Laser sai revanssinsa

MESTIS / Raportti
Kiekko-Laser ja D Team tasasivat pisteet revanssiviikonlopusta, kun oululaisjoukkue maksoi perjantain kalavelat lauantain voitolla. Laserin voiton takuumiehenä oli jälleen maalivahti Antti Rautiola, joka torjui uhrautuvasti pelanneen joukkueen takana taidolla, mutta ajoittain myös hyvän onnen avustuksella, nollapelin.

Revanssiviikonlopun toinen ottelu oli tasainen vääntö. Sekä kotijoukkue Laser että vierailija D Team pelasivat hyvää joukkuepeliä ja puolustivat omaa maaliansa kovalla tahdolla.

Ottelun ratkaisukohdaksi muodostui toisen erän puoliväli. 1-0-johdon hankkinut K-Laser joutui täydeksi kahdeksi minuutiksi kahden miehen alivoimalle. D Team pyöritti peliä lähes koko ajan hyökkäyspäädyssä, mutta laukauksia joukkue ei kovin paljon viljellyt.

Vieraat saivat kuitenkin muutaman vaarallisen paikan, mutta oululaiset selvisivät lopulta takaiskuitta maalivahti Antti Rautiolan johdolla. Myös tuuri oli oululaisten puolella, kun pikkumusta ei millään painunut verkkoon.


Kiekko löysi tiensä vain D Teamin maaliin.
Jussi Määttä - http://jussimaatta.net/

Rangaistuksien jälkeen nähtiin jälleen kliseinen tapahtuma: kun et tee itse, niin kaveri tekee. Laser kuittasi pelin tilanteeseen 2-0 pian jäähyjen jälkeen, eikä D Team enää tästä iskusta toipunut.

– 5vs3-ylivoimassa meillä oli paikka päästä peliin mukaan. Siitä yksi maali, niin olisimme saaneet lisää energiaa. Nyt se energia kääntyi sitten negatiiviselle puolelle, huokasi D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

– Rautiola oli hyvä. 5vs3-alivoimalla oli uhrautuvaa pelaamista kaikilta. Kliseisesti onnenkin ansaitsee, kun pistää kaiken likoon, kertasi K-Laserin luotsi Mikko Manner.

Laserilla revanssihenkeä

Vieraat saivat ottelun alussa painetta kotijoukkueen päätyyn. Tulosta ei kuitenkaan tullut hyvästä yrityksestä huolimatta. Erän loppua kohti Laser sai otetta pelistä ja teki myös tulosta. Iiro Memonen otti luistimella haltuun Tommi Leinosen vedosta tulleen paluukiekon ja siirsi limpun verkkoon.

D Team sai toisen erän alussa luotua maalipaikkoja. Paras tilaisuus siunaantui Oula Palveelle, joka pääsi nokikkain Rautiolan kanssa. Laser-vahti oli kuitenkin vieraille lauantaina ohittamaton. Hyvällä liikkeellä ansaittu kahden miehen ylivoimakaan ei lohtua vieraille tuonut.

– Avauserässä emme saaneet oikein jalkaa liikkeelle, ja vastustaja hallitsi tilaa. Toisessa saimme lisää liikettä ja siitä sitten kaverille pari rangaistusta, Ahvenjärvi totesi.

Pelin ratkaisu nähtiin hieman toisen erän puolivälin jälkeen. Laserin Oskari Hakomäki kiersi maalin ja survoi pelivälineen kohti Niko Kaulion maalia, ja kiekko livahti lopulta verkkoon saakka.

Laser iski toisessa erässä vielä kerran, kun Tomi Pekkalan kääntölämäri upposi sisään vain kuusi sekuntia ennen summeria. Päätöserässä Laser puolusti uhrautuvasti, eikä D Team onnistunut kirimään 3-0-johtoa kiinni.

Kotijoukkueen leirissä nähtiin, että revanssiviikonlopun perjantain pelin tappio kylvi siemenen lauantain jämäkälle esitykselle.

– Perjantaina pelasimme jälkimmäisen 30 minuuttisen hyvin. Nyt oli hyvä suoritus, pelasimme kiekkoa jolla pärjää ja on voitossa kiinni, Manner sanoi.

– Eilinen huono 30-minuuttinen sisuunnutti porukan. Puoliltaöin oli bussi pimeänä ja porukka nukkui. Huoltoasemalta haettiin evästä, niin sen näköisiä olivat ruuat, että tänään pystyy pelaamaan. Ihminen on kummallinen eläin, korvien väliä muokkaamalla voi muuttaa paljon.


Antti Rautiolan paluu Mestikseen on ollut vakuuttava.
Jussi Määttä - http://jussimaatta.net/

Keskialue avainasemassa

Laser pystyi lauantaina vyöryttämään peliään hyvin keskialueen yli. Isoveljensä JYPin tavoin hyvin keskialuetta puolustava D Team ei onnistunut pysäyttämään oululaisia, mikä johti tällä kertaa tappioon.

– Laser pelasi koko ottelun hyvällä liikkeellä. Emme pystyneet iskemään niihin kohtiin, mihin viimeksi iskimme. Kiekko-Laser ansaitsi voittonsa. He pelasivat nopeasti kiekkoa vauhdissa olevalle miehelle, millä pääsivät keskialueen yli. Nollalla maalilla on paha pärjätä, Ahvenjärvi mietti.

D Teamilta puuttui lauantaina muutama JYPin mukana nostettu pelaaja. Ahvenjärvi ei heidän peräänsä huokaillut, vaan totesi sekä sarjaohjelman että pelaajien liikkumisen olevan tiedossa etukäteen.

– Meillä oli hyvä valmistautuminen, joka aloitettiin jo eilen perjantaina huolellisesti heti pelin jälkeen. Pelipäivän ohjelmaa muutettiin edellisen tänne tehdyn reissun perusteella, kun silloin tuli tappio.

– Kaikki muutokset ovat kyllä tiedossa etukäteen. Toivottavasti (Jonne) Virtanen, (Yohann) Auvitu ja (Turo) Asplund pelaavat hyvän pelin JYPissä, näyttivät olevan neloskenttänä.

D Teamin reissut pohjoiseen jatkuvat jo maanantaina, kun se kohtaa Kajaanissa Hokin. Laserilla on puolestaan edessä liki viikon tauko, kun joukkueen seuraava koitos on vasta perjantaina Vaasassa Sportin vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle