Kiekko-Vantaa selätti Jokipojat trillerissä - "Syö kyllä aika lailla miestä"

Janne Kivilahti pelasi mainion ottelun perjantaina.
Kiekko-Vantaa tarttui Mestiksen sarjakärjeksi, kun se kukisti jännittävässä trillerissä Joensuun Jokipojat Tikkurilassa maalein 4-3.

Kiekko-Vantaa voitti Joensuun Jokipojat perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa maalein 4-3 (1-0, 2-1, 1-2). Näin lohipaidat siirtyivät sarjakärkeen ohi KeuPan. Jokipojat lähti otteluun vahvalla karvauksella, ja Kiekko-Vantaalla oli vaikeuksia avata omaa peliään omasta päästä kohti Jokipoikien päätyä.

Jokipojat pyörittivät peliä avauserässä mallikkaasti, mutta joukkueen ottama rangaistus katkaisi sen verran peliä, etteivät joensuulaiset päässeet juhlimaan maalia. Erän edettyä pitemmälle Kiekko-Vantaa sai pelijuonesta kiinni, ja iski Antti Kauppisen maalilla 1-0-johdon lohipaidoille. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Alex Levänen ja Joona Tolvanen.

Vaikka Jokipojat hallitsi näennäisesti kiekollista peliä, oli ensimmäinen erä selkeästi vantaalaisväritteinen. Etenkin erän loppupuolella lohipaidat vyöryttivät hyviä tilaisuuksia Jokipoikien maalivahti Timo Niemen vartioiman maalin tuntumaan.

Kiekko-Vantaa hivenen tehokkaampi

Ottelun toiseen erään joukkueet lähtivät todella vauhdikkaasti, jopa niin, että pelin taso heittelehti vauhdin kourissa. Kiekko-Vantaa hallitsi myös toista erää, mutta Jokipojat ilmoittautui mukaan maalikarkeloihin.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis ei säästellyt sanojaan.

− Vastustaja sai lahjaksi ratkaisevan ylivoiman. Nyt syö kyllä miestä, Varis totesi.

Jokipojat tuli mukaan peliin, ja ajassa 29.58 Oskari Lehtinen laukoi tasoituksen 1-1:een Ville Halosen ja Tuukka Rajamäen syötöistä. Tästä kolmen minuutin kuluttua Kiekko-Vantaa meni uudelleen johtoon, kun Joona Harjama ohjasi maalinedustalta pikkumustan verkkoon Janne Kivilahden ja Juuso Perttilän namusyötöistä.

Kiekko-Vantaan kolmannen maalin laukoi Juha Tarkkanen, joka sai mainiot syötöt Julius Rantaeskolalta ja Toni Leinoselta.

− Toinen erä oli meidän parasta kotikaukalossa. Molemmat joukkueet kyllä rokottivat armotta tilaisuuksista. Peliin en ihan ole tyytyväinen, mutta pisteisiin kyllä, sanoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Kolmannessa erässä Jokipojat teki salamamaalin, kun erää oli pelattu 41 sekuntia. Maalin sinetöi Joel Olkkonen paluukiekosta Oula Uskin ja Rajamäen syötöistä tilanteeksi 3-2.

Jokipojat taisteli kiitettävästi, ja se teki viisi minuuttia ennen päätöstä tasoituksen 3-3:een, kun lohipaitojen puolustus kompuroi omalla siniviivalla. Lauri Hukkanen sai vantaalaispuolustukselta lahjan, kiitti ja harhautti lohipaitojen maalivahti Jani Kauton.

Loppu ottelusta oli tasaväkistä taistelua, mutta Kiekko-Vantaa oli lopulta väkevämpi. Vantaalaiset saivat ylivoiman ajassa 57.34, kun Joonas Larinmaa otti kaksiminuuttisen maalivahdin estämisestä.

Ylivoimapeli oli vantaalaisilla kuosissaan, ja Kivilahti tinttasi pienestä kulmasta loppulukemiksi 4-3.