Vimparista dramaattisen kiekkoillan ratkaisija

Kajaanin Hokki aloitti uuden vuoden voitokkaasti. Joukkue kaatoi loppiaisena Forssan Palloseuran päätöserän jännitysnäytelmän jälkeen maalein 4-3. Illan ratkaisijaksi nousi linnapaitojen voittomaalin kamppailun viime sekunneilla iskenyt hyökkääjä Ville Vimpari.

Vimpari laukoi kiekon ohi FPS-vahti Janne Kurikan vain 21 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä isäntien ylivoimapyörityksen päätteeksi. Kimmo Happo pelasi kiekon maalin takaa Vimparille, joka nosti kiekon sisään etukulmasta.

- Siinä oli pieni kääntö Hapon Kimmolta maalin takana. Hän vei maalivahdin toiseen kulmaan ja sain pistää tyhjiin, Vimpari kertasi osumaansa ottelun jälkeen.

Ottelun loppu tarjosi dramatiikkaa, sillä FPS tasoitti lukemiksi 3-3 vain 50 sekuntia ennen Vimparin iskemää voittomaalia. Tuomas Suominen pelasi siniviivalla kytänneen Janne Jokilan karkumatkalle alivoimalla ja Palloseuran pistehai nosti kiekon rystyllään varmasti ohi Joni Myllykosken ajassa 58.49.

Sekä Jokilan tasoitus että Vimparin voittomaali syntyivät FPS-puolustaja Asko Rantasen kaksiminuuttisen aikana.

Hokki hallitsi alkupuoliskoa

Isännät hallitsivat kamppailun alkupuoliskoa ja hankkiutuivatkin kolmen maalin karkumatkalle toisen erän puoleen väliin mennessä. FPS ei kuitenkaan pelannut huonosti vaan iski joukkueena jo ylhäältä kiinni kajaanilaispelaajiin.

Avauserän ainokaisesta vastasi Hokki-puolustaja Jarkko Heikkinen, joka iski Antti Halosen viivasta laukoman ja Kurikan torjuman paluukiekon verkkoon rystyllään maalin edustalta isäntien ylivoiman päätteeksi. Pelikello näytti tuolloin aikaa 6.31.

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa Heikkisen osuman jälkeen, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa aina toisen erän puoleen väliin saakka. Tuomas Nikoskelainen vei linnapaidat 2-0-johtoon ajassa 28.52.

Nikoskelainen lähti suoraan ylöspäin oman pään aloituksen jälkeen ja sai Teemu Virtalan tarjoileman kiekon itselleen. Nikoskelainen ei läpiajossaan erehtynyt vaan iski kiekon varmasti FPS-maaliin.

Miika Kurka lisäsi Hokin johdon jo kolmeen maaliin ajassa 33.23. Mies seurasi tasavajaalla oman laukauksensa ja iski kiekon forssalaismaaliin saatuaan paluukiekon Janne Kurikan torjunnasta. Syöttöpisteen osittain Kurikan piikkiin menneeseen maaliin sai Tuomo Kortelainen.

Jokilan maali käynnisti Palloseuran kirin

FPS ei lannistunut Hokin kolmen maalin johdostakaan vaan käynnisti kirin vielä ennen toisen erän päättymistä. Palloseura käytti Teemu Virtalan saaman kiinnipitämiskakkosen hienosti hyväkseen ja iski 3-1-kavennuksen hyvän pyörityksen päätteeksi ajassa 37.26.

FPS:n avausosumasta vastasi oikealla paikalla oikeaan aikaan ollut Janne Jokila. Jussi Kulmalan siniviivalaukaus pomppi Hokin maaliin Jokilan kautta eikä jättänyt Joni Myllykoskelle mahdollisuuksia torjuntaan.

Seuraavan maalinsa FPS iski hieman ennen rikkonaisen päätöserän puoliväliä. Puolustaja Anssi Rantanen sai kiekon hyökkäyssinisellä Tuomas Suomisen ja Aleksi Sillanpään esityön jälkeen ja laukoi pelivälineen varmasti Hokki-maalin vasempaan ylänurkkaan ajassa 48.35.

Kamppailussa jaettiin jäähyjä 71 minuutin edestä. Vieraat keräsivät potista 20 minuuttia ja isännät 51. Hokin lukemia nostavat Teemu Virtalan päätöserässä saama 5+20 minuuttia korkeasta mailasta sekä Veli-Antti Leinosen kymppi sukeltamisesta. Virtala sai jäähynsä tilanteesta, jossa miehen maila osui Markus Leppäsen kasvoihin. Leinonen puolestaan kaatui jäänpintaan Antti Uiton huitoessa itsensä 2+2 minuutin jäähylle.

Pelin jälkeen kuultua

- Pitää olla tyytyväinen voittoon. Pelasimme erittäin hyvin 50 minuuttia, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana teimme isoja virheitä ja pelin itsellemme vaikeaksi. Tuuri oli lopulta meidän puolella, Hokin valmentaja Vladimir Kolek kommentoi.

- Pelillisesti olen kamppailuun tyytyväinen. Se oli meiltä hyvä esitys, mutta kaipaan vielä lisää aggressiivisuutta maalin eteen. Pelasimme neljällä ketjulla ja nelonen onnistuikin hyvin. Virtalan ulosajo kolmannen erän alussa sekoitti hieman peliämme kun siirryimme kolmeen ketjuun, Kolek jatkoi.

Kolek harmitteli pitkän pelitauon vaikutusta joukkueensa otteisiin. Myös voittomaalin iskenyt Ville Vimpari piti joulutaukoa liian pitkänä.

- Onhan se vaikeaa tulla noin pitkän tauon jälkeen mukaan. Varsinkin ensimmäisessä erässä sen huomasi kun syötöissä ja vastaanotoissa oli hakemista. Pikku hiljaa se kuitenkin paranee ja jatkossa pelejä onkin tiiviiseen tahtiin.

FPS-valmentaja Mikko Sokka oli pettynyt joukkueensa suorituksiin.

- Peli oli huonoa taktisesti emmekä päässeet kiinni peliin ollenkaan. Vastustaja liikkui huomattavasti liukkaammin. Kolmannen erän puolivälissä saimme sekoitettua Hokin palettia ja teimme uhkarohkean alivoimatasoituksen, mutta lapsus erän loppuun antoi pisteet Hokille.

- Lahjoitimme jälleen henkilökohtaisella tasolla pisteet vastustajalle. Pelimme on vuoristorataa, osa pelaajista pelaa ja osa ei, ja se vaikuttaa tuloksiin, Sokka jatkoi.