Vauhdikas kiekkoilta Myyrmäessä

Kiekko-Vantaa isännöi sunnuntain ainoassa Mestis-ottelussa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Myyrmäessä pelatussa ottelussa riitti paljon vauhtia ja sekavia kuvioita. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla, kun isäntien Jani Södö iski joukkueensa 3-2-voittomaalin.

Ottelun alku oli selvää Kiekko-Vantaan hallintaa. Vantaalaisryhmä painoi jatkuvasti peliä hyökkäyspäätyyn, mutta ei saanut montaakaan laukaisupaikkaa. Isäntien alkurynnistyksen jälkeen myös nuoret leijonat pääsivät peliin mukaan ja ajoittain jopa hallitsivat pelitapahtumia.

Ottelun ratkaisut nähtiin vasta viimeisessä erässä, jossa tehtiin neljä maalia. Toisessa erässä maalin johtoon siirtynyt Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan kolmannen erän alussa, mutta nuorten maajoukkue nousi tasoihin Antti Jaatisen ja Joni Finellin maaleilla. Ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, mutta Jani Södön onnistuessa maalinteossa ajassa 59.25 Kiekko-Vantaa kuittasi täydet kaksi pistettä jo varsinaisella peliajalla.

Sekava avauserä

Nuoret leijonat pääsivät heti ottelun alussa pelaamaan ylivoimaa, kun isäntien Tommi Oksa koukkasi Antti Jaatisen nurin jo 10 sekunnin pelin jälkeen. Nuoret eivät kuitenkaan saaneet paria laukausta lukuun ottamatta mitään aikaiseksi, joten ylivoima kuivui nopeasti kasaan.

Jäähyn jälkeen Kiekko-Vantaa pyöritti peliä vierasjoukkueen kenttäalueella, mutta ei saanut yhtään kunnon maalintekopaikkaa aikaiseksi. Pyöritys sai lopulta surkean päätöksen, kun Petri Pitkäjärvi otti kaksiminuuttisen laitataklauksesta. Pitkäjärvenkään jäähyn aikana nuorten maajoukkue ei kuitenkaan saanut mitään mainittavaa aikaiseksi.

Ensimmäisen erän keskivaiheilla mentiin pitkiä pätkiä ilman pelikatkoja. Peli oli vauhdikasta, mutta sekavaa, eikä kumpikaan joukkue päässyt maalipaikkoihin. Kiekko-Vantaakin pääsi yrittämään tilanteiden luomista ylivoimalla, mutta ei siinä onnistunut. Avauserässä nuorten maalivahti Karri Rämö joutui torjuntatöihin vain kolme kertaa.

Erän loppupuolella nähtiin vihdoin maalipaikkojakin, kun nuoret leijonat olivat onnistua maalinteossa. Ensin Mikael Vuorion vartioiman maalin edessä kiekkoa yritti sohia maaliin Markus Rämä. Hetkeä myöhemmin Tuomas Tikkaselta kiekon riistänyt Aapo Lampinen pääsi kasvokkain Vuorion kanssa, mutta ei hänkään onnistunut maalia tekemään.

Makkonen taas maalinteossa

Toisen erän ainut jäähy nähtiin ajassa 22.52, kun vierasjoukkueen Tommi Leinonen sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Tällä kertaa Kiekko-Vantaan ylivoima toi tulosta. Tuomas Tikkanen toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti kiekon Ismo Kuoppalalle, joka maalin kulmalta lähetti syötön toiselle kulmalle Jussi-Mikko Makkoselle. Torstaina kahdesti maalannut Makkonen iski kiekon reppuun ja siirsi joukkueensa 1-0-johtoon.

Toista erää hallitsi Kiekko-Vantaa, mutta enempää maaleja ei hyvistä paikoista huolimatta nähty. Lähimpänä maalintekoa oli Marco Poulsen, mutta hänen laukauksensa kilahti tolppaan. Maalipaikkoihin pääsivät myös isäntien Jukka Hakkarainen ja vieraiden Valtteri Skyttä, mutta molempien laukaukset suuntautuivat maalin yli.

Toinen erä oli vähintään yhtä vauhdikas kuin ensimmäinenkin, mutta molempien joukkueiden syöttöpeli oli melko luokatonta. Kentällä oli selvästi enemmän yritystä kuin taitoa.

- Ei se syöttöpeli hirveästi ole kohentunut viime pelistä. Kai tässä täytyy kohta kieltää komposiittimailat, kun ei pelaajat saa syöttöjä haltuun, kommentoi ottelun jälkeen Kiekko-Vantaan päävalmentaja Petteri Hirvonen.

- Meillä on yhtenä päällimmäisenä ajatuksena, että pyritään menemään riittävän lyhyillä vaihdoilla ja menemään lujaa. Mielellään pelataan vauhdikkaita otteluita. Nämä kaksi peliä (Haukkoja ja Kiekko-Vantaata vastaan) ovat mun mielestä olleet erittäin hyviä tämän tason kiekkotapahtumia, kommentoi puolestaan nuorten käskyttäjä Hannu Aravirta ottelun kovaa tempoa.

