Kulmala laukoi lisäpisteen Forssaan

Forssan Palloseuran ja Hyvinkään Ahmojen vääntö eteni aina jatkoajalle asti, kun Tuomas Tikkasen räkämaali tasoitti pelin puolitoista minuuttia ennen loppua. Ottelun ratkaisijan viitan sai kotijoukkueen Jussi Kulmala, jonka terävä siniviivalaukaus ohitti ahmamaalia vartioineen Aki Kempin.

Ottelu lähti käyntiin aaltoillen päästä päähän. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremman otteen Ahmat tuntui saavan ja se ilmeni forssalaispäädyssä lukuisina ylivoimahyökkäyksinä. Varsinaista pyöritystä vierailijat eivät saaneet aikaan, mutta tämän tästä punapaidat olivat milloin 2-1- ja 3-2-hyökkäyksissä. Lopulta ylivoimahyökkäykset toivat tulosta, kun Anssi Rantasen pelattua itsensä ulos omalla alueella, Tuomas Tikkasen paluukiekosta sinikuuppa Janne Lehtinen siirsi Ahmat johtoon.

FPS:n peli ei ottanut opikseen ja edelleen vierailijat saivat luotua ylivoimahyökkäyksiä. Erän edettyä yli puolenvälin, Miikka Jäske löysi siniviivalta oivallisesti nousseen Joni Purolan, joka pääsi yksin b-pisteiden välistä siirtämään ahmapaidat kahden maalin johtoasemaan. Tämä riitti Kai Rautiolle, joka otti aikalisän herättääkseen joukkuetta.

Pian aikalisä näkyikin tulostaululla, kun FPS kavensi. Tikkasen otettua jäähy poikittaisesta mailasta, forssalaisten ylivoima pääsi jauhamaan ja pian Matti Raunion laukaus b-pisteen kaarelta toi kotiyleisön kaipaaman tasoitusmaalin. FPS sai vielä pelin tasoihin erän lopussa, kun Jaakko Kallio pääsi varkain läpi. Ahmavahti Tommi Niemelä jäi yllättävän helpon näköisesti Kallion vauhdista pois, joka sai lyödä kiekon tyhjään häkkiin.

Kannat kattoon: Ahmoille ylivoimamaali

Heti erän alkuun FPS-puolustaja Asko Rantanen sai kakkosen kiinnipitämisestä, jonka seurauksena Ahmat pääsi pyörittämään alkukauden yskinyttä ylivoimaansa. Forssassa kuitenkin tulosta tuli välittömästi, kun Tikkanen sai mailansa väliin Kim Sjöblomin siniviivalta lähettämään ohjurikiekkoon. Ylivoimamaali oli Ahmoille ensimmäinen

Vain kolme minuuttia tästä FPS kuitenkin tuli jälleen tasoihin. Ylivoimalla Rantasen perusjäänuoliainen yllätti helposti Niemelän, joka jäi ihmettelemään mailassa ollutta reikää. Muutama minuutti maalista Ahmat otti uutta verta maalille, kun Aki Kemppi päästi Niemelän tehtävistään luukunavaushommiin.

Forssalaisten puolustuspeli alkoi näyttää paremmalta mitä pidemmälle erä eteni. Enää ei jatkuvia ylivoimahyökkäyksiä punapaitojen toimesta nähty, eikä Ahmojen ajoittaiset mylläkätkään tuoneet vaarapaikkoja forssalaismaalille. Toisessa päässä nähtiin myös muutamia tehottomia pyörityksiä, joista kovin kaksisiin vetopaikkoihin ei kuitenkaan päästy. Kemppi aloitti vakuuttavasti maalillaan ottaen pari hyvää koppia, jotka lämmittivät miehen vireeseen.

Erän lopulla tulleeseen paikkaan Kemppikään ei kuitenkaan mahtanut mitään. Laidan vieressä kontanneen ahmapuolustajan kiekonmenetyksen seurauksena Juha Sinkkonen pääsi toimittamaan kiekon maalin eteen, johon ensimmäisenä ehti Jussi Tapio. Tapio kurotti kiekkoon ja vielä kaatuessaankin onnistui nostamaan kiekon yläkulmaan, eikä hölmistyneellä Kempillä ollut mahdollisuuksia johtomaalin estämiseen.

Erässä silmiinpistävin episodi nähtiin hieman ennen FPS:n maalia, kun viime kauden Mestiksen jäähypörssin voittaja Pasi Reunanen koputteli kerran liikaa Kelan suojuksiin, eikä tämä huomiosta pitänyt. Eikä pitänyt myöskään Timo Willman, joka löysi Reunasen ja pian löydettiin jo päitäkin kainaloon. Tilanteesta Toivola arpoi salomonin tuomion Reunasen huitomisesta ja Willmanin kanssa vääntämisestä, jonka lisäksi Willman sai kakkosen purkauksestaan ja myös Kela sai osansa ojennettuaan Reunasta levyllä viisariin.

Tikkanen tasoittaa, Kulmala ratkaisee

Kolmannessa erässä vaikutti pitkään siltä, ettei vierailijat saa edes kunnollista takaa-ajoa käyntiin. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä kumpikaan joukkue päässyt päivänselviin tekopaikkoihin. Paras paikka siunaantui forssalaisten Marko Ronkaiselle, joka kuitenkin sai kiekon liian lähellä maalia, eikä pystynyt suoraan laukaukseen.

Erän lopussa Ahmat sai oikeastaan erän ensimmäisen varsinaisen mylläkkänsä kolme minuuttia ennen loppua. Mylläkkä johti Toni Ronkaisen jäähyyn korkeasta mailasta, mikä näytti vähintäänkin erikoiselta, sillä Ronkainen ei osunut korkealla mailallaan mihinkään.

Ahmat aloitti ylivoiman Kemppi maalillaan. Ylivoima pyöri mallikkaasti ja lopulta Lehtinenkin saatiin vakuutetuksi Kempin pois ottamisesta. Maalivahti ehti kuitenkin vain kipuamaan yli laidan, kun Tikkanen löysi kiekon maalinedusruuhkasta ja toimitti kiekon Kelan taakse. Jatkoajalle mentiin tasalukemissa 4-4.

Heti jatkoajan alussa Ahmojen Antti Uitto otti typerän 2+2 minuuttisen käytyään Marko Ronkaisen päälle korkealla mailalla maalinedustilanteessa. FPS:n ylivoima toimi tehokkaan näköisesti ja maalin edessä Juha Nurmisto ehti olla siirrettävänä hieman yli minuutin, kun Jussi Kulmalan ruoska toi FPS:lle kaivatut kaksi pistettä. Ahmapuolustus ei saanut siirrettyä Nurmisto Kempin edestä, minkä seurauksena ahmavahdin näkyvyys oli nollan tienoilla.

Puolustajat esillä

Molemmilta joukkueilta suurimman vaikutukset tekivät puolustajat. FPS:lta Jussi Kulmalan esitys voittomaaleineen oli hatun noston arvoinen suoritus, ja vierailijoiden Joni Purola pelasi erittäin oivaltavan ottelun hyökkäyssuuntaan ollen esillä jatkuvasti.

Maalivahtien taistossa FPS:n Tommi Kela kepitti ahmakaksikon, joista Tommi Niemelällä ei ollut paras päivänsä. Kemppi hoiti tehtävänsä moitteetta, eikä hänellä ollut asiaa kahdelle tehdylle maalille. Forssalaisten Kela oli mies paikallaan, vaikkakin Ahmojen kolmas maali meni osittain hänen piikkiin.

Illan tuomari Tero Toivola lienee parempiakin pelejä viheltänyt. Jääkiekko on kontaktilaji, johon kuuluvat myös taklaukset. Erityisesti toisen erän puolenvälin jälkeen annettu Juha Fagerstedtin kyynerpäätaklausjäähy hakee vertaistaan, sillä näin puhdasta avojäätaklausta harvoin näkee ja Fagerstedt ihmetteli aiheestakin tuomiotaan.