FPS räväkästi haastamaan KooKoota

MESTIS / Ennakko
Ailahtelevasti pelannut KooKoo pelaa lauantaina toisen kotiottelunsa kolmessa päivässä. Vastustaja FPS on Kouvolassa joukkueena tuttu, mutta sen pelaajat eivät. Forssalaiset metsästävät Kymenlaaksosta kauden ensimmäisiä vieraspisteitään.

KooKoolle kahden perinteisen joukkueen kohtaaminen on jo viikon kolmas ottelu kun taas FPS:lle se on viikon toinen. Tiistaina TuToa vastaan KooKoo oli pahasti vastaantulijana ja menetti pelin voittoa ajatellen jo avauserässä terävyyden puuttuessa otteista.

Torstaina Hokkia vastaan KooKoo oli jo astetta parempi saavuttaen pelitapahtumien perusteella ansaitun 2-2 tasapelin vaikka olikin aika ajoin vaikeuksissa kauden loistavasti aloittaneita kainuulaisia vastaan.

FPS:lla oli aikomus jatkaa torstaina edellisviikonlopun voitokkaissa merkeissä, mutta joukkueen paha lepsuilu ottelun avauserässä ja onnekkaasti vieraille pomppineet kiekot johtivat Kiekko-Vantaan voittoon maalein 5-2.

KooKoon peleissä lupa odottaa maaleja

KooKoon hyökkäyspeli on sarjan alussa toiminut, siitä osoituksena on 25 tehtyä maalia kuudessa pelatussa ottelussa. Vastaavasti omissa on kolissut 23 kertaa mikä kertoo puolustuspelin epävarmuudesta. Torstaina joukkueen hyökkäyksiin lähdöt kestivät liian kauan ja sillä oli vaikeuksia avata peliä Hokin karvatessa aktiivisesti.

Alakerran pitävyydestä torstain perusteella päävalmentaja Vladimir Kolek totesi seuraavasti.

- Puolustuspelissä oli iso ero Hokin eduksi. Mutta meillä on aikaa ja uskon, että pelien ja harjoitusten kautta parannamme omaa puolustamistamme.

Vastuullisen roolin syliinsä saanut Antti Ore onnistui viimein maalilla Hokkia vastaan, mutta Tommi Niemeläkin saattaa pian saada tilaisuuden näyttää taitojaan.

Sivussa pelistä ovat avainpelaajista pitkäaikaistoipilaat maalivahti Esa-Tapio Palmu ja hyökkääjä Ville Vimpari, joten kokoonpanoon ei pitäisi olla tulossa muutoksia. Hokki-peliin ketjukoostumuksia oli sekoitettu mutta päätöserässä palattiin takaisin vanhoihin kuvioihin joten ykkösketju jatkanee edelleen muodossa Liukkonen-Nurmberg-Mattila.

FPS-valmentajat pakotettuja rukkaamaan kentällisiään

FPS:n maalivahtiosasto kapeni viikon puolivälissä, kun kokeneen kakkosmaalivahdin Tommi Kelan sopimus purettiin miehen motivaatio-ongelmien vuoksi. Mitat täyttävää partneria Ville Hostikalle ei vielä ole löytynyt, joten A-juniori Matti Syväpuro täydentää toistaiseksi Palloseuran maalivahtitandemin.

Hyökkääjistä edellisottelusta olivat sivussa polveensa harjoituksissa kolhun saanut Pekka Rautio ja viimeistä viikkoaan armeijaa käyvä Veli-Matti Savinainen, joita mitä todennäköisimmin ei nähdä Kouvolan pelissäkään. Nämä poissaolot mahdollistivat torstain pelissä suuremmat minuutit muille vastuullista roolia tavoitteleville laitahyökkääjille.

Myös puolustuksessa on ollut kova tarve lisävahvistuksille kun pikalainoja Lukosta ei K-Vantaa-peliin ollut saatavilla eivätkä Sami Lejonqvist ja Matias Peltoniemikään olleet käytettävissä. Kim Vähänen pelaa Kouvolassa keskimmäisen näyttöotteluistaan. Alakertaa on tulossa vahvistamaan myös ässäpakki Juhamatti Hietamäki, joka ei kuitenkaan pelaa vielä lauantaina.

FPS:n ase tässä ottelussa on sama mikä Hokin tekemänäkin tehosi ajoittain KooKoota vastaan eli aktiivinen ja suoraviivainen karvauspeli sekä periksi antamaton asenne.

Myös päävalmentaja Karri Kivelle oli K-Vantaa-ottelun jälkeen selvää, mitä siitä pelistä pitää saada mukaan seuraaviin peleihin.

- Samanlaista yritystä ja asennetta pitää jatkossakin löytyä miehistöstä. Se on ensimmäinen asia minkä pohjalta mennään eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle