FPS ja Hokki taas kameroiden edessä

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan tv-ottelut jatkuvat torstaina Forssassa, kun Mestiksen jumbosijalle juuttunut FPS isännöi kotonaan kolmantena olevaa Kajaanin Hokkia kameroiden edessä. Samat joukkueet nähtiin kameroiden edessä tasan neljä viikkoa sitten.
taustaa

Hokki niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa
[lue lisää]

Torstaisen koitoksen ennakkoasetelmat puhuvat vierasvoiton puolesta, sillä Hokki on esiintynyt kuluvalla kaudella mukavasti myös matkapeleissään. 18 vierasottelusta joukkue on saalistanut 24 pistettä, joista viimeisimmät keskiviikkona TuTolta jatkoajan jälkeen. Forssalaisten kausi on mennyt puolestaan penkin alle, sillä 36 ottelustaan se on voittanut vain neljä. Edellisen voittonsa joukkue nappasi tammikuun lopussa kotijäällään KooKoolta.

Hokin lepo jää lyhyeksi

Kahden pisteen toivossa Turusta Forssaan saapuva Hokki ei aliarvoi kolmen viikon tauon jälkeen kotijäälleen palaavaa vihreäpaitaista Palloseuraa.

- FPS:lla ei ole ottelussa mitään hävittävää, sillä joukkue saa keskittyä rauhassa karsintaan. He taistelevat varmaan enemmän hyvän fiiliksen puolesta valmistautuessaan karsintoihin, Hokin valmentaja Vladimir Kolek uskoo.

Palautumisaikaa ei kajaanilaisilla jatkoajalla päättyneen TuTo-ottelun jälkeen paljoa ole, sillä kiekko putoaa jäähän Forssassa alle vuorokauden sisällä edellisen ottelun päättymisestä.

- Palautumiseen on vain vähän aikaa ja se on tietysti FPS:n etu torstaita ajatellen. Tärkeintä on nyt saada levätä ja pystyä unohtamaan voitto TuTosta, niin hyvältä kuin se tuntuukin. Forssassa meidän täytyy pystyä pelaamaan järkevä peli ja parantaa peliä keskiviikkoisesta edelleen, Kolek tuumaa.

haastattelu

Ylönen valmiina tv-otteluun
[lue lisää]

Hokin kokoonpanosta puuttuvat polven sivusidevammaansa vielä paranteleva Jarkko Heikkinen sekä kautensa olkapäävamman vuoksi päättämään joutunut Eerikki Koivu. Etelässä mukana oleva Jani Tuppurainen joutui jättämään TuTo-ottelun väliin sairastuttuaan ottelupäivän aamuna kuumeeseen. Miehen pelaaminen Forssassa on epävarmaa. Hokin maalin suulla nähdään tv-ottelussa keskiviikkona 43 kertaa kiekon tielle ehtinyt Sasu Hovi.

”Hokkia nenään”

Tällä hetkellä jo selkeästi karsintoihin tähtäävä FPS lähtee torstain koitokseen kovalla asenteella, mikäli päävalmentaja Timo Tuomea on uskominen.

- Tottakai me ollaan tikissä ja hyvillä mielin lähdetään peliin. Hokkia nenään tietysti, Tuomi sanoo.

FPS pääsee tv-ottelussa kotikaukaloonsa ensimmäistä kertaa liki kolmeen viikkoon, sillä voitokasta KooKoo-ottelua ovat seuranneet tappiolliset vierailut Järvenpäähän, Mikkeliin ja Kirkkonummelle. Vihreäpaitojen esitykset ovat olleet vieraskaukaloissa nihkeämpiä, tosin Salamoiden vieraana joukkue oli melko lähellä pistettä.

Forssalaiset saavat kotiotteluunsa täydennystä sairastuvalta, kun Toni Ronkainen palaa ruotuun. Myös velipoika Marko on pelikuntoinen. Olkapäävammaansa yhä paranteleva Jouni Kulonen on sivussa FPS:n kokoonpanosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle