Mestis-kierros: K-Vantaalla mahdollisuus nousta sarjakärkeen − Peliitat pyrkii eroon jumbopeikosta

MESTIS / Kierrosennakko /
Mestiksen perjantaikierros tarjoaa viisi jännittävää ottelua, joissa jokaisessa on omanlaisensa tärkeä panos. K-Vantaan ja Jokipoikien kohtaamisessa jännitetään sitä, vaihtuuko runkosarjan piikkipaikka. Pelitoilla on voitolla LeKistä mahdollisuus karistaa sarjan jumbosija ainakin hetkellisesti.

3 - 0

RoKi ja Ketterä yrittävät pudotuspeliviivaa karkuun

Rovaniemeläiset ja imatralaiset kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Molemmat ovat pelanneet sen verran sujuvasti, että sarjasijoitus löytyy pudotuspeliviivan paremmalta puolelta. Ketterällä ero siihen on yhden pisteen, ja RoKilla kuuden pisteen mittainen.

Edellisissä otteluissa RoKi voitti sarjakärki KeuPan kotonaan keskiviikkona 3−2 jatkoajan jälkeen, ja KeuPa puolestaan höykytti Ketterää viime lauantaina 2−5.

RoKi on ottanut sarjassa eniten kaksiminuuttisia, joten ylivoima saattaa koitua Ketterän iskunpaikaksi.

Tilastot

Edelliset ottelut

RoKi

24.02
LeKi - RoKi
23.02
KeuPa HT - RoKi
7 - 0
17.02
RoKi - LeKi
2 - 3

Ketterä

24.02
Ketterä - IPK
16.02
KeuPa HT - Ketterä
3 - 7
14.02
Ketterä - Jokipojat
4 - 3 VL

Tällä kaudella

runkosarja

SaPKo kipuaa kohti kärkeä − seuraava este Espoo United

SaPKo on voittanut viidestä viimeisimmästä ottelustaan neljä, tosin kolme niistä kuudenkymmenen peliminuutin jälkeen. Espoo United on sen sijaan kerännyt kolme suoraa voittoa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi SaPKon yhden maalin voittoon.

Sarjataulukosta SaPKo löytyy neljänneltä tilalta, jonne savonlinnalaiset ovat kohonneet vaikean alkukauden jälkeen. Espoolaisilla menee sen sijaan heikommin, sillä joukkue on vasta kymmenentenä − neljä pistettä viimeisen pudotuspelipaikan takana.

SaPKo voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen 4−3. SaPKoa voidaan pitää ottelussa ennakkosuosikkina monenkin eri syyn takia, mutta jäähyjä kumpikaan joukkue ei ole toistaiseksi ottanut kovin paljon, joten erikoistilanteista tuskin on suurta etua illan ottelussa.

IPK
0 - 3

IPK ja TUTO tarjoavat keskikastin kiihkeän kamppailun

Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla kuusi ja seitsemän, ja kaksikon erottaa vain yksi piste. IPK:lla on siis voitolla mahdollisuus nousta turkulaisten edelle. TUTO:n kokoonpanossa tapahtui taannoin muutoksia, kun Hannu Kuru siirtyi TPS:n riveihin ja Aki Kangasmäki liittyi joukkueeseen. Joukkueen hyökkäyksen kulmakivi Niclas Lucenius sorvasi loppukauden sopimuksen ja hänestä tehtiin myös joukkueen uusi kapteeni.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat ottelut on pelattu Turussa ja kummallekin joukkueelle on kertynyt vyölle yksi voitto. Ottelun ratkaisu saattaa piillä siinä, kumman joukkueen maalivahti onnistuu voittamaan vastustajan. Molempien maalien suilta löytyy joka tapauksessa aivan Mestiksen kärkiosaamista.

Tilastot

Loukkaantuneet

lh
4-6 viikkoa
kh
4-6 viikkoa
kh
1-2 viikkoa
p
Loppukausi

Edelliset ottelut

IPK

24.02
Ketterä - IPK
17.02
IPK - Hermes
1 - 0

TUTO

23.02
TUTO - Jokipojat
1 - 6
21.02
Hermes - TUTO
1 - 4

Tällä kaudella

runkosarja

1 - 6

Peliitoilla tavoitteena jumbopeikon karkoitus − LeKi suuri kanto kaskessa

LeKi on yksi Mestiksen tämän hetken kuumimpia joukkueita, kun taas Peliitat on suurissa vaikeuksissa. Lempääläläiset ovat löytäneet pelaamiseensa kaipaamansa yhtenäisyyden, ja paketti pysyy kasassa useimmiten koko 60 minuuttia. Molemmilla on allaan voitto keskiviikon kierrokselta, kun Peliitat voitti Jokipojat 2−1 ja LeKi käänsi kotiottelun Hermestä vastaan edukseen 3−2 Anton Levtchin jatkoaikamaalilla.

LeKillä on maalinsa suulla yksi sarjan parhaista vahdeista, kun todennäköinen alle 20-vuotiaiden maajoukkuevahti Ukko-Pekka Luukkonen tilkitsee verkkoa. Toisinaan lempääläläisten puolustus kuitenkin rakoilee sen verran, ettei lahjakas Luukkonenkaan saa raavittua tarvittavia torjuntoja voittojen saavuttamiseksi.

LeKin iskun paikka on tilastojen valossa heti avauserässä, sillä joukkue on yksi sarjan tehokkaimmista avauskaksikymppisellä. Mikäli Peliitat pysyy ottelussa numerollisesti pitkään mukana, voivat sarjapisteet jäädä Heinolaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

Peliitat

24.02
SaPKo - Peliitat
23.02
Peliitat - Hermes
2 - 3 VL
14.02
Peliitat - KeuPa HT
4 - 5

LeKi

24.02
LeKi - RoKi
17.02
RoKi - LeKi
2 - 3
16.02
Hermes - LeKi
2 - 3

Tällä kaudella

Marssiiko K-Vantaa sarjakärkeen?

Vantaalla jännitetään sitä, nousevatko lohipaidat tänään KeuPan ohi Mestiksen sarjakärkeen. Keuruulaisilla on tänään huilipäivä, joten K-Vantaalla on Jokipojat-ottelussa otollinen paikka vallanvaihdokselle − ainakin hetkellisesti. Joukkueiden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa ei ole kotijoukkueella juuri juhlan aihetta ollut, sillä molemmilla kerroilla vierasjoukkue on poistunut kolmen pisteen kanssa kotimatkalle.

Pistepörssin kärkinimen Juuso Perttilän johdolla K-Vantaalla johdolla joensuulaisten kellistäminen saattaa koitua kuitenkin yllättävän suureksi haasteeksi. Onhan joukkue koko sarjan huonoin kotijoukkue − olkoonkin, ettei Jokipojatkaan ole vieraskaukalossa esiintynyt kuin TUTOa tehokkaammin.

Tilastot

Edelliset ottelut

K-Vantaa

Jokipojat

24.02
Espoo United - Jokipojat
23.02
TUTO - Jokipojat
1 - 6
14.02
Ketterä - Jokipojat
4 - 3 VL

Lue myös

Mestiksen huipennus analyysissä: viivoilla täyttä hitchcockia

MESTIS | 1.3.2017 11:00
SaPKo voittaa runkosarjan, mutta alemman puoliskon viivoilla on Mestiksessä enemmän draamaa ja rytinää kuin Liigassa. Viisi joukkuetta voi yhä realistisesti sekä päästä pudotuspeleihin että joutua karsintoihin, joissa yksi joukkue putoaa varmuudella. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

Kommentit