TuTo teilasi Palloseuran

MESTIS / Raportti
TuTo haki tärkeät pisteet lauantaina Turusta, kun se nujersi surkeasti kiekkoilleen Forssan Palloseuran lukemin 4-2. Alusta asti peliä vienyt vierailija nousi voitollaan kiinni kotietuun, kun taas tappio tiesi forssalaisten pudotuspelihaaveille kovaa kolausta.

Heti ensimmäisessä vaihdossa Tero Forsellin kenttä aloitti pelin dominoinnin ja vain Joni Kujalan etevät maalivahdin taidot pitivät lukemat nollissa. Forsellin vitja ehti pyörittää maalivahti Janne Kurikkaa myöden koko kentän solmuun vain 30 sekunnin pelin jälkeen, mutta Kujala oli pelastavana enkelinä maaliviivalla.Turkulaiset vyöryttivät suoraviivaisia hyökkäyksiä kohti maalia, ja lukemat ensimmäisen vartin jälkeen olivat 0-0 vain Kurikan mainioiden pelastusten ansiosta.

Peliä kuitenkin hallitsi kotijoukkue, vaikka vieraat pääsivätkin parhaille maalipaikoille. FPS:n näennäinen hallinta tuotti tulosta erän käännyttyä ehtoopuolelleen, kun Markus Leppänen onnistui takomaan kiekon Juha Kuokkasen patjojen juuresta verkon perille. Kauaa ei kuitenkaan forssalaisten tarvinnut juhlia, kun TuTo iski kaksi maalia 13 sekunnin sisään. Ensin Tapio Laakso iski reboundista, ja hetki tästä Markku VUorisalo teki maalin samaan tapaan forssalaispuolustuksen loistettua poissaolollaan.

Toisessa erässä TuTo otti myös pelinhallinnallisesti ottelun komentoonsa ja teki myös tulosta. Nyt se viimeisteli maalinsa alivoimalla, kun forssalaisten innokkaan hyökkäämisen seurauksena Timo Salo ja Tapio Laakso pääsivät 2-1-hyökkäykseen. Laakso laukoi ja Kurikka torjui vielä tämän, mutta Salo pääsi paluukiekkoon ja ujutti pelivälineen Kurikan jalkojen välistä sisään.

Viimeiseen kolmannekseen TuTo lähti selvästi puolustamaan johtoasemaansa ja antoi aloitteen FPS:lle. Palloseura hyökkäsi flegmaattisen oloisesti, eikä yhdenkään kentällisen peli tuntunut kulkevan. Pikku hiljaa tekopaikkoja alkoi kuitenkin siunaantua ja kiekko löysi tiensä maaliinkin, kun TuTo-puolustus ei onnistunut siivoamaan maalin edustalta kiekkoa eikä miehiä. Asialla oli jälleen kerran Markus Leppänen, joka iski noin neljännestä paluukiekosta laatan verkon perille.

FPS yritti hakea kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta suunnitelma epäonnistui välittömästi. Tero Forsell pääsi kuittaamaan tyhjiin helponoloisesti, eikä Palloseuralta enää kahden jäljelle jääneelle minuutille jäänyt paukkuja uuteen kiriin.

"Oltiin ihan paskoja"

- Oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella täytyy sanoa, että oltiin ihan paskoja. Ehkä se tuli vähän shokkina, kun edellinen peli oli viikko sitten ja kaverilla torstaina, niin me jäätiin ensimmäisessä erässä ihan joka sektorilla jalkoihin. Päästiin tuossa kolmeen-kahteen, mutta ei me voitettu millään osa-alueella tätä peli. Peli olisi voinut olla 5-1 ekan erän jälkeen, FPS-luotsi Mikko Sokka ruoski.

Sokka oli erityisen tyytymätön miehiin jotka keräilivät komistusta miinustiliinsä. Eli siis päähuomion keräsi ykkösketju, joka oli kentällä jokaisen TuTon maalin aikana.

- Täältä tilastoista on helppo katsoa ketkä saavat katsoa peiliin. Ihmettelen eräiden henkilöiden panosta tälle joukkueelle ja sitoutumista viisikkopelaamiseen. Tuo viimeinen tyhjiin tehty maali kuvastaa aika hyvin meidän tänäpäistä peliä: meidän pakki pääsee alimpana miehenä kiekkoon kiinni lakaisemaan kiekon, mutta kaksi seuraavaa perässä tulevaa ovatkin valkopaitaisia ja iskee kiekon tyhjiin. Ei mitään selittelemistä, tällä pelillä ei voiteta huomennakaan. Jos Sportia vastaan pelattiin kauden paras, niin tänään varmaan olikin sitten kauden surkein suoritus, Sokka totesi lohduttomasti.

Vierasjoukkueen Ismo Lehkonen ei ollut sanojen Tonava voitosta huolimatta.

- Kaksi pistettä. Vähän on jo merkkejä siitä, että ollaan menossa parempaan suuntaan. Hommia on kuitenkin perkeleesti jäljellä, jos aiotaan pärjätä oikein kunnolla. Muutoksia kuitenkin kentällisiin vielä tehdään, koska en ole tyytyväinen meidän kenttätasapainoon. Täältä ei kukaan hae helpolla pinnoja. Me tehdään niin perkeleesti hommia kauden päättymiseen asti ja sen pitäisi näkyä sitten, kun kauden huipennus alkaa, Lehkonen lupasi.

FPS:n urakka jatkuu heti sunnuntaina Järvenpäässä Haukkojen vieraana. TuTo isännöi samaista joukkuetta tiistaina, kun Haukat on toivottavasti tiistaiksi selvinnyt Palloseuran käsittelystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle