Henkisesti tärkeä voitto luvassa

MESTIS / Ennakko
Sport ja Jukurit voittivat molemmat avausottelunsa. Kolmas ottelu nostaa jommankumman joukkueen voiton päähän jatkopaikasta. Se on ainut varma asia illan ottelussa.

NHL:ssä pudotuspeleistä usein tärkein on se, joka vie joukkueen voiton päähän jatkopaikasta. Etenkin jos tilanne on otteluvoitoissa 2-2. Eli Mestiksessä siis 1-1, koska pelataan paras viidestä-systeemillä. Ottelun voittajalla on siis kaksi ottelupalloa sarjan voittamiseen.

Fyysisyys kunniaan!

Sportin yksi aliarvioitu vahvuus toisessa ottelussa oli fyysisyys. Sport taklasi todella paljon, ja vei lähes tilanteen kuin tilanteen loppuun asti. Jukurit ei koskaan ole ollut fyysinen joukkue, tai paremminkin sanottuna fyysisyys on korostunut vain muutamaan yksilöön. Sportin fyysisyyttä vain ei voi isossa Kalevankankaan hallissa kovinkaan luottavaisin mielin toteuttaa. Pienemmässä Kuparisaaren kaukalossa taklauksia on helpompaa hakea, kun taas Jukurit omalla maltillisella pelitavallaan pystyvät iskemään herkemmin vastaiskuilla. Ja Jukurit hyötyvät Sportia enemmän isosta jäästä.

Erikoistilanteet voitettava

Toisessa ottelussa nähtiin runsaasti maaleja, ja myös jäähyjä. Jäähyjen hyväksikäyttäminen nousee varmasti isoon rooliin juuri kolmannessa ottelussa, mitä kumpikaan joukkue ei halua hävitä. Se tietäisi automaattisesti hävinneelle osapuolelle kahden perättäisen ottelun pakkovoittoa. Ylivoimien on pakko onnistua kovalla prosentilla, ja alivoimien on vastavuoroisesti pidettävä huoli ettei irtokiekot jää pyörimään maalille. Roskamaalit ovat pudotuspeleissäkin yhtä arvokkaita tulostaululla, mutta vielä arvokkaampia moraalinnostajia.

Aiemmat ottelut

10.3. Sport-Jukurit 7-4 (1-3, 2-0, 4-1)
Sport tasoitti tasaisen ottelusarjan selkeällä voitolla

Jukurit-Sport 2-1 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Tunteet kuumenivat Kalevankankaalla

Otteluparin ennakko

Taas vastakkain Jukurit ja Sport

» Lähetä palautetta toimitukselle