KooKoo antoi kyytiä

FPS jäi kotijoukkueen jyrän alle Kouvolassa. Puolustaja Teemu Kolehmainen vietti peräti neljän (1+3) tehopisteen iltaa siivittäen KooKoon voittolukemiin 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).
kuvakooste

Lopputulos ei jättänyt juuri selittelylle sijaa, mutta vielä avauserässä FPS pyristeli hyvin mukana. Kotijoukkueen kolmen kaksiminuuttisen johdosta viherpaidat olivat jopa hiukan hallitsevampia, mutta KooKoo teki erän molemmat maalit ja oli vahvempi tasaviisikoin pelatessa. Valmentajat näkivät ratkaisevaksi osoittautuneen erän hyvin eri tavoin.

– Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä meiltä. Hallitsimme ja pelasimme varmaan vartin KooKoon päässä, mutta erän jälkeen 0-2 ja peli oli oikeastaan siinä, tulkitsi FPS-luotsi Karri Kivi.

– Olen eri mieltä, sillä mielestäni hallitsimme ensimmäistä erää. Saimme painetta FPS:n alueelle ja sitä kautta maalit, Vladimir Kolek vastasi.

Numeroita tasaisempi avauserä

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin parin minuutin pelin jälkeen, kun forssalaispuolustus joutui estämään läpiajoon kirmannutta Ilkka Saarelaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ville Hostikka torjui kuitenkin kilvellään Teemu Sompin yrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tino Sandhun hyvä haasto toi FPS:lle ylivoiman. Veli-Matti Savinaiselle avautui sen aikana erinomainen paikka takatolpalle, mutta laitahyökkääjä ei osunut kiekkoon kunnolla. KooKoo sen sijaan avasi heti perään maalijuhlansa alivoimalla. Jani Keskinen levitti komeasti keskialueella ja avasi 2-1-hyökkäyksen. Laidalta leikannut Mikko Silvennoinen laukoi kiekon tarkasti etuylänurkasta sisään.

– Kaksi läpiajoa ensimmäiseen viiteen minuuttiin; henkilökohtaiset virheet alkavat nyt käydä vähän liian kalliiksi, Kivi manasi.

FPS:lla oli tilaisuutensa tasoittaa kahden seuraavan ylivoimansa aikana. Jonne Hattunen tykittelikin viivalta kovia pommeja, mutta suurimmaksi osin ohi. Antti Ore torjui varmasti kaikki maalia kohti tulleet kudit.

Erä oli vähäjäähyinen, joten KooKoon neloskenttäkin sai pelata. Kolmikko kiittikin peliajasta komealla maalilla. Eemeli Koskelainen ja Lauri Viantie tekivät vahvan esityön hyökkäyskulmassa ja Tuomas Ilola avasi kauden maalitilinsä laukomalla tarkasti aivan B-pisteen päältä.

– Olin vähän huolestunut, kun rankkarista ei tullut maalia, mutta pojat pelasivat hienosti. Liike ja helpot syötöt onnistuivat erittäin hyvin, ja niiden kautta saimme paineen hyökkäyspäätyyn, Kolek kehui.

Nurmberg iskee kahdesti

Toisen erän alkuhetkien komeimmat suoritukset olivat avojään taklauksia. Ensin Jussi Hilpas teki Markus Ojalasta jäänlakaisukoneen ja vähän myöhemmin Jarno Kantelus pysäytti Miikka Lindholmin etenemisen kuin seinään.

KooKoo sai pelinsä kulkemaan erän puolvälin lähestyessä FPS-kapteeni Anssi Rantasen pelin ensimmäisen jäähyn aikana. Ylivoima vaikutti tosin jo valuvan hukkaan, kunnes forssalaisnelikko innostui hyökkäämään alivoimalla liian innokkaasti. Jarno Kantelus menetti kiekon ja Antti Nyrhinen avasi KooKoon 2-1-hyökkäykseen. Teemu Somppi sai maalata Timo Nurmbergin mestarillisesta lättysyötöstä takatolpalta.

Neljään nollaan numerot karkasivat jo vajaat pari minuuttia myöhemmin. Maalituomari ehti sytyttää punavalon palamaan jo, kun Nurmberg käänsi nerokkaasti kiekon maalin takaa siniviivalle Teemu Kolehmaiselle. Hostikka torjui kuitenkin Kolehmaisen tykin, mutta joutui todistamaan makuuasennosta Nurmbergin jäätävän rauhallista herkuttelua irtokiekossa.

FPS otti neljännen takaiskun jälkeen aikalisän, mikä herättikin joukkueen hetkeksi. Markus Nodlundille avautui heti erinomainen paikka, mutta raumalaispuolustaja laukoi ohi. Ainokaisensa forssalaiset tekivät kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Mikko Tarkiainen avasi kiekon oman maalin takaa suoraan Kanteluksen lapaan. Ore torjui Kanteluksen vedon, mutta kiekko pomppasi torjunnasta suoraan Ossi Häkkiselle. Ykkösketjun vasen laita teki kauden avausmaalinsa tyhjiin.

Piristyminen jäi kuitenkin väliaikaiseksi, sillä erä pelattiin loppuun KooKoon komennossa. Tuomas Ilolalla oli mahdollisuus kasvattaa johtoa läpiajosta, mutta Matias Peltoniemi ehti juuri häiritsemään. Seuranneen ylivoimana aikana sekä Jani Keskinen että Teemu Somppi pääsivät laukomaan suoraan syötöstä takatolpalta, mutta verkko heilui vain väärältä puolelta.

KooKoo namutteli päätöserässä

FPS:lla olisi vielä ollut pienet mahdollisuudet nousta peliin mukaan, kun se pääsi aloittamaan viimeisen erän ylivoimalla. Se ei kuitenkaan pariakaan pakkopelipaikkaansa onnistunut hyödyntämään ja sortui lopulta itse jäähyilyyn. Lopullinen ratkaisu ottelulle oli tasavajain syntynyt 5-1-maali. Pakkipari Anssi Rantanen – Kim Vähänen sähläsi kiekon omalla alueella Sompille, joka laukoi matsin toisen maalinsa Hostikan längistä sisään.

Kuudennen maalin KooKoo teki Rantasen istuttua pelin kolmatta kakkostaan. Aapo Lampinen oli jo ehtinyt päästä nokikkain Hostikan kanssa, mutta laukoi ohi. Onni oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä vähän myöhemmin Teemu Kolehmaisen lämäri pomppi verkonperukoille forssalaismailan kautta.

Somppi oli lähellä hattutemppuakin, mutta tällä kertaa Niko Nikkilä ehti rikkomaan. Alivoiman FPS selvitti takaiskuitta, mutta Hostikka joutui taipumaan vielä seitsemännenkin kerran, kun pelikellossa pyöri jo toiseksi viimeinen minuutti. Lampinen pelasi kiekon hyökkäyspäädystä takalinjoille Kolehmaiselle, jonka nanometrin tarkka syöttö napsahti takatolpan juureen kiepsahtaneen Ilkka Saarelan lapaan.

Parhaiden nimeäminen vaikeaa

Ottelu oli erilainen kuin kauden aiemmat ottelut, sillä nyt pelattiin täysin viisikoinkin! Tuomari Marko Vepsäläinen otti rikkeet pois, mutta salli kontaktit ja taklaukset ja sai ansaitut kehut molemmilta valmentajiltakin.

– Tuomari oli tänään hyvä. Olemme pelanneet nyt seitsemän peliä ja niistä kuudessa on ollut hyvä tuomari. Takakoukut pois, mutta ei tarvi heittää pihalle jos kaatuu vahingossa jonkun keppiin, kommentoi Kivi.

KooKoosta ei tänään heikkoa lenkkiä löytynyt, vaikka Mikko Tarkiainen FPS:n ainoan maalin lahjoittikin. Antti Ore pääsi lopussa aika helpolla, mutta oli mies paikallaan etenkin avauserässä. Hurjimmassa vireessä oli alkukaudesta ailahdellut Teemu Kolehmainen, joka liki tuplasi kauden aiemman saldonsa tehoin 1+3 ja voitti oman osuutensa 3-0. Pakkipari Jani Keskinenkin saalisti kaksi syöttöpistettä.

Hyökkäyspäässä Timo Nurmberg oli maineensa veroinen. Missatusta rankusta huolimatta Teemu Somppikin oli kovassa vedossa: 11 laukausta, kaksi maalia ja lukuisia kaksinkamppailuvoittoja. Neloskentän Tuomas Ilola ja Lauri Viantie jäivät kahden maalin verran plussalle.

FPS:sta ykköskenttä Ossi Häkkinen – Lasse Lintula – Jarno Kantelus selvitti urakkansa yhdellä takaiskulla ja sai lohdutusmaalinkin. Muilla oli vaikeampaa. Karri Kivi ei nimennyt henkilökohtaisten virheiden tekijöitä julkisesti, mutta kokenut tryout-pakki Kim Vähänen sai tuskin ainakaan kehuja kopissa. Vähänen oli jäällä kaikkien ottelun maalien aikana ja sai tilastoihinsa lukeman –4. Kapteeni Anssi Rantanenkaan ei kovin esimerkillisesti esiintynyt, ottaen kolme turhaa jäähyä.

Markus Nordlund ja Jonne Hattunen laukoivat takalinjoilta ahkerasti etenkin ylivoimalla, mutta molemmilla oli sihdissä petrattavaa. Ville Hostikkaa ei takaiskuista voi syyttää, mutta ehkei kiekkoja pomputellut lappeenrantalainenkaan aivan parhaimmillaan ollut.