Jukurit selkä seinää vasten

MESTIS / Ennakko
Jukureiden ja Sportin ottelusarja on ensi kertaa katkolla Vaasassa. Sport on pelannut kotonaan viime aikoina mainiosti ja on saanut lievän yliotteen Jukureista.

Vanha totuus sanoo, että ratkaisevan ottelun voittaminen on vaikeinta. Sport on nyt tuon haasteen edessä. Jukureille tappio tietää ensi kertaa kesälomaa näin aikaisessa vaiheessa kautta, joten vierasjoukkueella on mielenkiintoinen tilanne edessä. Jukureille kelpaa vain voitto, ja sitä kautta joukkue voi ajautua lukkoon, tai taistella itselleen 5. ottelun kotihalliinsa.

Sportilla hurja vire päällä

Sport kaatoi Jukurit toisessa ottelussa lähes näytöstyyliin heikon avauserän jälkeen. Kolmannessa ottelussa Sport oli jatkuvasti askeleen edellä Jukureita ja voitti ottelun lopulta 3-0.

Kuten hieman ennakkoon odotettiin, Sportin ratkaiseva etu on ollut neljän tasaisen ketjun pelaaminen. Sport on jaksanut karvata korkealta ja pitää tempoa yllä läpi koko ottelun, eikä ole päästänyt Jukureita mukaan peliin kahdessa viime ottelussa.

Sport on kolme ensimmäistä otteluaan pelannut ilman ykkös- tai kakkosketjun sentteriään. Ian MacNeil kärsi runkosarjan viimeisessä pelissä LeKiä vastaan saamasta lievästä aivotärähdyksestä sarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Kolmannessa ottelussa Patrik Westerbackin selkä jumitti alkulämmittelyssä.

- Tämä on pitkä sarja ja olemme ajatelleet mennä pitkälle. Ei kannata ottaa riskiä ja sen takia uhrata mahdollisesti koko loppukautta, kertoi Ian MacNeil kahdesta sivussa olleesta pelistään.

Sekä MacNeil ja Westerback ovat näillä näkymin pelikunnossa perjantain ottelussa. Ainoat poissaolijat ovat Kristian Hjerpe, joka ei koko kautena ole pelannut, sekä olkapäävammasta kärsivä Jussi Savolainen.

Jukurit selkä seinää vasten

Jukureiden kesäloma on vaarassa alkaa aiemmin kuin koskaan aiemmin Mestiksessä. Jukurit on aina selvittänyt tiensä pudotuspelien avauskierrokselta jatkoon. Sport on kokenut saman kohtalon vain kerran.

Jukureiden pelistä on puuttunut punainen lanka. Puolustuspeliä joukkue pystyy pelaamaan kohtalaisen hyvin, mutta hyökkäyksiin joukkue ei tunnu pääsevän kuin satunnaisesti. Onko se Sportin hyvyyttä, vai Jukureiden akilleen kantapää, ehkä molempia. Totutun kaltaista Jukuri-peliä kiekollisena ei ole tänä keväänä nähty kuin väläyksittäin. Osasyy on toki muutaman avainpelaajan poistuminen joukkueesta viime kauden jälkeen, mutta senkään taakse ei voi täysin piiloutua. Maalinteko on kyllä Jukureille ollut koko kauden ajan hankalaa.

Kari Makkosen valmennustaidot testataan nyt. Miten Makkonen saa joukkueestaan irti maksimituloksen ja pidettyä ottelusarjan vielä hengissä? Tuleeko Vaasaan uusittuja ketjukoostumuksia, vai haetaanko taktisia muutoksia pelaamiseen? Jotakin Makkosen olisi taikurinlaukustaan vedettävä esiin, ettei paluumatkaa kaukalosta vietetä rantapalloja väistellessä.

Aiemmat ottelut

12.3. Jukurit-Sport 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Kolmas kiihkeä kohtaaminen Kalevankankaalla

10.3. Sport-Jukurit 7-4 (1-3, 2-0, 4-1)
Sport tasoitti tasaisen ottelusarjan selkeällä voitolla

8.3. Jukurit-Sport 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Tunteet kuumenivat Kalevankankaalla

Otteluparin ennakko

Taas vastakkain Jukurit ja Sport

» Lähetä palautetta toimitukselle