Yli-Junnila Kerhossa, Lehtinen kunnossa

MESTIS / Ennakko
Kotietu tekee FPS:stä suosikin, kun Ahmat saapuu Forssaan tavoittelemaan ensimmäistä voittoaan. Forssalaisten ykkössentterin paikka on auki Juhamatti Yli-Junnilan palattua liigaan. Ahmojen ykkössentteri Janne Lehtinen sen sijaan on pelissä mukana, vaikka saikin lauantaina mailaniskun ranteeseensa.

Suurin ero joukkueiden materiaaleissa on puolustuspäässä. FPS:n alakerta on huomattavan rutinoitunut ja vahva muihin alemman kastin joukkueisiin verrattuna. Osastoa on jykevöittänyt entisestään HPK:n lainaama Olli Korkeavuori, joka pelaa torstaina entistä seuraansa vastaan. Vielä vuosi sitten Korkeavuori hääri Ahmoissa C-kirjain paidassaan.

Vahvan puolustuksen myötä forssalaiset ovat pitäneet pelin tasaisina jopa Kuopiossa ja Vaasassa, joista tuliaisina ovat olleet niukat 2-3-tappiot. Kotona tulokset ovat varsin oivaa tasoa, kun Kiekko-Vantaa-tasapeli sai jatkokseen 5-3-voiton Kajaanin Hokista sunnuntaina.

- Hyvillä mielin lähdetään. Saatiin voittotili auki viime pelissä Hokkia vastaan, mutta esitys olisi voinut olla parempikin. Kolmas erä kuitenkin näytti jo aika hyvälle, FPS-valmentaja Rautio toteaa.

- Joukkue on ennallaan ja terveenä, paitsi Yli-Junnila on nyt Kerhon mukana. Korkeavuori jatkaa meillä viikkokohtaisella sopimuksella eli hän on torstainakin mukana. Tommi Kela jatkaa maalissa, Rautio kertoo.

FPS:n heikko kohta on ykkössentterin tontti, joka ammottaa tyhjyyttään, kun Jukka-Pekka Koistiselle ei ole stunttia löytynyt. Kerhon lainamies Juhamatti Yli-Junnila oli todellinen vahvistus, sillä Hämeenlinnaan palannut hyökkääjä johtaa neljän kierroksen jälkeen sekä FPS:n pistepörssiä että tehopörssiä. Torstaina Matti Raunion ja Toni Ronkaisen keskellä joudutaan kuitenkin sovittelemaan uutta miestä.

Ykkössentterin tontti oli hetken tyhjänä myös Ahmoilla, kun hyvässä syysvireessä oleva Janne Lehtinen joutui jättämään lauantaina pelin kesken ranteeseen saamansa vaasalaispelaajan mailaniskun seurauksena. Lehtinen on kuitenkin kuntoutunut forssalaisten kiusaksi, eikä muitakaan suuria kokoonpanomuutoksia ole ahmaryhmään luvassa.

Kuparista rikki ylivoimalla?

Ahmat aloitti kauden seitsemällä pelillisesti hyvällä erällä, mutta sen jälkeen joukkue on pelannut viisi erää varsin vaisusti, ja voittotili on yhä avaamatta. Hyvinkääläisjoukkueen tahtotasoa on kehuttu, joten uneliaasta Sport-pelistä tulleen 0-7-ryöpytyksen jälkeen asenne lienee kohdillaan Forssassa.

- Ihan erilainen ilme tarvitaan Forssaan. Siellä on pieni kaukalo ja pieniä, vikkeliä vihreitä miehiä, synnyinkaupunkiinsa Ahmat johdattava valmentaja Kari Lehtinen sanoi KalPa-tappion jälkeen.

Ahmoille alkukauden hankaluus oli vaikean sarjaohjelman ja lyhyen valmistautumisjakson takia tiedossa, mutta nuoren joukkueen itseluottamukselle voitoton taivallus ei siltikään tee hyvää. Joko Forssasta tai seuraavasta kotipelistä KooKoota vastaan avausvoiton pitäisi jo tulla tai taival saattaa käydä kovin raskaaksi.

Ahmojen murheenkryyniksi on osoittautunut erikoistilannepelaaminen. Joukkue ei ole tehnyt vielä yhtään ylivoimamaalia, mutta alivoimalla on omissa soinut jo peräti yhdeksän kertaa. Taitoa pitäisi Miikka Jäsken ja Janne Lehtisen johdolla olla ylivoimalla parempaankin. Jokohan onnistumisia siunaantuisi Forssan syysillassa?

Tasaviisikoin hyvää jälkeä tehneen Lehtisen ketjun lisäksi Ahmat kaipaisi harjoitusotteluiden tapaan onnistumisia myös yhtä ketjua laajemmalta rintamalta. HIFK-kaksikko Jermu Porthen-Juha Fagerstedt on jo ehtinyt joukkueeseen parin viikon ajan kotiutua, joten hiljalleen voisi tsemppaamisen ohella olla jo tehojenkin aika.

» Lähetä palautetta toimitukselle