Södö ratkaisi ottelun

Ottelun kolmanteen erään Kiekko-Vantaa sai lentävän lähdön. Vieraiden Markus Rämä kompuroi keskialueella, minkä johdosta Petteri Linnonmaa pääsi nousemaan hyökkäysalueelle. Linnonmaan laukaus yllätti Karri Rämön hanskapuolelta ja siirsi isännät 2-0-johtoon.

Kauaa ei iloa kestänyt, sillä 14 sekuntia myöhemmin kotijoukkueen Jussi Erkkilä sai kaksiminuuttisen. Ylivoimansa aikana nuoret leijonat eivät vielä saaneet maalia aikaiseksi, mutta sekunti jäähyn päättymisen jälkeen Antti Jaatinen vihdoin onnistui. Kiekko pomppi Mikael Vuorion maalin edessä, josta Jaatinen pääsi sutimaan kiekon maaliin. Syöttöpiste kirjattiin Jarmo Jokilalle.

Reilu minuutti myöhemmin oli Joni Finellin vuoro iskeä irtokiekko ohi epävarmalta vaikuttaneen Vuorion. Finell pääsi maalin edessä irtokiekkoon ja iski kiekon maalin kattoon tasoittaen tilanteen lukemiin 2-2.

Tasoitusmaalin jälkeen vierasjoukkueella oli hyvä ote pelistä ja isännät sortuivat huitomisjäähyihin. Kiekko-Vantaa pelasi kuitenkin hyvää alivoimaa, eikä päästänyt nuoria hätyyttelemään Vuorion maalia.

Jatkoaika häämötti yleisön mielessä, mutta lohipaidat onnistuivat iskemään voittomaalin viimeisestä hyökkäyksestään. Kapteeni Petteri Linnonmaa syötti maalin takaa Jani Södölle, joka pääsi lähietäisyydeltä laukomaan kiekon ohi voimattoman Rämön ajassa 59.25.

Hannu Aravirta otti vielä ottelun lopussa aikalisän ja Rämön pois maalista, mutta nuorten maajoukkue ei saanut enää hyökkäystä aikaiseksi, joten Kiekko-Vantaa kuittasi täydet sarjapisteet 3-2-voitollaan.

Valmentajat tyytyväisiä otteluun

- Aika samanlainen oli ottelutapahtumilta kuin Haukka-pelikin. Ihan täysin oltiin mukana. Toinen tappio, mutta ei nämä tulokset ole ensimmäinen juttu tässä. Mutta kun pelaajat matkustaa kaukaakin tänne, niin joku voittokin tässä pitäisi ottaa, aloitti Hannu Aravirta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Kuusi täysin uutta pelaajaa, jotka ei ole ollut meillä mukana missään tapahtumassa. Johtuu siitä, että yllättävän moni pelaaja on liigassa ottanut pelipaikan, ja liigassa alkaa todellinen härkäviikko - tiistai, torstai, lauantai. Ei mitään järkeä ottaa jotain Perttu Lindgreniä Ilveksestä, kun hän on eilenkin pelannut, kommentoi Aravirta joukkueensa kokoonpanon vaihtuvuutta.

- Me ollaan aloitettu paljon miehekkäämmin kuin kaksi vuotta sitten. Pari vuotta sitten oltiin parissa ensimmäisessä pelissä ihan kynnysmattona. Mä olen ihan tyytyväinen joukkueen kokonaisesitykseen, päätti nuorten leijonien luotsi.

Kiekko-Vantaan valmentaja Petteri Hirvonen ei ole vielä tyytyväinen joukkueensa peliin, mutta jakoi kuitenkin pelaajilleen kiitosta.

- Vaikeata oli. Tietysti täytyy ottaa omaan piikkiin paljon tuota vaikeutta, sillä pelattiin hirveän vähän harjoituspelejä. Tiedettiin, että tämä sarjan alku tulee olemaan meille vaikea, ja sellaiseksi se on osoittautunutkin. Siihen täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että ollaan nyt voitettu kaksi peliä.

- Ihan selkeästi näkee sen, että me pari sentteriä tarvitaan tuohon ryhmään, jotta saataisiin ennen kaikkea tuota meidän kiekollista peliä paremmaksi.

- Mutta kelpo esitys. Äijät kyllä taistelee joka ilta ja tekee kaikkensa, mutta lapsuksia vielä sattuu, päätti Hirvonen.

Kahdella kotivoitolla kautensa aloittanut Kiekko-Vantaa pelaa ensimmäisen vierasottelunsa ensi torstaina, jolloin joukkue matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. Nuorten maajoukkue puolestaan jatkaa pelejään ensi sunnuntaina kohtaamalla Kouvolassa KooKoon.