisen veto lähti hieman yllättäen, eikä HCK:n puolustus tai maalivahti Ville Husso mahtanut maalille mitään. Esityön maaliin tekivät Jari Kauppila sekä tuore KooKoo-hankinta Joona Karevaara. Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi jälleen oranssimustille.

Eikä mennyt kauaakaan, kun KooKoon toinen tuore hankinta Jesse Jyrkkiö pyöritteli keravalaispuolustusta miten tahtoi ja antoi vielä pyörityksen päätteeksi oivan syötön maalille nouseelle Jere Espolle, jolla oli helppo työ siirtää kotijoukkue kahden maalin johtoon.

Toisessa erässä tasoittui

Toiseen erään lähdettäessä HCK:n peli-ilme muuttui täysin. Keravalaiset pääsivät tekemään pidempiä pyörityksiä KooKoon alueelle ja saivat hyviä maalintekopaikkoja niitä kuitenkaan hyödyntämättä. Erän puolivälissä KooKoon Tomi Peltosen jäähy kostautui, kun Tomi Mustosen heitto maalille löysi Jesse Urosen, joka ohjasi kiekon ohi hyvin pelanneen Kristian Järvisen.

Maalin jälkeen HCK sai itselleen lisää virtaa pelaamiseensa, ja kotijoukkue oli ajoittain hätää kärsimässä. Lopulta tehokas pelaaminen palkittiin, kun Kristian Ruisma sai mailansa Roope Rannan viivavedon väliin, ja kiekko lipui ohi hölmistyneen Järvisen. Toinen syöttö maaliin merkittiin Kimi Koivistolle.

Lopulta toinen erä oli kokonaan HCK:n hallintaa, eikä KooKoo päässyt kuin pari kertaa hyvälle maalintekopaikalle. Erän loppuun KooKoo ja Markus Västilä antoi vielä mahdollisuuden johto-osumaan tyhmällä poikittaisella mailallaan. HCK ei kuitenkaan saanut ylivoimalla oikeastaan mitään aikaiseksi, ja toisen erän jälkeen lukemat olivat 2-2.

Kolmannesta erästä ei dramatiikkaa puuttunut

KooKoo sai erätauon jälkeen taas pelin juonesta kiinni, mutta paikkoja lisämaaleihin kotijoukkue ei saanut. Erän puolivälissä KooKoolle tuomittiin alivoima, jonka joukkue kyllä kestikin, mutta pari sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen entinen KooKoo-puolustaja Henrik Forsberg tykitti huimalla lämärillään HCK:n maalin johtoasemaan. Paavo Ylipainolle ja toisen pisteen saalistanut Koivistolle merkittiin syötöt maaliin.

KooKoon peli hieman sekosi tästä maalista, ja lähes heti perään Tomi Mustonen pääsi nokikkain Järvisen kanssa Connor Hardowan päästettyä kohti tulleen roikkukiekon lävitseen. Järvinen kuitenkin selvitti tämän hienosti.

Pitkän aikaan näytti, että peli on tässä, kun KooKoo ei päässyt minkäänlaiseen pyöritykseen HCK:n alueella. Lopulta KooKoon pelatessa kuudella kenttäpelaajalla sai oranssimustat jonkinlaisen pyöritysen hyökkäysalueelle.

Pitkään kiekkoa ei tarvinnut pyörittääkään, kun Santtu Huhtala jakoi kiekon Kauppilalle maalin taakse. Pienten veivauksen jälkeen Kauppila löysi komealla lättysyötöllään nousevan Lappalaisen, joka pääsi tinttaamaan suoraan syötöstä pelin tasoihin. Tämän jälkeen yleisö alkoi odottaa voittomaalikilpailua, joka olisi seurannut jos peli olisi päättynyt tasan. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Siirretyn rangaistuksen aikana HCK pääsi pyörittämään peliä KooKoon puolustusalueelle, ja Mustonen pääsikin vetämään hyvän vedon b-pisteen kaarelta. Ensimmäisen vedon Järvinen vielä torjui, mutta Mustosen seuratessa oma rebound-kiekko loppuun saakka ei Järvinen mahtanut tilanteelle enää mitään. Lopulta pelikelloon jäi aikaa yksi sekunti ja 30 sadasosaa, kun HCK iski ottelun ratkaisumaalin.

Tämä luonnollisesti jäi myös ottelun lopputulokseksi ja KooKoo-turnauksen voittopokaali matkasi Keravalle.