TuTon ja FPS:n neljäs näytös

MESTIS / Ennakko
Sarjanelonen TuTo ja kymmenes FPS ottelevat neljättä kertaa vastakkain tällä kaudella Turussa, mistä FPS on hakenut joulukuun puolessa välissä viimeisimmän vierasvoittonsa. TuTon nykykunto ei myöskään ole paras mahdollinen, sillä se kärsi torstaina Kouvolassa murskatappion ja hävisi sitä ennen kotiottelunsa Kiekko-Vantaalle.

Vaikka TuTo ei onnistunutkaan pitkittämään viime viikolla peräkkäisten voittojen sarjaansa, ei valmentaja Ismo Lehkonen suostunut vielä tappioputkeksi kahta hävittyä ottelua leimata.

- 4-6 ottelua on vasta putkia. Tämän tason heittely on ymmärrettävää kun meillä on 17 melko nuorta pelaajaa. Tason pitäminen on energiatasojen vaihtelun takia vaikeaa, vaikka meillä on ollut tavoitteena, että kahta peliä emme häviä peräjälkeen, kertoi Lehkonen,

TuTolta puuttuvat kuumassa Kouvolan ottelussa tappeluihin vaihtelevalla menestyksellä osallistuneet Vikki Tammelin ja Timo Salo. TuTon paras maalintekijä Markku Vuorisalo on jalkavamman jälkeen tervehtynyt taas pelikuntoon ja palaa omalle paikalleen turkulaisten ykkösviisikkoon. TuTon maalissa aloittaa Juha Kuokkanen, joka sai katsella FPS:n joulukuista voittoa vaihtopenkiltä.

Forssan Palloseuran Lehkonen kokee tutuksi vastustajaksi.

- FPS:ssa on turkulaisia yhtä paljon kuin forssalaisia, joten kyseessä on paikallispeli – eikä pelkästään maantieteellisesti. Kun FPS voitti meidät viimeksi, niin meillä ei ollut mitään saumaa voittoon. FPS oli niin hyvä. Tiistaina meidän on oltava paljon parempia, jos mielimme voittaa, Lehkonen tuumi.

Matkapeleissään alavireisesti esiintynyt FPS joutuu TuTo-pelissä pärjäämään ilman parasta pistemiestään ja Mestiksen maalipörssin kärkinimeä Janne Jokilaa, joka joutuu maksamaan hinnan toistuvista hermokontrollin menetyksistään kymppitilin täytyttyä. Asko Rantasen vammakierre sai jatkoa, kun pitkään sivussa pitäneen polvivamman ja edellisessä Turun ottelussa saadun kylkivamman jatkoksi olkapää sai kovan iskun Hermeksen Matti Pesosen taklauksesta, jonka johdosta Rantasen peli Kokkolassa jäi kesken.

Muitakin kysymysmerkkejä on vielä ilmassa. Jalkaansa parannellut Joni Kujala oli sivussa Kokkolan pelistä ja Veli-Matti Savinaisen osallistumisesta peliin ei voi armeijan takia tehdä liian aikaisin varmoja johtopäätöksiä. Maalivahtivalinta on FPS:n mielenkiintoisin ratkaisu. Jo kotipelissä Hokkia vastaan poikkeuksellisen paljon paluukiekkoja vastustajan ulottuville torjunut Janne Kurikka sai Kokkolassa moitteita samasta asiasta ja Hermes rankaisikin virheistä tekemällä maalit. Luukulle saatetaan siis asettaa siirtorajan lopussa TPS A:sta siirtynyt Tino Välimäki, joka pelatessaan tekisi Mestis-debyyttinsä kotikaupungissaan. Toinen mahdollinen debytantti saattaa olla SoPasta kasvattajaseuraansa siirtynyt puolustaja Sami Lejonqvist, jolle lukuisat poissaolot voivat avata paikan pelaavassa kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle