FPS lähtee toistamaan syyskuun temppua

MESTIS / Ennakko
Kajaanissa vuoden 2006 avausottelussa kohtaavat kaksi syyskaudella odotuksia paremmin menestynyttä joukkuetta. Pitkää kotiotteluiden putkea pelaava Hokki on jo tällä kaudella saanut todeta monen muun joukkueen tavoin FPS:n olevan vaarallinen vastustaja.

Hokki oli ottavana osapuolena syyskuun lopussa Forssan Palloseuran edellisen kerran vieraillessa sen kotiluolassa. Tulokseen 5-6 päättyneessä kamppailussa Hokin suurimmat ongelmat olivat asenteessa ja maalivahtipelissä, kun Joni Myllykoski alussa ja lopussa sekä Scott Easton-Meyer siinä välissä yrittivät onnistumatta pysäyttää forssalaisten vyörytystä. Reilussa johtoasemassa kokemattomien vihreäpaitojenkin kovin yritys lopahti, mutta Hokki ei enää ehtinyt mukaan taisteluun pisteistä.

Hokki tasasi puntit Forssassa viemällä täydet pisteet Teemu Virtalan ensimmäisen erän maalilla. Joukkueen ykkössankari oli kuitenkin varmaotteisesti maalilla pelannut Lukko-laina Antti Jokela, jota FPS ei pystynyt kertaakaan ohittamaan runsaasta ylivoima-ajastaan huolimatta. Valmentaja Vladimir Kolekin mukaan Hokki pelasi kummassakin näissä ottelussa huonosti ja pelin on parannuttava myös FPS:aa vastaan.

Oman maalin varjelussa Hokki joutuu tällä kertaa tulemaan toimeen ilman Jokelaa, joka on palannut varsinaiseen seuraansa Lukkoon. Maalivahdeista Tuomas Lohtander on sairaana, joten itsestäänselvä valinta tolppien väliin on Joni Myllykoski. Juho-Tuomas Appel menetti lonkkavamman takia kauden alkupuoliskon ja sama vaiva pitää miehen todennäköisesti pois kaukalosta koko loppukaudenkin. Käsivamma pitää Tuomo Laukkasen sivussa tammikuun loppupuolelle asti. Lisäyksenä Hokin miehistöön vastaavasti kirjataan Kärppien puolustaja Antti Ylönen, joka pelaa joukkueessa toistaiseksi.

FPS reissuun kapealla miehistöllä

Neljän voiton putkelleen jatkoa hakeva FPS lähtee kahden peräkkäisen päivän pelin vierasmatkalleen muutoksia kokeneena. Joukkueenjohtaja Pasi Vuorelan mukaan kasaan saadaan juuri ja juuri kolme puolustajaparia ja neljä hyökkäysketjua.

Jussi Pernaa jätti joukkueen pitkän ja sekavan prosessin jälkeen omasta tahdostaan. SHT:stä siirtynyt Suomi-sarjan tehopuolustaja kärsi koti-ikävästä, eikä ollut tyytyväinen omiin esityksiinsä Forssassa. Huolimatta viimeviikkoisesta SM-liigadebyytistään Ilveksen riveissä Pernaa halusi FPS-sopimuksen purettuaan olla jonkin aikaa ajattelematta jääkiekkoa lainkaan. Montaa tuntia Jussi-poika ei tähän kyennyt, vaan teki torstaina sopimuksen Sportin kanssa.

Maalivahti Juho Santasen poistuminen FPS:sta oli vähemmän dramaattinen. TPS tarvitsi Tuomo Karjalaisen loukkaannuttua kolmosvahtinsa takaisin liigamiehistön käyttöön. Pois vahvuudesta ovat hyökkääjistä lähinnä nelosketjun pelipaikoista taistelevat Alexis Weber (ranne), Ari-Pekka Hakala (jalka) ja Niko Nikkilä (ranne). Myös pari muuta pikkuvammaa, sekä armeijakiireet sekoittavat miehistön peliin valmistautumista.

Kommenteissaan Vuorela korosti ottelun alun merkitystä ja hyvää valmistautumista, jotta jalat olisivat mahdollisimman vähän jumissa pitkän bussimatkan jälkeen. Vuorela ennakoi Hokin tulevan alusta asti kovaa päälle, mutta uskoi edellisen Kajaanin vierailun hyvien kokemusten tuovan lisää virtaa oman joukkueen tekemiseen.

FPS:n, jos minkä kohdalla ottelujen aluilla ja avausmaaleilla on tällä kaudella ollut suuri merkitys. Tyykikylän joukkue on nimittäin noussut voittoon ainoastaan kerran päästettyään avausmaalin ja oltuaan häviöllä avauserän jälkeen. Siitä ainoasta kerrastakin on aikaa jo melkein kolme kuukautta, mutta onneksi kaikki tilastot on tehty rikottaviksi.

Alla olevat viimeisimpien otteluiden tilastot eivät valitettavasti toimi oikein.

» Lähetä palautetta toimitukselle