Vantaan vuoro kohdata nuoret leijonat

MESTIS / Ennakko
Viime sunnuntaina Haukoille hävinnyt Hannu Aravirran luotsaama Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue matkustaa tänä sunnuntaina Vantaalle kohdatakseen Kiekko-Vantaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäen jäähallissa klo 17 alkaen.

Kiekko-Vantaa avasi sarjakautensa torstaina kaatamalla kotonaan Hermeksen 2-1. Avausottelu oli etenkin syöttöpelin osalta varsin sekavaa, ja siihen päävalmentaja Petteri Hirvonen haluaakin parannusta.

- Seuraavaan otteluun pitää parantaa tuota syötön laatua ja yleensä tuota syöttöpeliä. Se oli mun mielestä suurin asia, jossa me oltiin tänään huonoja, kommentoi Hirvonen Hermes-ottelun jälkeen.

Osasyy harhasyöttöihin ja muuhun sekoiluun oli varmasti kauden ensimmäisestä ottelusta aiheutunut jännitys. Sunnuntaina ei jännitystä pitäisi enää olla, joten joukkueen voisi olettaa esittävän parempia otteita.

Avausottelun suuri vantaalaissankari oli kolmosketjussa viilettänyt Jussi-Mikko Makkonen, joka hyvien harjoituspelien jälkeen jatkoi maalitehtailuaan myös sarjaottelussa. Torstaina joukkueensa molemmat maalit viimeistellyt Makkonen sai hyvää tukea ketjukaveriltaan Tuomas Tikkaselta. On syytä odottaa, että kaksikko tekee tuhojaan myös U20-joukkuetta vastaan. Myös Arne Köhlerin ja Marco Poulsenin johtamien ykkös- ja kakkosketjujen on nostettava tasoaan, jotta maalintekovastuu jakaantuisi useammille hartioille.

Puolustuksessa kokeneet pelimiehet Ismo Kuoppala ja Jukka Hakkarainen pelasivat Hermestä vastaan varsin mainiosti, eivätkä muutkaan puolustajat olleet massiivisissa vaikeuksissa. Viime kauden tapaan puolustajat vastasivat jälleen joukkueen jäähykiintiön täyttämisestä. Turhat jäähyt on pystyttävä karsimaan, sillä tunnettu tosiasia on se, että jäähyaitiosta ei pelejä voiteta.

Puheiden perusteella Kiekko-Vantaa lähti kauteen kahdella tasavertaisella maalivahdilla. Torstaina maalin suulla hyvän ottelun pelannut Mikael Vuorio on ainakin tilapäisesti kaapannut itselleen ykkösmaalivahdin viitan, sillä Petteri Hirvonen aikoo peluuttaa häntä myös sunnuntaina.

- En näkisi mitään syytä miksei Vuorio jatkaisi. Ei olla paljoa pelattu harjoituspelejä, joten maalivahtikin tarvitsee jokaisen hetken, mitä peleissä tulee.

Hirvonen ei myönnä tietävänsä nuorten maajoukkueesta juurikaan mitään.

- Aravirta valmentaa ja pojat keskittyy joulun kisoihin. Käyttävät meitä hyväkseen, vitsaili vantaalaisten luotsi.

Hirvonen ei myöskään osaa kommentoida miten oman joukkueen peliin vaikuttaa se, että ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäessä.

Näillä näkymin Kiekko-Vantaa pääsee sunnuntain otteluun samalla kokoonpanolla kuin torstaina.

Puolet joukkueesta vaihtui

Nuorten maajoukkue kohtaa kauden aikana jokaisen Mestis-joukkueen kertaalleen. Ensimmäisen ottelunsa joukkue pelasi viime sunnuntaina Järvenpäässä Haukkoja vastaan. Tuolloin nuoret pysyivät hyvin Haukkojen vauhdissa mukana, mutta kärsivät silti selkeän 4-1-tappion. Joukkueen viimeistely oli Hannu Aravirran mukaan suomalaista luokkaa.

Edellisestä ottelusta joukkueen kokoonpano on muuttunut melkoisesti, sillä puolet pelaajista on vaihtunut. Vaihtuvuus tuleekin olemaan joukkueen trendi koko kauden ajan, sillä joukkueen listalla on peräti 60 nimeä.

uutinen

U20-joukkueen kokoonpano Kiekko-Vantaata vastaan
[lue lisää]

- Joka viikonvaihde tulee varmasti muutoksia. Tässä mennään omalla tavallaan seurojen ehdoilla. Ne, jotka pelaavat liigassa jatkuvasti, tulevat harvemmin pelaamaan meillä. Sitten taas jos on joku, joka saa vähemmän aikaa liigassa, pelaa nelosketjussa tai mahdollisesti vaan A-junioreissa, niin sitten meiltä saa miesten pelejä, kertoi Aravirta.

Kiekko-Vantaata vastaan joukkueeseen on nimetty kuusi Mestis-pelaajaa: KooKoon Tuomas Gärdström, Aapo Lampinen ja Valtteri Skyttä, TuTon Juho Jokinen, Jokipoikien Esa Lehikoinen sekä Jukurien Jesse Kiukas.

Yhteisiä kuvioita joukkue ei ennen ottelua ehdi juurikaan läpi käymään, sillä joukkue tapaa vasta 2,5 tuntia ennen pelin alkua Myyrmäen hallilla.

- Tämä on hyvin opettavaa touhua pelaajille. Se opettaa aika ammattimaiseen valmistautumiseen peliin, kommentoi Aravirta.

» Lähetä palautetta toimitukselle