Hokki tasoitti minuutissa

MESTIS / Raportti
FPS pelasi tv-kameroiden edessä hyvän ottelun, mutta menetti kolmen maalin johtonsa vain reilussa minuutissa. Palloseuran toinen perättäinen kotivoitto jäi kiinni muutamasta onnettomasta yhteensattumasta.

- Läpiajoja, vaarallisia tilanteita ja tehtiin pari hienoa maalia. Vastustajan ensimmäinen maali oli potkumaali. Toisessa sitten syöttäjänä Jussi Kulmala. Kaksi joukkuetta kuitenkin esitti vauhdikkaan kiekkoillan, sääli ettei ollut paikan päällä enemmän katsojia, tiivisti FPS-valmentaja Timo Tuomi ottelun.

Hokin 3-1-kavennus todellakin oli kyseenalainen, sillä Jarkko Kosonen hyväksyi osuman Veli-Antti Leinosen potkaistua oman reboundinsa Tommi Kelan selän taakse. Kelan ja koko FPS:n joukkueen ajatukset sekosivat kavennuksesta täydellisesti ja Hokki kuroi forssalaisjohdon kiinni.

Vieraiden toisen maalin syötti Palloseuran puolustaja Jussi Kulmala, jonka heikko avaus päästi Antti Räikkösen nokikkain Kelan kanssa. Tuhlaajapojaksi illan mittaan leimautunut Harri Suutarinen teki pian tämän jälkeen kolmannen Hokki-maalin reilun minuutin sisään.

Jokainen vierasjoukkueen maali syntyi Antti Halosen ja Ossi Pellisen yhtäaikaisten jäähyjen aiheuttamalla tasavajaalla.

Harvinaista herkkua

Lukuunottamatta synkkää minuuttia FPS tarjoili kotiyleisölleen hyvää peliä, joka antaa uskoa sarjapaikan säilyttämiseen.

- Vähän huoletti, että minusta hallitsimme peliä selvästi ja paljon saatiin maalipaikkoja, mutta maaleja ei tullut. Forssa sai kaksi ylivoimamaalia ja saivat virran päälle. Taistelimme kuitenkin loppuun asti ja piste oli hyvä saavutus tänään, kertasi Hokin Vladimir Kolek.

Hokin suurin ongelma Tommi Kelan lisäksi olikin usein hukatut maalipaikat, sillä täysin tyhjään maaliinkin yrittäessään valkopaidat onnistuivat ampumaan ohi. Osansa oli tuurilla ja forssalaisveskarilla, mutta myös huolimattomuuden piikkiin menee paljon.

- Jos haluamme KalPan voittaa lauantaina, niin pitää hyödyntää paikat paremmin kuin tänään. Tämä reissu kuitenkin meni hyvin, kommentoi Kolek.

Palloseura johti avauserän jälkeen 1-0, kun Martin Lamich sai 2-1-hyökkäyksen päätteeksi viimeistellä ottelun ensimmäisen maalin Antti Piiroisen syötöstä.

Toisessa erässä FPS teki kaksi ylivoimamaalia. Ensin Tuomas Ilola sai luutia Jarkko Aaltosen loistavasta syötöstä kiekon sisään takanurkalta ja vain minuuttia myöhemmin Matti Raunion loistava jäänuoliainen painui Sasu Hovin längistä sisään.

Kevääseen valmistauduttaessa

Kummallakin joukkueella on keväällä edessä pudotuspelit, kun Hokki lähtee jahtaamaan Mestis-mestaruutta ja FPS taistelemaan sarjapaikasta.

- Pudotuspeleissä tulee ihan sama kuin tässä. Niin lyhyt lepoaika pelien välillä, ettei se saa juuri peliin vaikuttaa. En usko, että maalintekomme oli tänään peliputkesta kiinni. Viimeistelimme tänään todella huonosti, ennakoi Vladimir Kolek tulevia koitoksia.

Forssalaisten peli on parantunut kauden edetessä, ja toiveissa onkin että myös ensi kaudella kaupungissa pelataan Mestistä. Tänään joukkue onnistui haastamaan sarjakolmosen ilman tärkeitä hyökkääjiään kun Toni Ronkainen ja Jouni Kulonen olivat sivussa.

- Ronkainen sai lämmittelyssä kiekon ikävästi polven sivuun ja se lamaannutti miehen pois tästä pelistä, kertoi Timo Tuomi syyksi odottamattomaan poissaoloon.

Runkosarja jatkuu FPS:n osalta lauantaina Hermeksen vieraana. Hokki kohtaa kotonaan KalPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle